Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ


ΩΡΙΩΝ 

Από 11 έως 16 Νο­εμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, υπό το συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΈΕΘΑ, η εθνική διακλαδική άσκηση “ΩΡΙΩΝ-18" με συμμετοχή δυνάμεων από Ζ' Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών, Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, Διοίκηση Υποβρυχίων κα­ταστροφών, 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, αλλά και μο­νάδων της 13ης Διοίκη­σης Ειδικών Επιχειρήσε­ων. Η άσκηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν μέσα από Μείζονες Σχηματι­σμούς των Ενόπλων δυ­νάμεων, έλαβε χώρα στη Θράκη και στο Αν. Αιγαίο και περιέλαβε πλήθος εκ­παιδευτικών αντικειμένων ειδικών επιχειρήσεων, σε αμφίβιο και χερσαίο πε­ριβάλλον, με σκοπό την περαιτέρω προαγωγή του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των εμπλεκομένων μονάδων. 

ΚI0WA ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ 

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται η παραλαβή των πρώτων ελικόπτερων ένοπλης αναγνώρισης ΟΗ-58Q Kiowa Warrior από την Αεροπορία Στρατού. Σύμφωνα με το δη­μοσίευμα το Κογκρέσο αποφάσισε τη χορηγία στην Ελλάδα μεγαλύτε­ρου στοκ ανταλλακτικών, το οποίο θα επιτρέψει την ενεργοποίηση μεγαλύτε­ρου αριθμού (έως 67) ελι­κόπτερων σε σύγκριση με τις αρχικές προθέσεις (36 επιχειρησιακά, 24 εκπαιδευτικά και 10 για ανταλλακτικά) 

AΙΓΙΑΛΟΣ 

Από τη Δευτέρα 05 έως την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018 διεξήχθη η εθνική τε­χνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 03/18», στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού Κόλπου και κεντρικού Αιγαίου Πελάγους με τη συμμετοχή αρματαγωγών, φρεγατών, ελικοπτέρων, ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Κατα­στροφών καθώς και μονάδων και μέσων του Στρατού Ξηράς και αε­ροσκαφών της Πολεμικής Αερο­πορίας. Η εν λόγω άσκηση πραγ­ματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρη­σιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συ­νεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επι­χειρησιακής και μαχητικής ετοι­μότητας και ικανότητας, καθώς και ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας των συμμετεχόντων. 

0 ΜΑΤΡΩΖΟΣ ΣΕ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 

Από τη Δευτέρα 29 Οκτω­βρίου έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετεί­χε με το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S122) στην πολυεθνική άσκηση SMEREX 2018» (Submarine Escape Rescue Exercise 2018), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Ιτα­λίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Τάραντα της Ιταλίας. Βασικά αντικείμενα εκπαίδευσης ήταν η εξάσκηση και η εξοικείωση σε διαδικασίες διάσωσης προσω­πικού υποβρυχίων από μεγάλο βάθος με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας σε συναφή θέματα καθώς και η προαγωγή του επίπεδου της συνεργασίας και της συναντίληψης μεταξύ των συμμετεχάντων. Εκτός του ελληνικού υποβρυχίου συμμε­τείχαν το ιταλικό υποβρύχιο ROMEI (S529) και το πλοίο δι­άσωσης υποβρυχίων ΑΝΤΕΟ (Α5309), ενώ στην άσκηση, εκτός από την Ελλάδα και την Ιταλία, συμμετείχαν έντεκα χώρες με αξιωματικούς παρατη­ρητές. 

ΤΡΙΑΙΝΑ 2018 

Από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου έως και Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 η Πολεμική Αεροπορία Π.Α συμμετείχε στην άσκηση ''Τrident Juncture 2018'' με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών F-16 Βlock 52+ και ανάλογο προσωπικό της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Λάρισας η οποία διεξήχθη στο έδαφος της Νορβηγίας καθώς και στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Κατά την διάρκεια της άσκησης η 337 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με τον ρόλο της Μοίρας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση συμμετείχαν 31 χώρες όπως το Βέλγιο, οι ΗΠΑ και η Τουρκία με αεροσκάφη F-16, η Ισπανία, ο Καναδάς και η Φινλανδία με αεροσκάφη F-18 Hornet η Γαλλία με αεροσκάφη Μ-2000, η Ιταλία με αεροσκάφη Eurofighter Typhoon 2000 και Tornado IDS-ECR και η Σουηδία με αεροσκάφη JAS 39 Gripen, με περισσότερο από 50.000 προσωπικό, 10.000 οχήματα, 70 πλοία και 250 αεροσκάφη. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-20/11/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger