Αρχική » » Αυτα τα Χριστουγεννα απεργουν και οι καλανταδοροι...

Αυτα τα Χριστουγεννα απεργουν και οι καλανταδοροι...

Γράφει η Χίμαιρα
Ακόμα και αυτοί θα απεργήσουν γιατί όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές μας πηγές δεν θα βγάλουν φράγκο μιας και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν από τις απεργίες των ΜΜΜ τις ημέρες των Χριστουγέννων…..

(αυτό ήταν το αστείο κομμάτι)
Για να μιλήσουμε όμως και σοβαρά , αυτές οι μέρες υποτίθεται ότι είναι  μέρες γιορτής και χαράς, μέρες για  να διασκεδάσεις και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγεις από την ρουτίνα και την μιζέρια να πω; της χρονιάς.
Αντί για αυτό όμως θα φάμε στην μάπα απεργίες, ταλαιπωρίες, επεισόδια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.  
Και ερωτώ;
Αυτοί όλοι που κάνουν τις απεργίες τι ψήφισαν στις εκλογές; Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου ότι το πασοκ πήρε ένα 34,3% ως δύναμη κόμματος.  Δεν ήξεραν ότι θα κόψει μισθούς και επιδόματα; Δεν ήξεραν ότι θα κάνουν αλλαγές στα εργασιακά; Δεν ήξεραν δεν ρώταγαν;
 
Και έρχονται τώρα με απεργίες να σταματήσουν τι; Αυτά που ψήφισαν; Χωρίς να λογαριάζουν τίποτα;  Όταν έπαιρναν τους παχουλούς μισθούς καλά ήταν; Και μη μου πείτε ότι όλοι είναι της τάξης των 1000 ευρώ .. τότε για ποιους αναφέρονται στις ΔΕΚΟ; Για τους 10 και 15 που έχουν υψηλές θέσεις μόνο; Και γιατί κανένας συνδικαλιστής που βγαίνει στα κανάλια και φωνάζει ότι του κόβουνε τους μισθούς και θα είναι στα όρια της φτώχιας δεν μας δείχνει και ένα μισθολόγιο του;  Γιατί δεν μας λένε για τα τρελά επιδόματα που παίρνουν; Επίδομα τοποθέτησης κεραίας στα τρόλεϊ, ή της παράδοσης-παραλαβής λεωφορείων στο δρόμο.  Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες λαμβάνουν επιδόματα από 100 ευρώ έως και 450 ευρώ, ανάλογα με την ειδικότητα αλλά και το συγκοινωνιακό φορέα που δουλεύουν.
Εξαίρεση αποτελεί ο HΣAΠ, με τους εργαζόμενους να παρουσιάζουν εξωφρενικά μισθολόγια.

Και γιατί εγώ σαν πολίτης αυτής της χώρας θα πρέπει να πληρώνω κάθε χρόνο τις ζημιές των ΔΕΚΟ που είναι  1,5 δισ. ευρώ;
 
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πάρα πάρα πολλοί σε αυτή την χώρα. Και ή θα πρέπει να ελαττωθούν ή να μειωθούν οι αποδοχές τους. Δεν μπορεί να παίρνει ένας απλός ιδιωτικός υπάλληλος 700 και 1000 ευρώ, να δουλεύει πολλές φορές περισσότερο από την κανονική ώρα και πάντα με τον φόβο της απόλυσης και ο δημόσιος υπάλληλος να είναι ο προνομιούχος. Με το ωράριο του, τον μισθό και τα επιδόματα του και την σιγουριά του..
 
Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι ΚΑΤΙ πρέπει να αλλάξει σε αυτή την χώρα, αν δεν θέλουμε να βουλιάξουμε τελείως. Και όχι να αλλάξει μόνο από τους αδύναμους αλλά από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Βέβαια μέχρι τότε επεισόδια σαν τα προχτεσινά θα είναι πλέον συχνό φαινόμενο αλλά χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μόνο ο απλός πολίτης θα τραβάει όλο το ζόρι και την ταλαιπωρία..
 
Περαστικά μας… και Καλές γιορτές!

(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger