Αρχική » » Παππού, τι σημαίνει «όραμα;»

Παππού, τι σημαίνει «όραμα;»


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου 

«Όραμα» παλικάρι μου σημαίνει να κοιτάζεις μπροστά, να βγάζεις τις παρωπίδες, να δημιουργείς προοπτικές για ελπίδα στη νέα γενιά όπου είναι ο μπαμπάς σου και η μαμά σου και για σένα σε μερικά χρόνια. Επίσης σημαίνει να έχεις Αρχές και πεποιθήσεις, να πιστεύεις σε αυτά που λες και να λες με θάρρος πάντα αυτά που πιστεύεις…
«Κ@λ@τ@ύμπα» τι σημαίνει, Παππού; 

«Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά;» ιδιαίτερα αυτά που τολμούν να κάνουν ερωτήσεις και μόλις πάρουν απαντήσεις προχωρούν στην επόμενη σειρά ερωτήσεων καθώς η περιέργειά τους είναι απύθμενη και πολύ συχνά…ανικανοποίητη; 

Μη το προσπαθήσετε, φίλες και φίλοι αναγνώστες, «δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά» εκτός εάν αποφασίσεις να τα τρομάξεις και να σταματήσουν άμεσα τη βροχή των ερωτήσεων λέγοντάς τους εκείνο το αμίμητο «το γιατί και το διότι …φάγανε τον Παναγιώτη!» 

Ούτε μπορείς να κρυφτείς «πίσω από το δάκτυλό σου, όσο «λεπτός» και αν είσαι, όσο περίτεχνα και αν το στρίψεις αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω μπροστά από το πρόσωπό σου… 

Ο κ Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» και στη συνέχεια, αφού τον υπερψήφισαν οι Έλληνες, ως οικοδεσπότης πια προσκάλεσε και «παρέδωσε» την Ελλάδα στους «δανειστές» μας και στην τρόικα για να μας…σώσει καθότι «λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν!» 

Ο κ Σαμαράς, ως Αρχηγός της «Νέας» Ν.Δ. και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΔΕΝ δέχτηκε τη δικαιολογία, στηλίτευσε τον παλιό του συμφοιτητή κ Παπανδρέου και επιμένοντας ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ διέγραψε την Ντόρα και όποιον τόλμησε να δεχτεί τις δικαιολογίες του ΠΑΣΟΚ και να ψηφίσει ΥΠΕΡ του Μνημονίου… Αυτό κόστισε 2 μονάδες στη »Νέα» Ν.Δ…. 

Την «κ@λ@τ@ύμπα» την έκανε, ψηφίζοντας ΝΑΙ, ο ΛΑ.Ο.Σ... 

Χειροκροτήθηκε ο κ Σαμαράς, λοιδορήθηκε ο κ Καρατζαφέρης… 

Μετά, ώ του θαύματος, ο κ Σαμαράς μάλλον «είδε το φως το αληθινό, το φως των τραπεζιτών και της τρόικα» έκανε τη δική του «κ@λ@τ@ύμπα», ψήφισε ΥΠΕΡ των μνημονίων, συμμετείχε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και ΔΙΕΓΡΑΨΕ από τη «Νέα» Ν.Δ. τον κ Καμμένο και όσους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τη ιστορικά-ανιστόρητη «κ@λ@τ@ύμπα» του κ Σαμαρά.. 

Αυτό του κόστισε 15 μονάδες «Ανεξάρτητων» και «Χρυσής Αυγής» . 

Είχαν διαμαρτυρηθεί οι Αγανακτισμένοι Έλληνες, ούρλιαξαν πολλοί αλλά ΔΕΝ έκαψαν τη Βουλή (κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιοι έκαψαν την Αθήνα) το κράτησαν όμως…γινάτι! Και την Κυριακή 6η Μαΐου, βρήκαν την ευκαιρία που τους είχε στερήσει αρχικά ο κ Παπανδρέου και ο κ Καρατζαφέρης, που αποφάσισαν να μας φέρουν την τρόικα χωρίς να μας…ρωτήσουν! 

Αυτό κόστισε 30 μονάδες στο ΠΑΣΟΚ (του κ Βενιζέλου, πλέον). 

Στη συνέχεια ο κ Σαμαράς με το επίλεκτο επιτελείο της ΠΟΛ. ΑΝ. που διαφεντεύει στη «Νέα» Ν.Δ. αποφάσισαν και αυτοί για ΕΜΑΣ χωρίς…ΕΜΑΣ και προσχώρησαν στο ΝΑΙ σε όλα των κατάπτυστων μνημονίων με ρήτρα Αγγλικού Δικαίου! 

Στις 6 Μαΐου οι Έλληνες ψηφοφόροι έστειλαν πεντακάθαρο, βροντερό και πολύ θυμωμένο ΜΗΝΥΜΑ στο «Σύστημα» που μας κυβερνά και στις μαριονέτες και τα παπαγαλάκια του με 7-Κομματική Βουλή! 

ΔΕΝ εγκρίνουμε τις πράξεις σας και σχεδόν ογδόντα στους εκατό ΔΕΝ θέλουμε τρόικα και μνημόνια! 

Ελήφθη; 

ΟΧΙ, βέβαια, και μεταξύ μας ποιο μήνυμα του λαού ελήφθη ποτέ από τους εκάστοτε επικεφαλής των δύο Κομμάτων Εξουσίας δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μας κυβερνούν επί ΣΑΡΑΝΤΑ σχεδόν χρόνια; 

Πάντως υπήρξε η υποτονική αλλά αντιληπτή κριτική για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που καθώς η κάλπη τους έδωσε τη δεύτερη θέση και μαζί ανείπωτη-ανέλπιστη χαρά έδειξε συμπεριφορά που από κάποιους μεταφράστηκε ως «καλαμοκαβαλίκευμα»… 

Η κριτική εδράζεται στο γεγονός ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν προϊόν ιδεολογικής ταύτισης αλλά περιέχουν ένα τεράστιο Κομμάτι του θυμού, της αγανάκτησης, του μηνύματος που ήθελαν να στείλουν σε Σαμαρά και Βενιζέλο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες… 

ΔΕΝ διαφαίνεται πιθανότητα συνεργασίας με αποκλειστικό, ειλικρινή στόχο τη ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελλάδος, ενώ είναι σαφές το ενδιαφέρον για ΣΩΤΗΡΙΑ Κόμματος και…καρέκλας!…Θα φροντίσουν ΟΛΟΙ μαζί να μας «σώσουν» ή θα μας «θάψουν;» 

Στις επόμενες εκλογές το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο ΟΔΥΝΗΡΟ... 

«Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger