Αρχική » » Οι πληγές ξύνονται μόνες τους

Οι πληγές ξύνονται μόνες τους













ΣΤΙΣ 31 Μαρτίου του 1946 είχαν προκηρυχθεί βουλευτικές εκλο­γές στην Ελλάδα. Την προηγουμένη, ομάδα 33 κομμουνιστοσυμμοριτών οπλισμένων με βαριά όπλα επιτίθενται στον Σταθμό Χωρο­φυλακής Λιτοχώρου, στον οποίο υπηρετούσαν 10 χωροφύλακες και τους αποδεκατίζουν. Ο αρχισυμμορίτης Σαράντης Πρωτόπαπας (Κικίτσας) γράφει στο ημερολόγιό του: «Και φθάνωμεν στις 31 Μάρ­τη 1946. Τις κάλπικες εκλογές που ενεργεί ο μοναρχοφασισμός τις συ­νοδεύουν οι αστραπές του Λιτοχώρου... Έτσι ανοίγουν οι νέες λα­μπρές σελίδες της ένοπλης πάλης του λαού μας». Όπου «λαμπρές σελίδες», οι σφαγές αθώων αμάχων σε Νάουσα, Καρπενήσι, Κόνιτσα, Φλώρινα κλπ. Δεν ξύνουμε πληγές. Οι πληγές ξύνονται μόνες τους όσο οι νοσταλγοί του Συμμο­ριτοπόλεμου δεν βάζουν την ουρά κάτω απ΄ τα σκέλια και προκαλούν με Συμφωνίες Πρεσπών, λαθρολα­τρεία, πόλεμο κατά θρησκείας και Εκκλησίας, μίσος κατά της Ελλά­δος. Εμείς απλώς θυμόμαστε...

[ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-(ΡΙΠΕΣ-Χρήστος Μπολώσης)-30/03/2020]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger