Αρχική » » Εισαγγελέας για τη Λέρο!

Εισαγγελέας για τη Λέρο!



Έρευνα για τις αγορές εκτάσεων από Τούρκους στο νησί του Αιγαίου ξεκινά η Δικαιοσύνη, εξετάζοντας αντίστοιχες μεταβιβάσεις και στη Λέσβο.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ χρησιμοποίησαν ένα ευρύ δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, ώστε να παρακάμψουν τον νόμο που απαγορεύει την πώληση ακινήτων στην παραμεθόριο σε πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε.
Όπως αποκάλυψε η «R», τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν δαπανήσει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ», ποσό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του νησιού, για να αγοράσουν συνολικά επτά εκτάσεις στη Λέρο.

Εισαγγελική έρευνα για τις παράνομες αγορές εκτάσεων σε σημεία εθνικής σημασίας της Λέρου από Τούρκους επιχειρη­ματίες ξεκινά μετά το σχετικό δημοσίευμα της Realnews. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κω έχει ήδη στην κατοχή της πλήρη φάκελο με τα στοιχεία των αγοραπωλησιών στο νησί του ανατολικού Αιγαίου και πρόκειται να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα των μεταβι­βάσεων. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα, τρεις Τούρκοι επιχει­ρηματίες έχουν δαπανήσει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ, ποσό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του νησιού, για να αγοράσουν συνολικά επτά εκτάσεις στη Λέρο. Οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν ένα ευρύ δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, ώστε να παρακάμψουν τον νόμο που απαγορεύει την πώληση ακινήτων στην παραμεθόριο σε πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. Μάλιστα, τα οικόπεδα που έχουν αγοραστεί βρίσκονται κοντά στον αερολιμένα, τον ναύσταθμο και σε άλλα στρατηγικά σημεία του νησιού.

Οι Αρχές ωστόσο, ανησυχούν ότι το φαι­νόμενο των ύποπτων αγορών από Τούρκους ίσως να μην εστιάζεται μόνο στη Λέρο. Στο επί­κεντρο των εισαγγελικών ερευνών βρίσκεται το ενδεχόμενο αντίστοιχες παράνομες αγορές γης να έχουν γίνει από Τούρκους και σε άλλα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέ­σβο. Τουλάχιστον ένα από τα συμβόλαια για την αγορά εκτάσεων στη Λέρο έχει συναφθεί στη Μυτιλήνη, γεγονός που κάνει τις Αρχές να θεωρούν ότι, από το 2015 κι έπειτα, εκτάσεις σε εθνικά ευαίσθητες περιοχές και της Λέσβου έχουν περιέλθει στην κατοχή υπεράκτιων εταιρειών που ανήκουν σε Τούρκους.

Ακόμη, η έρευνα θα εστιάσει και στους Έλληνες που φέρεται ότι λειτούργησαν ως ενδιάμεσοι, ώστε οι εκτάσεις της Λέρου να καταλήξουν παρανόμως σε εταιρείες τουρκικών συμ­φερόντων. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης γνωρίζουν πως για να γίνουν οι αγοραπωλησίες οι Τούρκοι επιστράτευσαν μία μικρή ομάδα Ελλήνων πολιτών. Πρόκειται για συγκεκριμένους δικηγόρους συμβολαιογράφους αλλά ακόμα και κτηματομεσίτες οι οποίοι, σύμφωνα με τα συμβόλαια των αγοραπωλησιών, εμφανίζονται είτε να εκπροσωπούν τις υπεράκτιες εταιρείες των Τούρκων επιχειρηματιών είτε να μεσολαβούν μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών των εκτά­σεων. Μεταξύ άλλων, οι εισαγγελικές Αρχές καλούνται να διαπιστώσουν εάν οι Έλληνες ενδιάμεσοι έχουν υποπέσει σε αξιόποινες πράξεις.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΗΣ

Και δώρα φέροντας...

ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΥΠΟΠΤΗ περίπτωση αγοράς εκτάσεων στα ελληνικά χρονικά. Σε ένα μικρό και όχι τόσο τουριστικό νησί του ανατολικού Αιγαίου, ξαφνικά εμφανίζονται μερικές offshore για να αγοράσουν οικόπεδα, δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ξοδεύουν, μάλιστα, σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας έτσι κάθε πιθα­νή προσφορά που θα μπορούσαν να είχαν οι αρχικοί ιδιοκτήτες των εκτάσεων. Η υποδειγματική έρευνα της Realnews ανέδειξε ότι πίσω από τις offshore βρίσκονται τουρκικά συμφέροντα. Τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης, που οφείλει να ρίξει φως σε αυτήν την πρωτοφανή υπόθεση, ώστε να φανεί μεταξύ άλλων αν οι παράνομες αγορές από Τούρκους έχουν γίνει μόνο στη Λέρο. Πολύ φοβάμαι ότι οι «Δα­ναοί» έχουν εμφανιστεί και σε άλλα σημεία εθνικής σημασίας...

η άποψη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΓΑΝΗ
(REAL NEWS-17/03/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger