Αρχική » » Σοκ στα ΑΤΜ για τους αποστράτους!

Σοκ στα ΑΤΜ για τους αποστράτους!



Έλαβαν «κουτσουρεμένα» αναδρομικά (λόγω υψηλών κρατήσεων) έως και 75% σε σχέση με τα ποσά που προσδοκούσαν.

Σε ψυχρολουσία εξελί­χθηκε η καταβολή των αναδρομικών για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμε­ων και των Σωμάτων Ασφαλεί­ας. Όταν χθες πήγαν στα ATM ή στα γκισέ των τραπεζών, με με­γάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι στους λογαριασμούς τους εί­χαν πιστωθεί ποσά πολύ μικρό­τερα από αυτά που περίμεναν ότι θα εισπράξουν. Ο λόγος ήταν οι πολύ υψηλές κρατήσεις βάσει του νόμου 4093/2012, που κα­μία σχέση, όπως είπαν εκπρό­σωποί τους, δεν είχαν με αυτές που επιβλήθηκαν στα αναδρο­μικά των εν ενεργεία στελεχών.

Υπάρχουν πολλές περιπτώ­σεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμε­ων Σπύρο Περβαινά, στις οποίες απόστρατοι αξιωματικοί έχασαν από 700 έως 1.000 ευρώ επειδή ανέβηκαν κλίμακα από την εφά­παξ καταβολή των αναδρομικών και ο πέλεκυς της φορολόγησης ήταν πολύ βαρύς.

Έφτασε συνολικά ως και 50°/ο, ενώ υπάρχουν καταγγε­λίες ότι άγαμες θυγατέρες εί­δαν στους λογαριασμούς μερικά ευρώ έως και μηδέν ευρώ. Αυ­τό οφείλεται στο γεγονός, όπως εξήγησε ο κ. Περβαινάς, ότι άλ­λαξε η κλίμακα φορολόγησης των συνολικών ποσών, χωρίς πάντως να γνωρίζει επακριβώς κανείς τι πραγματικά έλαβε και γιατί, καθώς, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», έχει κατέβει η διαδικτυακή «πλατφόρμα» εκτύπω­σης των εκκαθαριστικών και δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσει πριν από το τέλος του Ιανου­άριου ή και του Φεβρουάριου.

Κατά άλλες καταγγελίες, τα ποσά που καταβλήθηκαν ήταν μειωμένα έως και κατά τέσσε­ρα πέμπτα προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια, ακόμη και οργή. Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι ενώ με βάση τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας τους προβλεπόταν ποσό 2.750 ευρώ, πιστώθηκε τελικά στον λογαριασμό τους ποσό 313 ευρώ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι υπήρξε και ένα αλαλούμ στον υπολογισμό, καθώς στρατιωτικοί καταγγέλλουν ότι δικαιούχοι ανα­δρομικών με τον ίδιο βαθμό και τα ίδια έτη υπηρεσίας έλαβαν τελείως διαφορετικά ποσά, που ξεκινούν από τα 260 ευρώ και φτάνουν τα 960 ή και τα 1.260 ευρώ.

Καταγγέλλεται επίσης ότι από τους περίπου 115.000 αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμε­ων και των Σωμάτων Ασφαλεί­ας πολλοί είδαν τα ποσά «κου­τσουρεμένα» έως και 75% σε σχέση με το αρχικό ποσό. Ει­δικά για όσους έχουν λιγότερα από 33 έτη και μικρό βαθμό απο­στρατείας, μέχρι δηλαδή και τον βαθμό του ταγματάρχη, τα ποσά έφτασαν ως τα 800 ευρώ το πο­λύ. Μεγάλη μερίδα συνταξιού­χων είδε ποσά κάτω από τα 100 ευρώ.

Ανδρέας Κούτρας-akoutras@dimokratianews.gr
 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-22/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger