Αρχική » » Σκληραίνει με νόμο στο Κογκρέσο η στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στην Τουρκία

Σκληραίνει με νόμο στο Κογκρέσο η στάση της Ουάσιγκτον απέναντι στην Τουρκία


Με την τροπολογία που συνδέει τους S-400 με τους Patriot και τα F-35, η κυβέρνηση Τραμπ εξαναγκάζεται να καθορίσει τις κυρώ­σεις που θα επιβάλει στην Τουρκία εάν συνεχίσει την «ιστορία αγάπης» με τη Μόσχα. 

Η ΝΕΑ τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Κογκρέσου, και η οποία συνδέει την αγορά από την Τουρκία χου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 με την πα­ράδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35 και με κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης στην Κύπρο, ήταν αναμενόμενη για όσους γνωρίζουν τις νέες πολιτικές ισορροπίες στην Ουάσιγκτον. 

Για τους Τούρκους, αλλά και τους απολογητές τους στην Αθήνα και τη Λευκωσία, πρόκειται για μια κίνηση που δεν προσφέ­ρει στις προσπάθειες που υποτίθεται ότι γίνονται για να «ημερέψει» το τουρκικό θηρίο. Υπονοώντας, προφανώς, ότι πίσω από αυτή βρίσκονται «ριζοσπαστικά» στοιχεία της Ομογένειας μας που δεν επιθυ­μούν την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία, βεβαίως, προκαλεί μονίμως η Τουρ­κία. 

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές που εισάγουν αυτές τις τροπολογίες το κάνουν επειδή διατηρούν φιλική σχέση με πατριώτες Ελληνο-αμερικανούς, οι οποίοι συνε­χίζουν να πιστεύουν στις αρχές της δημοκρατίας και στο διεθνές δίκαιο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κάνουν αυτοί οι ομογενείς, χωρίς να βλέπουν πάντα τη δράση τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τις περισσότερες φορές ζητούν από τους δημοσιογράφους να μη γράψουν τίποτα. Διότι σημασία έχει να επιτευχθεί ο σκοπός, όχι να κερδίσουν κάποιοι εύσημα. 

Οι σχέσεις της Τουρκίας και των Ηνω­μένων Πολιτειών είναι σαν τα μανιασμένα κύματα εν μέσω βαρέος χειμώνος. Και θα συνεχίσουν έτσι μέχρι να τελειώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η υπόθεση της εγκατάστασης των ρωσικών S-400. 

Με τη νέα τροπολογία οι Αμερικανοί νομοθέτες τι ακριβώς επιδιώκουν; Να πιέσουν την κυβέρνη­ση του Ντόναλντ Τραμπ να γίνει πιο σκληρή απέ­ναντι στην αναξιόπιστη Τουρκία, που έχει προδώσει την Αμερική για τα «μάτια» του Βλαντιμίρ Πούτιν. Πιστεύουν ότι με τον «μαλακό» τρόπο που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος οι Τούρκοι δεν θα ακυρώσουν την αγορά των S-400, διότι πιστεύουν όχι δεν είναι στην πραγματικότητα πρόβλημα και ότι δικαιούνται να αγοράσουν και τους αμερικα­νικούς Patriot. 

Πρόκειται για την απόλυτη απαξίωση της Αμε­ρικής και του κ. Τραμπ, που υποτίθεται ότι δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του. 

Με την τροπολογία που συνδέει τους S-400 με τους Patriot και τα F-35, η κυβέρνηση Τραμπ εξα­ναγκάζεται να καθορίσει τις κυρώσεις που θα επιβάλει στην Τουρκία εάν αυτή συνεχίσει την «ιστορία αγάπης» με τη Μόσχα και να μην παραδώσει τα F-35, ακυρώνοντας την όποια συμφωνία. Και να ακυρώσει, επίσης, τις παραδόσεις όλων των αμερικανικών οπλι­κών συστημάτων στην κατοχική δύναμη. Άρα, η πρόταση των βουλευτών και γερου­σιαστών, που σίγουρα θα γίνει νόμος του κράτους, δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκαθαρίσει μια ερμαφρόδιτη κατάσταση, η οποία συ­μπυκνώνεται στα εξής: Η Τουρκία, η οποία έχει ευεργετηθεί από την Ουάσιγκτον και τους δυτικούς συμμάχους στον υπερθετικό βαθμό, έχει μετατραπεί σε όργανο της Ρω­σίας και του Ιράν στη Δύση, και ειδικά μέ­σα στο ΝΑΤΟ. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά και τα δυτικά συμφέροντα. 

Την ίδια στιγμή βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ προκαλεί τους γείτονές της και δύο πιστούς συμμάχους της Αμερικής, την Ελλάδα και την Κύ­προ, έχοντας συγχρόνως σχέσεις ορ­γής και με δύο άλλες χώρες που ταυτίζο­νται με τις ΗΠΑ: το Ισραήλ και την Αίγυπτο. 

Οι Αμερικανοί έχουν υποβαθμίσει τη διεθνή τους θέση και έχουν υπονομεύσει το διεθνές ανάστημά τους, δικαιολογώντας όλες αυτές τις αντιαμερικανικές και αντισυμμαχικές ενέργειες της Τουρκίας. 

Με το νομοσχέδιο αυτό έχουν πλέον την εσω­τερική «πίεση» που δίνει το δικαίωμα στην κυβέρ­νηση του κ. Τραμπ να τιμωρήσει την κατοχική δύναμη και τον Ταγίπ Ερντογάν. Πράττοντας το αυτονόητο, θα κάνουν χαρούμενους πολλούς αν­θρώπους που ζουν στην ευρύτερη γειτονιά της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής... ·

ΓΡΑΦΕΙ 0 ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ-mignatiou@aol.com
(ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-17/02/2019) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger