Αρχική » » ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ!

ΦΥΓΕ ΕΣΥ, ΕΛΑ ΕΣΥ!


ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.

Αλλαγές επίκεινται, σύμφωνα με α­ποκλειστικές πληροφορίες της Έ-Ω" στο Υπουργείο Εθνικής Άμυ­νας, μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2019. Συγκεκριμένα, φέρεται να αποχωρεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ώστε να είναι σε θέση να δώσει την μάχη για την πολιτική του επιβίωση. Και αυτό, χωρίς φυσικά να έχει ξεκαθαρίσει α­κόμα το τοπίο όσον αφορά στο πως ακριβώς σκοπεύει να τοποθετηθεί στο τοπίο που διαμορφώνεται και δεδομένων των αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου για -πιθανή- συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ό­μως, η αποχώρηση του επικεφαλής των ΑΝΕΛ από το υπουργείο έχει - μαθαίνουμε - δρομολογηθεί, με τη θέση του να παίρνει ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Μάλιστα, όπως ενημερωθήκα­με, ο σχεδιασμός έχει προχωρήσει πολύ, κα­θώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει το “πρά­σινο φως". Επικρατέστερος για το αξίωμα του Α/ΓΈΕΘΑ μόλις αναλάβει υπουργικά καθήκο­ντα φέρεται να είναι ο νυν Αρχηγός ΓΈΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ έχουν γίνει γνωστά στους κύκλους του υπουργείου ακόμα και τα ονόματα των νέων υπασπιστών!

Η δήλωση προ ημερών του Α/ΓΈΕΘΑ Ευάγγε­λου Αποστολάκη, ότι "εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνί­ζεται η κυβέρνηση", έδωσε και το στίγμα των εξελίξεων και των αλλαγών στο υπουργείο. Η ανησυχία της συγκυβέρνησης για την κινητι­κότητα στην πέριξ του Καστελόριζου περιοχή, είναι μεγάλη, μετά μάλιστα από τη συλλο­γή πληροφοριών από τους αρμόδιους και αποφασίστηκε -για πρώτη φορά επί των ημε­ρών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- να σταλεί δια του επικεφαλής των Ενόπλων μας Δυνάμεων ένα μήνυμα πρωτίστως στο γρα­φειοκρατικό κατεστημένο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Άγκυρα, ότι η ελληνική απάντηση σε ενδεχόμενη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, θα είναι σκληρότατη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι το γεγο­νός ότι η Άγκυρα, δεν έδωσε συνέχεια σε ρη­τορικό επίπεδο, όμως το μήνυμα το έλαβε, δε­δομένου και του ο Α/ΓΈΕΘΑ προέρχεται από τις ειδικές δυνάμεις.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, έχει τη στήριξη της συγκυβέρνησης, αλλά και τη στήριξη ση­μαντικών παραγόντων του οικονομικού και κοινωνικού βίου της χώρας και καλείται να χει­ριστεί τα θέματα που έχουν προκύψει από την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, η οποία κλιμακώνεται εν μέσω της προετοιμασίας για την αποχώρηση των -ολιγάριθμων- Αμερικα­νών στρατιωτικών από την Συρία. Μάλιστα, το μήνυμα ήταν σαφές προς τους γραφειοκρά­τες του ΝΑΤΟ και της Ουάσιγκτον: να μην τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν τα ελληνο­τουρκικά για να υποχρεώσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να παρατείνει τη αμερικανική παρουσί­α στην περιοχή, ούτε να περιμένουν όμως πως αν ξεσπάσει θύελλα, θα δουν την Αθήνα να εκλιπαρεί για βοήθεια. Η Ελλάδα δεν θα α­νεχθεί νέα Ίμια θα πολεμήσει αν η Τουρκία προβεί σε επιθετική ενέργεια, είναι το μήνυ­μα: "Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν ως εκεί". Επιτέλους, εφαρμό­ζεται η βασική αρχή που λέει ότι αν κάποιοι θέλουν να εξασφαλίσουν την ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο.

Οι Τούρκοι πλέον γνωρίζουν ότι δεν μπορούν πια να μπουν στη λογική των προκλήσεων, ό­πως έκαναν πέρσι τέτοια εποχή με τις απόπει­ρες εμβολισμών ελληνικών σκαφών, διότι θα ρισκάρουν μια σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες για αυτούς, εξέλιξη που ούτως ή άλλως θα τους φέρει πολιτικά και επικοινωνιακά αντιμέτωπους με όλη τη Δύση. Οι τυχοδιωκτισμοί του καθεστώτος Ερντογάν, που έ­χουν πλέον καταστεί εγγενές χαρακτηριστικό της πολιτικής του, έχουν εκνευρίσει πολύ τα τελευταία χρόνια την Ουάσιγκτον αλλά και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο σύνολό τους, όπως κατά καιρούς και τη Μόσχα, κάτι που η Άγκυρα είναι υποχρεωμένη να προσμετρήσει. Επίσης, η ελληνική προειδοποίηση γίνεται και με φόντο τις εξορύξεις στην Κύπρο, όπου με­τέχουν αμερικανικές εταιρείες και όπου το α­μερικανικό μήνυμα στην Άγκυρα είναι ''δεν πλησιάζετε''.

Στην αξιωματική αλλά και στην ελάσσονα α­ντιπολίτευση παρατηρούν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις, θεωρώντας πως οι υψηλοί τόνοι α­πό την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας, σε συνεργασία φυσικά με το Μέγαρο Μαξίμου, είναι το επιδιωκόμενο από τον Πάνο Καμμένο, ώστε να κερδίσει κάποιο από το (πολύ) χαμένο πολιτικό έδαφος. Ό­μως, παρατηρούν με ανησυχία και την κλιμά­κωση της τουρκικής επιθετικότητας, αλλά και της υποδαυλιζόμενης από την Άγκυρα αλβανικής και βρίσκονται εν αναμονή των ε­ξελίξεων. Πάντως, σημειώνουν ότι σκοπεύ­ουν σε κάθε περίπτωση να λειτουργήσουν ε­ποικοδομητικά, κάτι που ήδη έκαναν και στο πρόσφατο συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής, που στόχο του είχε να διατρανώσει την εθνι­κή ενότητα ενόψει των απειλών που διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Το σκηνικό καθίσταται ιδιαίτερα σύνθετο, κα­θώς όλα αυτά γίνονται εν μέσω των γεωπολι­τικών διεργασιών στην ευρύτερη περιοχή μας και των διεργασιών για το ονοματολογικό των Σκοπίων, μια επιλογή της κυβέρνησης που έ­χει προκαλέσει και εξακολουθεί να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώ­ρας, αλλά και σφοδρές αντιδράσεις από την ομογένεια. Και αστό σε μια εποχή που η συ­γκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όφειλε να διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού την εθνική ενότητα. Εξ ου και το ότι στην συγκυβέρνηση υπάρ­χουν δεύτερες σκέψεις για τον χρόνο των ε­κλογών και αυτό παρά τις πιέσεις του Βερολί­νου για να κατακυρωθεί η κατάπτυστη αυτή "συμφωνία" που υπονομεύει τα ελληνικά συμ­φέροντα. Η έλευση στην Αθήνα της καγκελα­ρίου Άνγκελα Μέρκελ, κινείται στην κατεύθυν­ση της προσπάθειας που καταβάλλει η γερ­μανική κυβέρνηση, με φόντο τα γεωπολιτικά και ενεργειακά της συμφέροντα, για την κατακύρωση της "συμφωνίας" των Πρεσπών.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-27/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger