Αρχική » » Πάρτε βαθιές ανάσες!

Πάρτε βαθιές ανάσες!


Μια συμβουλή... μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα η οποία συμφωνία για την πΓΔΜ (αν ανακοινωθεί), μην πιστεύετε κανένα δημοσίευμα και καμία «φερόμενη» συμφωνία.

Τέτοιες ειδήσεις είναι 99% από διαρροές που γίνονται επίτηδες για βολιδοσκόπηση αντιδράσεων και δημιουργία πιέσεων προς κάθε πλευρά. Είναι κλασική τακτική σε τέτοιες διαπραγματεύσεις. Έχει δρόμο ακόμα η υπόθεση. Ακούμε ότι έχει ανοίξει το θέμα για το όνομα των Σκοπίων και ξεκινά η διαπραγμάτευση.

Από την άλλη, δεν έχω ακούσει κανέναν επίσημο φορέα στην Ελλάδα -κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, υπουργό Εξωτερικών- που να προτείνει κάποιο όνομα. Υπάρχει η περιγραφή, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ο ένας, με ιστορικό ο άλλος, όνομα όμως πουθενά.

Τι διαπραγμάτευση λοιπόν κάνουμε; Τους λέμε να επιλέξουν... άνω, μέσα... σε ποια ονόματα; Δεν είναι λογικό αυτοί να θέλουν να λέγονται Άνω Βόρεια, nova, cosmote, wind, makedonia και εμείς να τους λέμε π.χ. Σκόπια ή ψευτο-Μακεδονία και η διαπραγμάτευση να καταλήξει κάπου; Διότι αν συζητάτε ανάμεσα σε δυο τρία ονόματα, που αυ­τά έχουν μέσα τη λέξη Μακεδονία, αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση είναι εξυπηρέτηση. Των Σκοπιανών φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να δεχτεί όνομα με δεύτερο συνθετικό τη λέξη Μακεδονία. 

Γι’ αυτό κοιτάξτε να έχετε μια καλή δικαιολογία όταν θα το ψηφίσετε στη Βουλή, για να μην κλαίτε με κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων. Πόσο γελοίο τελικά υποκείμενο είναι αυτός ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σήμερα το πρωί, σε ρεπορτάζ στην πρωινή εκ­πομπή τού Σκάι, τον είδα να μιλάει στο δημοτικό συμβούλιο για το Σκοπιανό και να δίνει εξηγήσεις γιατί κάλεσε τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να περάσει την Πρωτοχρονιά στο σπίτι του (δικαίωμα του καθενός βέβαια είναι να καλεί όποιον θέλει σπίτι του) και στο δεξί πέτο του σακακιού του είχε καρφιτσωμένες προκλητικά τις σημαίες Σκοπίων και Τουρκίας!!! Έλεος πια, τι άλλο θέλετε λοιπόν, εσείς οι Θεσσαλονικείς, για να τον κάνετε μια μπουκιά, όπως ακριβώς με τα ωραία γεμιστά τσουρέκια με κάστανο!

Με τις ευλογίες σας

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-10/01/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger