Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 08 ΙΑΝ 2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 08 ΙΑΝ 2019


ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΄19

Από 6 ως 12 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην περιοχή του Παγασητικού Κόλπου η άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 19», στην οποία Έλληνες πεζοναύτες της 32 ΤΑΞΠΝ θα έχουν την ευκαιρία να συνεκπαιδευθούν με 300 Πεζοναύτες της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδα Πεζοναυτών(22 Marine Expeditionary Unit-ΜΕU) των ΗΠΑ. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του doureios.com, επ' ευκαιρία της άσκησης θα γίνει παρουσίαση του αμφίβιου τεθωρακισμένου οχήματος ΑΑV7Α1 σε αντιπροσωπεία του ΓΕΣ και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΈΕΘΑ, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος της ελληνικής πλευράς.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΈ) σε πρόσφατη συνεδρίαση του γνωμοδότησε για εξοπλιστικές εκκρεμότητες του Πολεμικού Ναυτικού, και συγκεκριμένα υπέρ της ενεργοποίησης υποπρογραμμάτων για την προμήθεια 36 Τορπίλων Βαρέως Τύπου και 155 Αντιμέτρων Τ/Λ για τα Υποβρύχια Τύπου 214 και το εκσυγχρονισμένο Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ καθώς και 4 Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων τύπου Seahawk.

Ως προς τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα που προφανώς αναφέρονται στο τύπο ΜΗ-60R ισχύουν όσα έχουμε γράψει εδώ. Ως προς τις τορπίλες παρατηρούμε ότι ο αριθμός κρίνεται ανεπαρκής καθώς 36 τορπίλες δεν επαρκούν ούτε για έναν πλήρη φόρτο των 5 υποβρυχίων ΑΙΡ του ΠΝ (των τεσσάρων «214» και του «Ωκεανού»). Υπενθυμίζεται ότι στον αρχικό διαγω­νισμό (2002) οι απαιτήσεις του ΠΝ προσδιορίζονταν σε 51 τορπίλες. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε η προμήθεια, έστω και κουτσουρεμένη, να προ­ωθηθεί επιτελούς. κάτι για το οποίο δεν αρκεί η γνωμοδότηση του ΣΑΓΕ, αλλά απαιτείται πολιτική απόφαση.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ

Τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 1 Ιανουαρίου 2019, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε από το δεξαμενόπλοιο «PATROCLUS», που έπλεε έξι(6) ναυτικά μίλια νότια της νήσου Λήμνου, 23χρονο Έλληνα ασθενή, μέλος του πληρώματος. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου μετέφερε τον ασθενή στο αεροδρόμιο της Λήμνου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Κυριακή 6 Ιανουαρί­ου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανείων, στην πόλη της Χαλκίδας. Ο εορτασμός, περιελάμβανε Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Χαλκίδος, ακο­λουθία του Μεγάλου Αγιασμού και έξοδο λιτανευτικής πομπής προς την παραλία της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού.

Στον εορτασμό των Θεοφανείων παραβρέθηκαν οι πολιτειακές και θρησκευτικές αρχές του Νομού, ο Δκτης της Σχολής Πεζικού Υπτγος Ιωάννης Σουρβάς, αντιπροσωπεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης και πλήθος πιστών.

Με το πέρας του εορτασμού ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Χαλκίδας τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη κατόπιν πρό­σκλησης του, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η σημαντική παρου­σία στελεχών του Στρατού Ξηράς στην πόλη της Χαλκίδας λόγω της Σχολής και της Διεύθυνσης του Όπλου του Πεζικού (ΣΠΖ) οι οποί­ες εδρεύουν στην πόλη. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-08/01/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger