Αρχική » » Οι «Δίδυμοι Πύργοι του Ρωμιού» στοιχειώνουν την Κωνσταντινούπολη

Οι «Δίδυμοι Πύργοι του Ρωμιού» στοιχειώνουν την Κωνσταντινούπολη



Τα βράδια ακούγονται ψαλμωδίες και ανάβουν κεριά.
Οι κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν τα μεταφυσικά φαινόμενα που παρατηρούν στο κάστρο.

Ένα εντυπωσιακό κάστρο στον Βόσπορο προκαλεί εφιάλτες στους Τούρκους, αφού οι θρύλοι που υπάρχουν γύρω από την ιστορία του προκαλούν δέος και ανατριχίλα.

Ενώ Τα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης είναι παγκοσμίως γνωστά και έχουν εξυμνηθεί από πολλούς, ένα άλλο κάστρο με δίδυμους πύργους, που είναι άγνωστο, δεσπόζει στον Βόσπορο, στην ασιατική ακτή, και προκαλεί δέος στους Τούρκους για τους θρύλους του και για κάποιες «μυστήριες» βραδιές, που στοιχει­ώνουν όλη την περιοχή.

Το κάστρο αυτό, με τους διασωθέντες Δίδυμους Πύργους, χάνεται στο θρύ­λο της ιστορίας και, όπως αναφέρουν οι ίδιοι ο Τούρκοι, πρέπει να έχει χτιστεί τον 14ο αιώνα, την περίοδο από το 1305 έως το 1348, στο σημερινό προάστιο του Μπεϊκόζ, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, από όπου και δεσπόζει στον Βόσπορο. Στα τέλη του 14ου αιώνα, το κάστρο αναφέρεται με θαυμασμό από τον Γενουάτη περιηγητή, Βιντσέντσο Λερκάρι. Οι Τούρκοι το ονομάζουν «Yoros Rum Kalesi», αλλά η ονομασία αυτή, δηλαδή το Yoros, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι προ­έρχεται από την ελληνική λέξη Όρος, γιατί βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου.

Το 1399, ο Γάλλος Μαρεσάλι Μπιουσικό προσπάθησε να το καταλάβει χωρίς επιτυχία, ενώ το 1414 ο αυτοκράτορας Μανουήλ Παλαιολόγος συγκέν­τρωσε στο κάστρο αυτό στρατιωτική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τους μουσουλμάνους εισβολείς από την Προύσα και τους απέκρουσε. Σήμερα, οι Δίδυμοι Πύργοι προκαλούν δέος, καθώς φέρουν ανεξίτηλα το βυζαντινό χριστιανικό σύμ­βολο του Σταυρού, για το οποίο όσες προσπάθειες, όπως αναφέρεται, κι αν έκαναν παλαιοτέρα οι μουσουλμάνοι, δεν μπόρε­σαν να το αφαιρέσουν.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τις νύχτες, όπως αναφέρουν οι ντόπιοι, συ­χνά ακούνε περίεργες ψαλμωδίες μέσα από τους πύργους και κάπου κάπου αναβοσβήνουν κάποιες φλόγες από κεριά, που κάποιος τα έχει ανάψει, σε εμφανές μέρος στους «Δίδυμους Πύργους του Αιώνιου Ρωμιού»!

(STAR PRESS-18/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger