Αρχική » » «Δεν βγαίνει» η συμφωνία...

«Δεν βγαίνει» η συμφωνία...


Όταν έχεις γράψει χιλιό­μετρα στο πολιτικό ρεπορ­τάζ, όταν έχεις παρακο­λουθήσει το Μακεδονι­κό από τη στιγμή που ανακινήθηκε, με την πτώση του κομμουνισμού, ίσως έχεις έναν λόγο περισσότερο για να εκφέ­ρεις άποψη. 

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας πω ότι «δεν περπατάει» το θέμα και πως είναι πολύ πιθανόν να έχουμε εξελίξεις, οι οποίες δεν είναι απίθανο να οδηγήσουν σε πρόω­ρες κάλπες μέσα στον Ιανουάριο! 

Αν ήμουν Τσίπρας, θα έλεγα ότι οι Κυ­ριακές 20 και 27 Ιανουάριου είναι «ταμάμ» για πρόωρες κάλπες, αφού -απ’ ό,τι λένε τα τέλια- ούτε η επίσκεψη στη Ρωσία έβγα­λε «λαγό» ούτε το Μακεδονικό προχωρά όπως θα ήθελε η κυβέρνηση. 

ΦΥΣΙΚΑ, υπάρχουν από τη μια οι Αμερι­κανοί, που θέλουν όσο κανείς άλλος την κύ­ρωση της συμφωνίας των Ψαράδων και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Από την άλλη, υπάρχει η αυστηρή Ρω­σία, που ακούει «ΝΑΤΟ» και της σηκώνε­ται η τρίχα. Και ουδείς μπορεί να ισχυρι­στεί ότι ο Τσίπρας επιθυμεί να γίνει ο πρω­θυπουργός, ο οποίος θα χαρακτηρισθεί persona non grata από τη μήτρα που γέννη­σε τον χώρο εκ του οποίου προήλθαν τό­σο ο πρωθυπουργός όσο και ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ταξίδι στη Μόσχα, που έγινε στη σκιά των -πρωτοφανών στην ιστορία των σχέσε­ων των δύο χωρών- δηλώσεων του (ουσια­στικά αποπεμφθέντος) Νίκου Κοτζιά, μπο­ρεί να «στρογγύλεψε» κάποιες γωνίες, αλ­λά δεν εξαφάνισε τα εμπόδια ούτε (παρά το λογύδριο του πρωθυπουργού) διέλυσε τα σύννεφα στον καλοκαιρινό ουρανό... 

Και, φυσικά, όσο κι αν ο πρωθυπουρ­γός «είναι μόλις 44 ετών», και συμβούλους διαθέτει και ο ίδιος είναι σε θέση να δει ότι με το σαθρό «151» δεν μπορεί να δεσμεύσει έναν λαό, του οποίου το 70% διαφωνεί με την ουσία της επίμαχης συμφωνίας. 

Κοιτάξτε την (πανίσχυρη μέχρι πρότι­νος) πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλεί­ου Τερέζα Μέι, πώς αγωνίζεται να περά­σει από τη Βουλή μια συμφωνία (Brexit) την οποία υπερψήφισε ο λαός της χώρας της! 

Ήδη ανέβαλε την κρίσιμη συνεδρίαση στη Βουλή, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξασφαλίσει πλειοψηφία. Κοιτάξτε την (αναντικατάστατη μέχρι πέρυσι) Ανγκελα Μέρκελ πώς αναγκάστηκε να δηλώσει ότι αποσύρεται. 

Δεν μπορεί να μη βλέπει ο Τσίπρας ότι η συμφωνία των Ψαράδων μπορεί να πνίξει για πάντα την πολιτική σταδιοδρομία του. 

ΚΑΙ επειδή είναι δύσκολο να πείσει πλέον ότι η ψήφιση της συμφωνίας είναι επωφελής για τη χώρα και όχι προϊόν πιέ­σεων από τον μεγάλο σύμμαχο, αλλά και υπό το πρίσμα τού ότι η εν λόγω συμφω­νία έχει ήδη αρχίσει και ερμηνεύεται κα­τά το δοκούν από τις δύο πλευρές (άρα, πά­σχει εμφανώς), ας ετοιμαζόμαστε για πρό­ωρες κάλπες... 

Γράφει η ΑΚΙΣ 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger