Αρχική » » Σε βάθος... πενταετίας θα πάρουν οι ένστολοι τα αναδρομικά!

Σε βάθος... πενταετίας θα πάρουν οι ένστολοι τα αναδρομικά!


-Τι προβλέπει η συμφωνία με τον Σταϊκούρα.
- Δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ για τον καθένα! 
- Από Ιανουάριο θα δοθούν οι αυξήσεις στους μισθούς 

ΣΤΑΔΙΑΚΑ και σε... βάθος πενταετίας θα επιστρα­φούν στους ένστολους (στρατιωτικούς, αστυνομικούς) τα χρήματα που τους αναλογούν μετά την απόφαση του Συμ­βουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών τους αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τις πληροφορία, από τις διαβουλεύσεις που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομι­κών Χρ. Σταϊκούρας με τους εκπροσώπους των κλάδων. 

Το συνολικό ποσό φτάνει τα 379 εκατ. ευρώ, αλλά από αυ­τό θα αφαιρεθούν το κοινωνι­κό μέρισμα ...που πήραν οι έν­στολοι που οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές τους δεν υπερβαί­νουν τα 1.500 ευρώ. Κι αυτό διότι με την επιστροφή των χρημάτων που είχαν περικο­πεί οι αποδοχές τους θα υ­περβαίνουν τα 1.500 και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται κοι­νωνικά μέρισμα. 

Ακόμη, θα γίνει συμψηφισμός με τα ποσά που καταβλήθηκαν στους ένστολους από το καλοκαίρι του 2012 όταν και ξεπάγωσαν οι μισθολογικές προαγωγές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά από τα παραπάνω, το πο­σό που θα αναλογεί στον κα­θένα θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο γύρω στις 5.000 ευρώ και θα τους αποδοθεί σε βάθος πενταετίας. 

Τώρα, όσον αφορά την α­ναπροσαρμο­γή των απο­δοχών τους στα προ 1nς Αυγούστου 2012 δεδομένα που θα ισχύσει από την 1/1/2015, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το ετήσιο κόστος για τον κρατικό προϋπο­λογισμό θα αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος και οι ρυθμίσεις που θα αποφασισθούν δεν αναμένε­ται να δημιουργήσουν ιδιαίτε­ρα προβλήματα στην κυβέρ­νηση που πάντως θα ενημε­ρώσει σχετικά και τους εκ­προσώπους της «Τρόικας». Οι τελευταίοι, ως γνωστόν, είχαν επισημάνει τον κίνδυνο οι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις να έχουν ως συνέπεια να δημιουργηθούν «μαύρες τρύπες» στον προϋπολογι­σμό. 

Από το υπουργείο Οικο­νομικών ωστόσο εμφανίζο­νται αισιόδοξοι ότι το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και κυρίως χωρίς να παραστεί ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων. Εν­δεχόμενο που είχε τεθεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν α­πό την πλευρά των δανει­στών. Το κενό θα καλυφθεί με άλλους πιο ανώδυνους τρόπους, διαβεβαιώνουν από την κυβέρνηση. 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-13/07/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger