Αρχική » » ΥΠΟΥΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

ΥΠΟΥΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ


Σε δημοσιεύματα και καταγγελίες για παράνομη πρακτική βίαιων απωθήσεων μεταναστών στα σύνορα του Έβρου από Έλληνες συνοριοφύλακες κάνει λόγο ανταπόκριση της Frankfurter Rundschau. Οι αναφορές για βίαιες απωθήσεις μεταναστών από Έλληνες συνοριοφύλακες στον Έβρο πλη­θαίνουν, γράφει η Frankfurter Rundschau. Η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σημειώνει ότι «3 πρόσφυγες πέθαναν στον ποταμό Έβρο», προσθέτοντας ότι «Έλληνες συνοριοφύλα­κες τους είχαν αναγκάσει να επιστρέφουν στην Τουρκία, όπου μάλλον πέθαναν από το κρύο. Γίνεται λόγος για “συ­στηματικά pushbacks”», εννοώντας την πρακτική των βίαι­ων επαναπροωθήσεων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Η FR αναφέρει ότι τα πτώματα των 3 ανδρών εντοπίστηκαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων και επισημαίνει: «Εδώ και χρόνια υπάρχουν επανειλημμένα δημοσιεύματα Βάσει των οποίων Έλληνες συνοριοφύλακες στον Έβρο εξωθούν μετα­νάστες να επιστρέφουν στην Τουρκία». Παρόμοια δημοσιεύ­ματα υπάρχουν και από το Αιγαίο. Το διαβόητο pushback α­παγορεύεται από το διεθνές δίκαιο. Οι Ελληνικές αρχές πά­ντοτε διέψευδαν ότι γίνεται χρήση αυτής της πρακτικής.

Τώρα το νέο ύποπτο περιστατικό προκαλεί ντόρο στα τουρ­κικά μέσα ενημέρωσης». Σύμφωνα με τη γερμανική εφημε­ρίδα, «στο μεταξύ η τουρκική αστυνομία έχει συλλάβει έναν Αφγανό στη μεθοριακή περιοχή. Όπως είπε ο ίδιος, είχε φθάσει μέσω του Έβρου στην Ελλάδα μαζί με τους 3 μετα­νάστες που βρέθηκαν νεκροί. Εκεί εντοπίστηκαν από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν με 2 βάρκες μέσω του ποτα­μού πίσω στην τουρκική όχθη, ανέφερε ο 29χρονος σύμφω­να με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής θέση για το νέο περιστατικό. Όμως οι αναφορές για τέτοιες βίαιες απω­θήσεις πληθαίνουν. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren έκανε λόγο για 713 μετανάστες που εξαναγκάστη­καν να επιστρέφουν στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα». Εκτός από την πληθώρα αναφορών σε τουρκικά μέσα ενη­μέρωσης για κρούσματα pushback από Έλληνες συνοριοφύ­λακες, κατηγορίες εγείρουν και Ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις, σημειώνει η FR: «Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (GCR) κάνει λόγο σε έκθεσή του για “συ­στηματική τακτική επαναπροωθήσεων” (σ.σ. στον Έβρο)».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ: Αυτοί που χύνουν «κροκο­δείλια δάκρυα» και αγαπούν τόσο πολύ τους ισλαμιστές λα­θροπρόσφυγες, ας τους πάρουν όλους, στα σπίτια τους στην Γερμανία. Το δημογραφικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος των Ελλήνων πρέπει να σταματήσει. Φτάνει πια η υποκρισία των ...«ανθρωπιστών» της Δύσης. Σταύρος Κονδύλης.

Σ.Σ. Κι έχουμε εδώ και την ΦΡΟΝΤΕΞ για να φροντίσει να καταγράψει όλους τους λαθρομετανάστες ώστε να μην ξεφύγει κανένας και πάει στην λοιπή Ευρώπη ώστε να έ­χουν πάτημα για την εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνου II. Οι ένστολοι «ανθρωπιστές» της FRONTEX δουλεύουν εναντίον της Χώρας μας. Μήπως ήρθε ο καιρός, οι ΦΡΟΝΤΕΞαδες να πάνε στην Τουρκία και να προσέχουν τους μογγόλους να μην σπρώχνουν λαθρομετανάστες προς την χώρα μας και την Ευρώπη, εν τέλει;;;

(ΣΤΟΧΟΣ-13/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger