Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 16 ΑΠΡ 2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 16 ΑΠΡ 2019















ΝΕΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ

Την Πέμπτη 04 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, η τελετή αποφοίτησης και απονομή πτυχίων ιπταμένου, σε 7 χειριστές ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς και 10 χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη φοίτηση τους στο Διακλαδικό Τμήμα Βασικής Εκπαίδευσης Χειριστών Ελικοπτέρων. Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα και πτητική εκπαίδευση, καθώς επίσης συνέβαλε στην διαλειτουργικότητα μεταξύ των Κλάδων με ταυτόχρονη εξοικονόμηση προσωπικού, μέσων και πόρων για τις ένοπλες δυνάμεις. Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς επέδωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και τοπικών αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, συγγενείς και φίλοι των χειριστών.

ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/19

Από τη Δευτέρα 08 έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, διεξήχθη η εθνική τεχνι­κή άσκηση μικρής κλί­μακας «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/19» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, Παγασητικού Κόλπου και ανατολικού Αιγαίου με τη συμμέτοχη αρματα­γωγών, φρεγάτας, κανονιοφόρου, ελικόπτερων, ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστρο­φών, καθώς και μέσων και προσωπικού του ΣΞ και του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ. Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας καθώς και ενίσχυσης της διαλεπουργικότητας και διακλαδικότητας των συμμετεχόντων.

ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Από την Κυριακή 07 έως την Τε­τάρτη 10 Απριλίου 2019, διεξή­χθη προγραμματισμένη άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου Πελάγους με τη συμ­μετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, κανονιοφόρων, πλοίου γενικής υπο­στήριξης, ελικοπτέρων και μέσων και προσωπικού της ΠΑ. Η εν λόγω άσκη­ση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχει­ρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργα­σία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής και μα­χητικής ετοιμότητας και ικανότητας, καθώς και ενίσχυσης της διαλειτουρ- γικότητας και διακλαδικότητας των συμμετεχόντων.

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ

Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνι­κή Αεροπορική Άσκηση «Ηνίοχος 2019» η οποία διεξήχθη από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, στην Αεροπορική Βάση Αν­δραβίδας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (προσβολές επίγειων στόχων, στόχων επιφανείας, καταστολής/καταστρο­φής εχθρικής Αεράμυνας καθώς και Έρευνας και Διάσωσης σε Περιβάλλον Μάχης) και το πτητικό έργο ανήλθε στις 863 εξόδους σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθη­νών ήμερα και νύχτα με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των συμμετεχόντων κατά τρόπο ουσιαστικό αποτελεσματικό και ασφαλή σε έναν ρυθμό μάχης/ Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Ιταλία και το Ισραήλ καθώς και δυνάμεων του Στράτου Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον συμμετείχαν με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Γαλλία η Γερμανία η Ιορδανία, ο Καναδάς η Κροατία και η Ρουμανία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στις 9 Απριλίου κατατέθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ το διακομματικό νομοσχέδιο Eastern Mediterranean Security and Partnership Act of 2019, που προβλέπει μεταξύ άλλων: 
Άρση απαγόρευσης πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία 
Έγκριση στρατιωτικής βοήθειας (FMF) ύψους €3 εκατ. Και προς την Ελλάδα 
Έγκριση χορήγησης βοήθειας υπό την μορφή στρατιωτικής εκπαίδευσης €2 εκατ. Και προς την Ελλάδα και Κύπρο 
Υποβολή έκθεσης στο Κογκρέσο με καταγραφή περιστατικών παραβιάσεων του ΕΕΧ της Ελλάδας και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από 1ης Ιανουαρίου 2017 και εντεύθεν.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-16/04/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger