Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 18 ΔΕΚ 2018

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 18 ΔΕΚ 2018


ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018, κατά την διάρκεια εκτέλεσης πυρών επιφανείας στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, παρουσιάσθηκε ανωμαλία οπλισμού στο ΤΠΚ ''ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ'' με αποτέλεσμα την απώλεια της κάνης του πυροβόλου 72(OTO MELARA 76/62). Από την ανωτέρω ανωμαλία προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός ενός μέλους του πληρώματος. Το πλοίο επανέπλευσε στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών της ανωμαλίας.

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 2018

Από 10 έως 14 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή δυτικής Πελοποννήσου και νοτίου Ιονίου πελάγους, η διακλαδική άσκη­ση ηλεκτρονικού πολέ­μου (ΗΠ) ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 2018. Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ και εκτελέστηκε υπό τη διεύθυνση του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), με τη συμμέτοχη προ­σωπικού και μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) καθώς και μέσων ΗΠ του ΝΑΤΟ. Σκοπός της άσκη­σης ήταν η σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων ΗΠ, στο πλαίσιο εξάσκησης προ­σωπικού σε συνθήκες έντονου ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος.

Ο Α/ΓΕΣ ΣΤΟ ΚΕΑΠ

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιά­δης Στεφανής, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα του Νομού Θεσσαλονίκης. Στο ΚΕΑΠ, την τρέχουσα περίοδο, παράλληλα με την εκπαίδευ­ση των Μονίμων Λοχιών Τάξης 2018 στο Σχολείο Σωμάτων - Όπλων και Ετέρων Κλάδων (ΣΣΟΕΚ), διεξάγεται και το Σχολείο Καταδρομών (Σχ. ΚΔ). Ο Αρχηγός, στη διάρκεια της επίσκεψής του, παρακολούθησε τακτική άσκηση, κατά την οποία οι Μόνιμοι Λοχίες και οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Καταδρομών, συνεξετάστηκαν σε πλήθος αντικειμένων. Με τη λήξη της άσκη­σης, πραγματοποίησε ομιλία προς το προσωπικό, εκπαιδευτές και εκπαιδευ­όμενους. Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Υποστράτηγος Νικόλαος Χιονής.

ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης βολές Πυροβο­λικού Μάχης με τη συμμέτοχη προσωπικού και μέσων Μονάδων της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και της ΑΣΔΕΝ. Χρησιμοποιήθηκαν οπλικά συστήματα, ως ακολούθως: Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυραύλων MLRS (Multiple Launch Rocket System), Οβιδοβόλο PzH (Panzer) 2000GR, Οβιδοβόλο Μ109A5. Οι βολές διεξήχθησαν με τη χρήση εκρηκτι­κών και βομβιδοφόρων βλημάτων προσβάλλοντας στόχους στη θάλασσα με μεγάλη ακρίβεια. Το μέγιστο βεληνεκές των βολών έφτασε τα 35.000 μέτρα.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟΧΩΝ

Το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στο νομό Έβρου, βολές Πυροβολικού και Όλμων με τη συμμέτοχη προσωπικού και μέσων των Μονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ». Το προσωπικό εκτέλεσε με ακρίβεια ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με Αυτοκινούμενα (A/Κ), οβιδοβόλο Μ109Α3G, PZH2O00GR και Μ 106, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2. Κατά τη διάρκεια του διημέρου η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης. Εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-18/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger