Αρχική » » ΤΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΤΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ



Γράφει ο Περικλής Σταυριανάκης, ποινικολόγος

Σε προηγούμενο φύλ­λο της εφημερίδας διαβάσαμε τις ανησυχίες του Αρχιμανδρίτη Νε­κτάριου Μουλατσιώτη, για το τι θα μπορεί να σημαίνει ένα «ουδετερόθρησκο Κράτος», όπως το ονομάτισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην εξαγγελία του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο πατέρας Νεκτάριος, λοιπόν, προειδοποί­ησε πως ένα «ουδετερόθρησκο Κράτος» συ­νεπάγεται:

Κατέβασμα των Ιερών Εικόνων από τους δημόσιους Χώρους, κατάργηση του Σταυρού από τη Σημαία, να μην κτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών, να μην γίνονται λιτανείες Επι­ταφίου, εικόνων ή ιερών λειψάνων, να μην υπάρχουν Ιερείς και ναοί σε Δημόσια Νοσοκο­μεία, στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας, να μην εορτάζονται Χριστούγεννα και Πάσχα με τις αργίες, και να μην μπορούν οι κληρικοί να κυκλοφορούν με το ράσο...

Αυτούς τους φόβους διατύπωσε ο π. Νε­κτάριος, ένας ιερωμένος με τεράστιο κύρος και έργο, και πάντα με λόγο μεστό και υπεύ­θυνο.

Εμείς, από τη θέση αυτή, θα πούμε πως και αυτά, αλλά και πάρα πολλά άλλα απρόβλε­πτα, θα μπορούν να συμβούν σ’ ένα «ουδετε­ρόθρησκο Κράτος».

Για μας δε τους πιστούς υπάρχει και το χει­ρότερο, γιατί αν αποστερήσεις ένα Κράτος από την προστασία του Χριστού, καθιστάς το ίδιο και τον λαό του εκτεθειμένους σε κάθε είδους κίνδυνο.

Και βέβαια είναι άλλο το λεγόμενο «οδετερόθρησκο» και άλλο η μισθοδοσία του Κλήρου, που την ανέφεραν για να εμφανίσουν οικονο­μικά συμφέρουσα την πρωτοβουλία τους.

Οι άνθρωποι τούτοι που κυβερνούν σήμε­ρα, επειδή δηλώνουν απερίφραστα Άθεοι, δεν σκέφτονται τίποτε απ’ όλα αυτά, αφού ως κομουνιστές θεωρούν τη «Θρησκεία όπιο του Λαού», που πρέπει να την ξεριζώσουν από τη συνείδησή του.

Γι΄ αυτό με μεγάλη άνεση και χωρίς φόβο Θεού, έκαναν σε βάρος του κόσμου και της Πατρίδας μας, όλα αυτά που έκαναν από το 2015 ως τα σήμερα.

Ενέπαιξαν τον Λαό μας, αγνόησαν και περιφρόνησαν την ιερά εντολή του, τον φτωχοποίησαν, υποθήκευσαν τον εθνικό μας πλού­το, υποθήκευσαν τα πολιτιστικά μας μνημεία για έναν αιώνα και ξεπούλησαν την εθνική υπόθεση της Μακεδονίας μας...

Και για όλη αυτή τη συμφορά που επέφε­ραν στον τόπο αυτόν, δεν τους επέβαλε η συνείδησή τους την ευαισθησία, να βρουν έστω μία συγγνώμη για τον κόσμο που συνέθλιψαν και εξαθλιώνουν, χωρίς καμιά προο­πτική.

Αυτοί οι αδίστακτοι ολετήρες έρχονται σή­μερα να καταστρέψουν ακόμα και αυτά «τα ιερά και τα όσια» του Λαού και του τόπου, για να μας ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά, μιας και ο «Εθνάρχης» Καραμανλής επέβαλε να ξεχαστεί το Εθνοκαταστροφικό έργο των προγό­νων τους και τους έφερε στην πολιτική ζωή τού τόπου!

Αλλά ως εδώ!

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-14/12/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger