Αρχική » » Πάνω απο 34% οι απώλειες στο Χρηματιστήριο το 2010

Πάνω απο 34% οι απώλειες στο Χρηματιστήριο το 2010



Με απώλειες πάνω από 34% κλείνει ο Γενικός Δείκτης το 2010 με το 12% των εταιριών να κλείνει με κέρδη, το 81% με απώλειες και  το 6% αμετάβλητο σε σχέση  με την αποτίμηση  που είχε στην αρχή της χρονιάς.
Οι μέσες  ημερήσιες συναλλαγές μειώθηκαν κατά... 32% στα 140,5 εκ. ευρώ ενώ στα μετοχικά αμοιβαία παρατηρήθηκαν εκροές για έβδομη συνεχόμενη χρονιά οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 92,57 εκ. ευρώ. Η εικόνα αποψίλωσης του αριθμού των εισηγμένων εταιριών συνεχίστηκε με τέσσερις διαγραφές στις οποίες θα προστεθούν τουλάχιστον επτά  νέες διαγραφές εταιριών το 2011 (ΚΑΕ, Elmec, Euroline, Interinvest, Βάρδας, Interfish και Δίας ΑΕΕΧ) ενώ μόλις μία νέα εισαγωγή έγινε στην Εναλλακτική αγορά. Εντελώς διαφορετική ήταν η πορεία των αντλήσεων κεφαλαίων καθώς πραγματοποιήθηκαν 14 αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με συνολικές εισροές
3,7 δις ευρώ ενώ ήδη για το 2011 έχουν προγραμματισθεί αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 2,1 δις ευρώ.  Στο τέλος του έτους η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς (55 δις ευρώ) ήταν μειωμένη κατά 31 δις ευρώ και αντιστοιχούσε με το 24% του ΑΕΠ, με το 50,2% να κατέχεται από ξένους επενδυτές.





(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger