Αρχική » » Οι «πατέρες του Έθνους» πληρώνουν 40 φορές μικρότερο φόρο από όλους

Οι «πατέρες του Έθνους» πληρώνουν 40 φορές μικρότερο φόρο από όλους


Λαμόγια, «τρωκτικά» και φίδια στην ίδια τρύπα.
Λένε πως θα καταργηθούν τα προνόμια! Τους πιστεύετε;
Αυτή είναι η φορολογία των «βολευτών» μας... βγάλτε μαντήλι!!


Από την εποχή που θυμόμαστε τους εαυτούς μας ως πολιτικά όντα στη δύσμοιρη αυτή χώρα, ένα πράγμα μας δημιουργεί τα χειρότερα συναισθήματα. Οι μισθολογικές και φορολογικές διαφορές των Ελλήνων βουλευτών σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Και μη μας πείτε όχι! Διαβάστε μόνο τις συγκριτικές διαφορές της φορολογίας ενός, εν' ενεργεία βουλευτή, σε αντιδιαστολή με έναν ιδιωτικό υπάλληλο και με ένα ελεύθερο επαγγελματία στο ίδιο ποσό εισοδήματος!

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, σε ένα εισόδημα 109.458 ευρώ το χρόνο, ο φόρος που καλείται να πληρώσει ο βουλευτής ανέρχεται σε 1.212 ευρώ, ήτοι ποσοστό 1,11%, ενώ ένας μισθωτός θα πρέπει να καταβάλλει 41.2032 ευρώ φόρο, ήτοι ποσοστό 37,67% και ο ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούται να πληρώσει 47.935 ευρώ στην εφορία, δηλαδή ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 43,79%.

Από το παραπάνω καταλαβαίνουμε το εξαιρετικά απλό: Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας.

Λένε πως θα καταργήσουν τα προνόμια των βουλευτών αλλά ποιος τους πιστεύει;

«Ψαλίδι» στα φορολογικά προνόμια των βουλευτών βάζει το 4ο μνημόνιο, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να ισορροπήσει τις εντυπώσεις ως προς την προνομιακή αντιμετώπιση των βουλευτών. Το Μαξίμου λοιπόν -λέει - καταργεί την έκπτωση στη φορολογία που είχαν έως σήμερα οι βουλευτές με το 25% των δηλωθέντων εισοδημάτων τους να είναι αφορολόγητο. Έτσι για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1/1/17 οι βουλευτές θα φορολογούνται όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι πολίτες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ετήσια αύξηση των εσόδων από την κατάργηση της έκπτωσης στους βουλευτές υπολογίζεται από το 2018 και έπειτα στα 44 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα το πολυνομοσχέδιο με διάταξή του βάζει φρένο στον υπερδανεισμό των πολιτικών κομμάτων, με χορήγηση στις τράπεζες ως εγγύησης ποσοστού της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, απαγορεύεται η χορήγηση δανείων από τις τράπεζες σε δικαιούχους της κρατικής χρηματοδότησης με εγγύηση την εκχώρηση ποσοστού μεγαλύτερου του 50% από την ετήσια κρατική χρηματοδότηση του τρέχοντος οικονομικού έτους.

«Δώστε και σε εμάς». Τα 15 προνόμια σου απολαμβάνουν οι «πατέρες του Έθνους»

0Ι ΜΗΝΙΑΙΕΣ ακαθάριστες απολα­βές κάθε βουλευτή ανέρχονται από 7.670 ευρώ μέχρι 8.198 ευρώ.

ΑΝΑΛΟΓΑ
με την εκλογική περιφέ­ρεια, οι βουλευτές λαμβάνουν από 738,88 έως 935,88 ευρώ για την οργάνωση του γραφείου τους.

0Ι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ δικαιούνται δωρε­άν κινητό και η Βουλή καλύπτει λογαριασμούς έως και 200 ευρώ. Αν υπερβούν το όριο, καταβάλλουν οι ίδιοι τη διαφορά.

ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).
.
0Ι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του λεκανοπεδίου Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1.400 κυβικά εκατοστά και έως 750 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Για τους βου­λευτές περιφέρειας προβλέπεται αυτοκίνητο έως 1.800 κ. εκ. και 1.200 ευρώ μίσθωμα.

ΔΩΡΕΑΝ διαμονή σε κεντρικό ξενο­δοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας ή ρευστό, κατά μέσο όρο 1.000 ευρώ, σε όσους επιθυμούν να μεί­νουν σε διαμέρισμα.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΤΕΛΕΙΑ, ένα προνόμιο που υπολογίζεται σε 909,31 ευρώ.

0Ι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ έχουν στη διάθεση τους 104 αεροπορικά εισιτήρια τον χρόνο για να πηγαίνουν στις εκλογικές τους περι­φέρειες. 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ έχει στην υπη­ρεσία του τέσσερις υπαλλήλους. Οι δύο είναι μετακλητοί και πληρώνο­νται από τις υπηρεσίες τους και οι άλλοι δύο οι επιστημονικοί συνεργά­τες από τη Βουλή.

Οικογενειακή παροχή και εργοδο­τική εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ περίπου 350 ευρώ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα. Το ποσό αυτής της έξτρα αποζημίωσης μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Προβλέπονται 75 ευρώ ανά συνεδρίαση μετά τις περικοπές. ΑΣΥΛΙΑ από όλα τα ποινικά και αστικά αδικήματα.

ΟΛΟΙ 0Ι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν άτοκο δάνειο από τη Βουλή σε 48 μηνιαίες δόσεις μέσω παρακράτησης του ποσού που τους αναλογεί από το μισθό τους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ πηγαίνουν δωρεάν στον παιδικό σταθ­μό της Βουλής.

0Ι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν από το συγκρότημα εξυπηρέτησης προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-18/05/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger