Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 12 Ιουλ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 12 Ιουλ 2014


Στη Βρετανία βρίσκονται από την Τετάρτη μέχρι και αύριο, Κυριακή, δύο επιθετικά αεροσκάφη Α-7Ε και ΤΑ-7C Corsair II της ιστορικής 336 Μοίρας της 116 ΠΜ του Αράξου, για να συμμετάσχουν σε στατική έκθεση σ' ένα από τα μεγαλύτερα αερο­πορικά γεγονότα του κόσμου, το πασίγνωστο Royal International Air Tattoo 2014. Εκτός των δύο αε­ροσκαφών, την ΠΑ στο RIAT 2014 εκπροσωπούν επίσης τρεις πιλότοι των Α-7 και ισάριθμοι τεχνικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν τα αεροσκά­φη. Το ένα από τα δύο αεροσκάφη, το μονοθέσιο Α-7Ε, είναι το επετειακά βαμμένο αεροσκάφος της Μοίρας «Όλυμπος-Κουρσάρος», ιδιαίτερα δημοφιλές θέμα για όλους τους φίλους της αεροπορικής φωτογραφίας! 

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε στις 6 και 7 Ιουλίου ο αρχηγός των Ισραηλινών ...Ναυτικών Δυνάμεων, αντιναύαρχος Ram Rutberg, έπει­τα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Α/ΓΕΝ, αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Κατά την παρα­μονή του στην Αθήνα, ο αρχηγός του Ισραηλινού Ναυτι­κού συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον αντιναύαρχο Αποστολάκη, ενώ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και δραστηριότητες του Στόλου από τον αρχη­γό Στόλου, αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα, και τους επιτελείς του στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου τον επισκέφθηκε και είχε την ευκαίρια να επιβιβαστεί σε διαφόρων τύπων πολεμικά πλοία του Στόλου. Επίσης, τα πλοία του Ισραηλινού Ναυτικού «Ins Sufa» και «Ins Kidon» παρέμειναν για ένα διήμερο στο Ναύσταθμο Σα­λαμίνας, όπου τα πληρώματα τους εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών στον προσομοιωτή της Σχολής Ελέγχου Βλαβών του ΚΕΠΑΛ, ενώ στις 9 Ιουλί­ου πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση εν πλω των δύο ισραηλινών πολεμικών με μονάδες του Στόλου στην πε­ριοχή Μυρτώου πελάγους με εκτέλεση πυρών πυροβόλων. Τέλος, ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχτηκε τον Ισραηλινό αρχηγό, ο οποίος συνοδευόταν από το φιλοξενούντα Α/ΓΕΝ, σε εθιμοτυπικού χαρακτήρα επί­σκεψη στο γραφείο του. 

Επίσκεψη σε μονάδες και ανεξάρτητες υπομονάδες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας» στο Βόλο και του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίη­σε ο γενικός επιθεωρητής Στρα­τού, αντιστράτηγος Τάσος Μανώλας. Ο ΓΕΠΣ συνοδευόταν, αντί­στοιχα, από το διοικητή της Iης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγο Αντώνη Νομικό, και το διοικητή της Μεραρχίας Υποστήριξης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Βλάχο. 

(ΚΑΡΦΙ-12/07/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger