Αρχική » » Οι S-400 κατέρριψαν και τις απειλές των κυρώσεων - Οι 13 χώρες που θέλουν τη μοίρα του Ιράκ

Οι S-400 κατέρριψαν και τις απειλές των κυρώσεων - Οι 13 χώρες που θέλουν τη μοίρα του Ιράκ


Περί τις 13 χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά ρωσικών συστημάτων αντι-αεροπορικών πυραύλων S-400. Επιλέγουν ρωσικά, παρά αμερικανικά όπλα, παρά την απειλή κυρώσεων που ενδέχεται να ακολουθήσουν, μετέδωσε το CNBC. 

Ο κατάλογος των ενδιαφερόμενων χωρών περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, το Βιετνάμ και το Ιράκ. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από αρκετές χώρες να παραιτηθούν από τις συμβάσεις τους ακόμη και πριν η Ουάσιγκτον ασκήσει «διπλωματική πίεση» σε αυτές. 

Η πηγή ανέφερε επίσης ότι η αγορά όπλων από τη Ρωσία είναι πιο κερδοφόρα, επειδή η διαδικασία αγοράς όπλων από την αμερικανική κυβέρνηση είναι πιο περίπλοκη. Το S-400 έρχεται με μια μικρότερη δέσμη περιορισμών στις εξαγωγές, πόσο μάλλον το γεγονός ότι τα ρωσικά όπλα είναι παραδοσιακά φθηνότερα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τεχνική συντήρηση. 

Δεν υπάρχουν συστήματα όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα μπορούσαν να συγκριθούν με την ικανότητα του S-400 να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, δήλωσε το CNBC επικαλούμενο ανώνυμη πηγή του. Το ρωσικό σύστημα μπορεί να παρακολουθήσει στελθ βομβαρδιστικά, αεροπλάνα, πυραύλους κρουζ, όπλα με ακρίβεια καθοδήγησης και βαλλιστικούς τακτικούς πυραύλους, πρόσθεσε η πηγή. 

Ο Viktor Murakhovsky, αρχισυντάκτης του περιοδικού Arsenal of Fatherland, δήλωσε στο Pravda.Ru ότι το σύστημα S-400 Triumf δεν έχει ανταγωνιστή στον κόσμο. "Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να προσφέρουν μια εναλλακτική λύση. Το πιο σημαντικό είναι ότι πολλές εταιρείες όπλων στον κόσμο δεν τρέφουν ιδιαίτερα αισθήματα για τα αμερικανικά όπλα, επειδή τα καθιστά εξαρτημένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράκ είχε μια τέτοια εμπειρία. - Διέθετε αντι-αεροπορική άμυνα κατασκευασμένη στη Δυτική Ευρώπη η οποία αχρηστεύθηκε από μακριά όταν το Ιράκ θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη δυτική επιθετικότητα. Η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται επίσης για την απόκτηση συστημάτων S-400 επειδή η χώρα υποφέρει περιοδικά από πυραυλικές επιθέσεις από τη Νότια Υεμένη" είπε ο εμπειρογνώμονας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγωγική έκδοση του S-400 διαφέρει από τα συστήματα που χρησιμοποιεί η Ρωσία στις ένοπλες δυνάμεις της. 

Freepen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger