Αρχική » » ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

ΑΤΟΠΗΜΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ


Ο Μιχάλης Κωσταράκος στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω δεξιά: Ο αναπληρω­τής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.
Επιτέθηκε στον Ρήγα για δήθεν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο Στράτευμα.

Με περισσό θράσος επιχειρεί να μπει στον χώρο της πο­λιτικής ο στρατηγός, πρώ­ην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Δίχως να διστάσει να χρησιμοποιήσει, στο πλαί­σιο των προσωπικών του βλέψεων, ακό­μα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο αρχηγός-facebook (καθότι επιλέγει να κάνει πο­λιτική διά των μέσων κοινωνικής δικτύ­ωσης) εξαπέλυσε επίθεση κατά του νυν αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, με αφορμή ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

0 κ. Κωσταράκος, που το προηγούμε­νο Σαββατοκύριακο ήταν επίσημος προ­σκεκλημένος και ομιλητής στο συνέδριο της Ν.Δ. και «φλερτάρει» με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ουσιαστικά μιλά για διπρο­σωπία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο εγκαλεί λανθασμένα για παλαιότερους χαρακτη­ρισμούς για το στράτευμα. Και αυτό διό­τι τα περί «πουλημένων», «γερμανοτσολιάδων», «δωσίλογων», «πολεμοκάπηλων» και «ενεργούμενων της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου και των Βρυξελλών», στα οποία αναφέρεται τώρα, αφορούσαν αιχ­μές κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για την υπογραφή του δεύτε­ρου Μνημονίου και όχι για την κατάστα­ση στον στρατό.

0 μοναδικός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Κωσταράκος ήταν ο μοναδικός αρχηγός ΓΕΕΘΑ και γενικά ο μοναδικός Έλληνας στρατιωτικός από το 1944 έως σήμερα που κατέθεσε στεφάνι στο νεκροταφείο των Γερμανών οι οποίοι βρήκαν τον θά­νατο κατά την εισβολή στην Ελλάδα και κατά την Κατοχή, 1941-1944, χωρίς πά­ντως ούτε γι΄ αυτήν την ενέργεια του να δεχτεί κριτική από κανένα κόμμα.

Εν προκειμένω, αποφάσισε να βάλει κατά του κ. Ρήγα, επειδή (άκουσον άκουσον!) τόνισε πως «η αφοσίωση των Ε.Δ. στην αποστολή τους, που την επιτέλεσαν με υψηλό επαγγελματισμό, η υψηλή ετοιμότητά τους και το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού τους συνέβαλαν κα­θοριστικά στο να βγει η χώρα μας αλώ­βητη και με ψηλά το κεφάλι από αυτή τη δύσκολη κατάσταση». Το αυτονόητο, δη­λαδή, που είπε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Κωσταράκος θέλησε να το κάνει «σημαία» της αντιπολιτευτι­κής ρητορικής του, αναζητώ­ντας προφανώς να βρει «ευήκοα ώτα» στην Πειραιώς, εν όψει των προσεχών βουλευ­τικών εκλογών.

Υπερασπίστηκε δε με πά­θος τα πεπραγμένα της περι­όδου 2011 -2015, ενώ αναφερόμενος στον Παναγιώτη Ρή­γα είπε: «Δεν πειράζει. Και μόνο η αναγνώριση της προσφοράς των Ε.Δ. είναι ένα σημαντικό γεγονός. Κάλλιο αργά πα­ρά ποτέ».

Απαντώντας, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο αναπλη­ρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ση­μείωσε: «Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, με προσωπική πολιτική ατζέντα και άκρως ιδιοκτησιακή αντί­ληψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρεμβαίνει στον δημόσιο λόγο διαστρεβλώνο­ντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Εθνική Άμυνα. Καλή του τύχη στη νέα του καριέρα. Οφείλει όμως να μη χρησιμοποιεί τις Ένοπλες Δυνάμεις για να κάνει (μικρό) πολιτική. Δυστυχώς, στην περίπτωσή του, τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-27/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger