Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ της 04 Δεκ 2018

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ της 04 Δεκ 2018


ΜΕΔΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 

Από 23 έως 30 Νοεμβρίου 2018 διεξήχθη στο Ναύσταθμο Κρήτης και στο Κρητικό Πέλαγος η κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου με την επωνυμία ΜΕΔΟΥΣΑ 7-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 18. Οι Ελληνικές ΕΔ συμμετείχαν με 3 Φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 2 Πυραυλακάτους, 1 Αρματαγωγό, 8 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ, 1 Ελικόπτερο SUPER PUMA, 3 Ελικόπτερα CHINOOK, 4 Επιθετικά Ελικόπτερα ΑΗ- 64, 2 Διμοιρίες Πεζοναυτών, Προσωπικό μονάδων ειδικών δυνάμεων. Οι Αιγυπτιακές ΕΔ συμμετείχαν με 1 Ελικοπτεροφόρο πλοίο (MISTRAL CLASS), 1 Φρεγάτα, 1 Υπο­βρύχιο, 2 Πυραυλακάτους, 6 Αεροσκάφη F-16,1 Αεροσκά­φος E2-C και προσωπικό μο­νάδων ειδικών δυνάμεων. Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν οι υπουρ­γοί Άμυνας της Ελλάδας Π. Καμμένος, της Κύπρου Σ. Αγγελίδης και της Αιγύπτου Mohamed Ahmed Zaki, αρ­χικά από το ελικοπτεροφόρο «ANWAR EL SADAT» και στη συνέχεια από τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ». Την άσκηση παρα­κολούθησαν, επίσης, ο Αρ­χηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευ­άγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΈΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρ­χηγός ΓΈΑ Αντιπτέραρχος (I) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρ­χος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ 

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΔΕΑ 

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ο Αρχηγός του Γενι­κού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη στην τελετή ονομασίας των Δοκίμων Έφεδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) της 2018 Δ ΕΣΣΟ που πραγματοποιήθηκε στην έδρα Έφεδρων Πεζικού της Σχολής Αξιωματικών (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Αρχηγός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε προέτρεψε τους ονομασθέντες ΔΕΑ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στα σοβαρά καθήκοντα που θα τους ανατεθούν στις Μονάδες που τοποθετούνται, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους γονείς για τους λεβέντες που εμπιστεύ­τηκαν στην Πατρίδα. 

Ο Α/ΓΕΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ 

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβι­άδης Στεφανής, πραγματοποίησε επί­σκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνο­φυλακής «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το χώρο όπου έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί το 227 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκο­μείο Εκστρατείας (227 ΚΙΧΝΕ), στο πλαίσιο της Εθνικής Επιχειρησιακής Αξιολόγησής του, από επιτροπή της Διεύθυνσης Αξιολόγησης του ΓΕΣ. Για την ενεργοποίηση του εν λόγω Νοσο­κομείου Εκστρατείας, που είναι αμιγώς επιστρατευόμενο, προσκλήθηκαν και κατατάχθηκαν έφεδροι ώστε να αποκτήσει την πολεμική του σύνθεση, μία δράση με μεγάλη ιδιαιτερότητα και πολλαπλές προκλήσεις στη σχεδίαση και εφαρμογή της. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε επί­δειξη της λειτουργίας του Νοσοκομεί­ου Εκστρατείας (υποδοχή και διαλογή ασθενών, διεξαγωγή χειρουργείου, μετεγχειρητική φροντίδα και παρακο­λούθηση νοσηλευόμενων). Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, απεύ­θυνε χαιρετισμό και πραγματοποίη­σε ομιλία προς τα στελέχη και τους ασκούμενους έφεδρους. Την επίδειξη παρακολούθησαν επίσης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων «ΑΙΓΕΑΣ» Αντι­στράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ» Υποστράτηγος Γρηγόριος Ρουμάνης. 

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ 

Το διήμερο 26 και 27 Νοεμ­βρίου 2018 ο Γενικός Επι­θεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος ΜανοΎρης, επισκέφτηκε την Περιοχή Ευθύνης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» στη νήσο Λέσβο Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Στρατηγείο, το σύνολο των Μονάδων και Ανε­ξάρτητων Υπομονάδων, καθώς και τα Φυλάκιά αυτής. Ο ΓΕΠΣ-Υπαρχηγός ΓΕΣ στη διάρκεια των επισκέψεων ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού, των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων και περιηγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις τους. 

 ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ Ο Α/ΓΕΑ 

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Χρηστός Χριστοδούλου, επισκέφτηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Σμήναρχος(Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα της Μονάδας, ενώ στην ομιλία του προς τους αποφοιτήσαντες της Μικτής Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Όπλων Τακτικής για το έτος 2018, τόνισε την σπουδαιότητα της αποστολής του ΚΕΑΤ και του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχεται στο Κέντρο. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-04/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger