Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ της 26/03/2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ της 26/03/2019



Ηλεκτρονικός Πόλεμος:
Από 18 έως 22 Μαρτίου 2019, πραγματοποι­ήθηκε στην Ελλάδα η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου του NATO «Ramstein Guard 2019». Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν Μονάδες και μέσα των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και μέσα της Συμμαχίας. Σκοπός της άσκη­σης, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, ήταν η διεξα­γωγή σύνθετων διακλαδικών επιχειρήσεων σε ρε­αλιστικό περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου, στο πλαίσιο προαγωγής της επιχειρησιακής εκπαίδευ­σης των συμμετεχόντων.

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ:
Το διήμερο Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ- «ΧΙΟΣ»), όπου πραγματοποίησε επισκέψεις στο Στρατηγείο του Σχηματισμού, σε Στρατόπεδα και Φυλάκια του νησιού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες της 96 ΑΔΤΕ, επιθεώρησε τα τμήματα αμέσου αντίδρασης, έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες στους Διοικητές και πραγματοποίησε  ομιλίες στο προσωπικό των Μονάδων.

Στην “Σαλαμίς” η ΔΤΑ:
Στις 21 Μαρτίου 2019 ενεργοποιήθηκε η Δύ­ναμη Ταχείας Αντίδρασης κατόπιν διαταγής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου για την εκτέλεση της άσκησης ετοι­μότητας ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/19. Την άσκηση, που εκτελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου πελάγους με σενάριο ανακατάληψης κατειλημμένης νήσου, παρακολούθησε από τη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο (I) Γεώργιο Μπλιούμη και τον αρχηγό Στόλου, αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

Βολές αρμάτων στην Ξάνθη:
Το χρονικό διάστημα από 04 έως 08 Μαρτίου 2019, διεξήχθησαν στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης (ΠΒΑΞ), Βολές Πληρωμάτων Αρμά­των από το Τμήμα Βασικής Εκπαίδευσης Μονίμων Λοχιών ΣΜΥ/2018, οι οποίες αποτελούν και το επι­στέγασμα της εκπαίδευσης των νεαρών στελεχών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευση εφαρμόστηκαν τεχνικές στοχοποίησης και προσβολής στόχων υπό ρεαλιστικές συνθήκες, ενώ παράλληλα πραγματο­ποιήθηκε αξιολόγηση της όλης διαδικασίας.

Άσκηση υπό την ματιά του Α/ΓΕΕΘΑ:
Από την Κυριακή 17 έως την Πέμπτη 21 Μαρτί­ου 2019, διεξήχθη προγραμματισμένη τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου, κεντρικού και βόρειου Αιγαίου με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, κανονιοφόρων, υποβρυχίων, πλοί­ων γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων, σκαφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και μέσων και προσωπικού του ΣΞ, της ΠΑ και του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ. Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ο υπουργός Εθνικής Άμυ­νας Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χρι­στοδούλου και ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνης, παρακολούθησε από τη Φρεγάτα ΨΑΡΑ τις δραστηριότητες της άσκησης.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-26/03/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger