Αρχική » » Παραίτηση με το νέο έτος (;) και πάμε σε εκλογές

Παραίτηση με το νέο έτος (;) και πάμε σε εκλογές


Το μυστικό δείπνο του Πάνου Καμμένου

Ραγδαίες εξελίξεις με σενάρια επί­σπευσης των εκλογών ακόμη και τον προσεχή Μάρτιο σηματοδο­τούν οι τελευταίες κυβερνητικές κινή­σεις αλλά και το ταραχώδες κλίμα στις τάξεις των ΑΝΕΛΛ μετά και την αιφ­νίδια παραίτηση (την Παρασκευή) του αντιπροέδρου του κόμματος, Παναγιώ­τη Σγουρίδη (η οποία πάντως δεν έγινε δεκτή) μετά τις δηλώσεις του για ενδεχό­μενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές οι οποίες συνομίλησαν με την «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αναφέ­ρουν ότι θεωρείται θέμα ημερών (σ.σ. αμέσως μετά τις εορτές όπως έλεγαν χα­ρακτηριστικά) η παραίτηση του βασικού κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, ο οποίος βλέπει ότι δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος στο οποίο ηγείται να βρίσκονται σταθερά κάτω από το όριο του 3%.

Η «γενναία έξοδος» του υπουργού Πάνου αναμένεται να γίνει, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, με αφορμή τις δρομολογη­μένες εξελίξεις στην συμφωνία των Πρεσπών και την δημόσια τοποθέτηση των ΑΝΕΛ ότι σε περίπτωση έλευσης της στην ελληνική Βουλή τότε αυτομάτως θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση με ότι αυτό και εάν συνεπάγεται. Και μπο­ρεί κατά την διάρκεια της κατ΄ ιδίαν συνά­ντησης, πριν αρκετούς μήνες, Τσίπρα και Καμμένου να αποφασίστηκε ένα ιδιότυ­πο μορατόριουμ τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, ωστόσο είναι εμφανές πλέον ότι τα πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Πάνος Καμμένος συνειδη­τοποιεί -έστω και καθυστερημένα- ότι ο Ζάεφ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προ­βλήματα με την αντιπολίτευση στην χώ­ρα του καθώς κατόρθωσε να εξασφαλί­σει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Βουλή, με αποτέλεσμα να συρρικνώνε­ται δραματικά το πλεόνασμα χρόνου το οποίο θεωρούσε ότι είχε προτού προχω­ρήσει στις επόμενες κινήσεις του. Άλλω­στε η 15η Ιανουαρίου είναι η ημερομη­νία ορόσημο. Από την άλλη φαίνεται να αφουγκράζεται και τα μηνύματα της κοι­νωνίας που συνοδεύουν το «Μακεδονικό ζήτημα» και κυρίως την μεγάλη δυσαρέ­σκεια που επικρατεί ακόμη και στην βά­ση των ΑΝΕΛΛ από την απόφασή του να μην ρίξει εξαρχής την κυβέρνηση αποτρέποντας την οποιαδήποτε δυνατότητα Τσίπρα και Κοτζιά να διαπραγματευτούν (αρχικά) και στην συνέχεια να υπογρά­ψουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Το μυστικό δείπνο που έδειξε παραίτηση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφο­ρίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Πάνος Καμμέ­νος δείπνησε μαζί με επιτελικά στελέ­χη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλ­λά και στενούς του συνεργάτες. Το κλίμα ήταν εορταστικό, «ντυμένο» στο κλίμα των ημερών. Ωστόσο η συζήτηση, όπως ήταν αναμενόμενο, περιστράφηκε και γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις. Σε κά­ποιο σημείο της βραδιάς λοιπόν ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας φέρεται να διεμήνυσε στους συνομιλητές του ότι αμέσως μετά τις εορτές και συγκεκριμένα την Πρωτοχρονιά θα δρομολογηθούν πολιτι­κές εξελίξεις, με τον ίδιο να εγκαταλείπει την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα στο ίδιο τραπέζι ακούστηκε ότι την θέση του θα αναλάβει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποί­ος εξέπληξε τους πάντες με τις σκλη­ρές δηλώσεις που έκανε προ 20ημερου για την Τουρκία. Σκοπός, όπως λένε κα­λά πληροφορημένες πηγές, της συγκε­κριμένης κίνησης του Πάνου Καμμένου είναι να δείξει σε μέρος του αποκαλού­μενου πατριωτικού κοινού που αποτελεί την βάση των ΑΝΕΛ ότι είναι ανυποχώ­ρητος στο θέμα που έχει προκύψει με την γείτονα χώρα καθώς και ότι η συγκεκρι­μένη κόκκινη γραμμή δεν πρόκειται να παραβιαστεί.

Η παραίτηση που δεν έγινε δεκτή

Στο μεταξύ μια δήλωση του αντιπροέ­δρου των ΑΝΕΑ, Παναγιώτη Σγουρίδη ότι "η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου, αλλά έναν ή και δύο μήνες αργότερα καθώς και ότι «μπο­ρεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να εί­ναι απρόβλεπτα και να φτάσουν να μην έρθει ποτέ η συμφωνία αυτή στο ελληνικό κοινοβούλιο", αναφερόμενος ακόμη και σε θερμό επεισόδιο προκάλεσε τριγμούς στο κόμμα της συγκυβέρνησης. Λίγη ώρα αρ­γότερα ο Πάνος Καμμένος με ανάρτηση του στο twitterΓ μίλησε για θεωρίες φαντασίας οι οποίες ούτε βάση έχουν ούτε εξυπη­ρετούν την Ελλάδα. Το έμμεσο άδειασμα φαίνεται ότι ενόχλησε τον κ. Σγουρίδη ο οποίος φέρεται μέσω sms να έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η παραίτηση εν τέλει δεν έγινε δεκτή.

Του ΦΑΙΔΩΝΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
(ΜΠΑΜ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-30/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger