• Να κουρευτούν και να ντυθούν 30.000 ανυπότακτοι που το παίζουν τρελοί
Για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες ενός επικίνδυνου πολίτικου παιχνιδιού αμφισβήτησης εκ μέρους των Τούρκων. Αμέσως μετά τις δηλώσεις της τουρκικής διπλωματίας, για υποστολή σημαίας στις βραχονησίδες, ξύπνησαν ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, Άμυνας και ΕΥΠ. Τα γραφεία πληροφοριών των επιτελείων και του ΓΕΕΘΑ πήραν φωτιά. Η απάντηση ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας λίγο αργότερα και μιλούσε για «ψεύτικες ειδήσεις»...
Είναι γνωστό ότι η τουρκική διπλωματία και η εξωτερική πολιτική των Τούρκων δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό από το 1975 μέχρι σήμερα, άσχετα με τα πολιτικά πρόσωπα και τις κυβερνήσεις. Η διεκδίκηση ελληνικών νήσων και βραχονησίδων, καθώς και η αποστρατικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου ήταν και παραμένει η βασική επιδίωξη των Τούρκων. Η πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, στον άκρως επικίνδυνο και παράλογο υβριδικό και όχι μόνον πόλεμο της τουρκικής προκλητικότητας, είναι η υποτακτικότητα και η πολιτική τού κατευνασμού, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να το εκλαμβάνουν προφανώς σαν αδυναμία φύλαξης της εθνικής κυριαρχίας μας και να εντείνουν καθημερινά τις προκλήσεις τους.
Μάλιστα, μετά τα Ίμια, που πλέον η θαλάσσια περιοχή τού συμπλέγματος των νησίδων της Καλύμνου έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε γκρίζα ζώνη, που αλωνίζουν οι Τούρκοι ψαράδες και το Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων, έρχεται η ώρα των νήσων και βραχονησίδων, που δεν γειτνιάζουν με τα παράλια της Μικράς Ασίας, προβληματίζοντας και τον πλέον αδαή για το που θα φτάσει η προκλητικότητα των Τούρκων.
Πολύ σωστά έπραξαν τα νέα παιδιά με τις σημαίες
Η ενέργεια των τριών νέων μας, να υψώσουν την ελληνική σημαία σε πέντε νησίδες γύρω από τους Φούρνους, όπως οι Ανθρωποφάγοι, είναι μία πολύ σωστή ενέργεια, ως προς το αποτέλεσμά της. Δηλαδή, σίγουρα δεν είναι είδηση που πρέπει να την προβάλλουμε στα ΜΜΕ ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μία ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε κομμάτι του ελληνικού χώρου. Δεν πιστεύω ότι θα έκαναν το ίδιο οι τρεις νέοι μας, αν ύψωναν την ελληνική σημαία στην Ικαρία, τη Σάμο, την Κρήτη ή τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη μας. Η ύψωση της ελληνικής σημαίας σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας είναι αυτονόητη και δεν χρειάζεται να προβάλλεται με τέτοιο τρόπο από τα ΜΜΕ, απλώς γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, εκτός αν αυτοί που το κάνουν, επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή. Και το σύμπλεγμα των νησίδων, πέριξ των Φούρνων της Ικαρίας είναι ελληνική επικράτεια, δεν αμφισβητείται από κανέναν εκτός από τη φαντασία των Τούρκων και δεν χρειάζεται διαφήμιση η έπαρση της σημαίας μας.
Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Η σοβαρότητα και η πρόληψη, σχεδιασμένη και υπογεγραμμένη από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, κάτω από ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, διακομματικό στη Βουλή, παρουσία πάντοτε της στρατιωτικής ηγεσίας, είναι απαραίτητο και έπρεπε ήδη από χρόνια να λειτουργεί. Αντίθετα, παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, η εξωτερική μας πολιτική να αλλάζει με την αλλαγή των κυβερνήσεων ή ακόμα πιο απερίσκεπτα και με την αλλαγή προσώπων στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαχρονικά ένα σχέδιο πάνω στο οποίο θα μπορούν να σχεδιάσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.
Στην ουσία, αυτά τα οποία πρέπει άμεσα να κάνουμε σαν σοβαρή χώρα είναι:
α) Να δημιουργήσουμε ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα λειτουργεί πάνω από κυβερνήσεις και κόμματα, θα είναι μόνιμο, και οι αποφάσεις του θα είναι δεσμευτικές για όλους,
β) Να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό τής εξωτερικής μας πολιτικής, να χαράξουμε τις κόκκινες γραμμές πέραν των οποίων ουδεμία υποχώρηση ή υποτακτικότης ή κατευνασμός θα υπάρχει από κανέναν και για κανέναν.
γ) Να δείξουμε εμπράκτως σε πρώτη φάση στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα ούτε υποχωρήσεις κάνει σε εδαφικές διεκδικήσεις ούτε αμφισβητήσεις δέχεται, ποτέ και από κανέναν, και
δ) Να προετοιμάσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας με τέτοιο τρόπο, που να αποτελούν φάρο αποτροπής ή σκέψης αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τον οποιονδήποτε απεργάζεται τέτοιου είδους φαντασιώσεις. Καλύτερα να σε φοβούνται, παρά να σε λυπούνται και άμα θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο, έλεγαν οι πρόγονοί μας και πέτυχαν νίκες που έμειναν στην ιστορία, αλλά και μας παρέδωσαν μία χώρα δυνατή και ισχυρή.
Μία χώρα που οφείλουν όλοι να σέβονται. Άμεση αλλαγή του στρατολογικού νόμου
Είναι αδιανόητο μία μικρή χώρα με τέτοια υπογεννητικότητα, με ελάχιστο στρατιωτικό προσωπικό και με τόσους εχθρούς και κινδύνους στα σύνορά της, να μην προετοιμάζεται για τα χειρότερα και ας μην έρθουν ποτέ. Ας παραδειγματιστούμε από το μικρό, των 8 εκατ. ανθρώπων, Ισραήλ, που όλοι το σέβονται, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν όταν πρόκειται για τα εθνικά του θέματα. Όλοι οι Έλληνες πρέπει και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι, αν πάσα στιγμή, να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, την ίδια μας την οικογένεια. Για να γίνει αυτό, όμως, απαιτείται κατήχηση και αλλαγή νοοτροπίας στην κοινωνία και κυρίως τους νέους μας. 30.000 είναι οι ανυπότακτοι αυτή τη στιγμή. Κοντά στους 40.000 νέοι μας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και εργάζονται στο εξωτερικό. Ποιος θα πολεμήσει; Ο παππούς και η γιαγιά; Ερωτήματα στα οποία πρέπει όλοι να απαντήσουμε. Γι αυτό άμεσα νέος στρατολογικός νόμος. Άνδρες και γυναίκες υποχρεωτικά να υπηρετούν την πατρίδα μας. Είναι υποχρέωση του καθενός μας. Καλός ο καφές, καλό το αραλίκι, καλή η λούφα και παραλλαγή, η κοροϊδία, αλλά όταν θα μπει ο Τούρκος, θα καίει, θα ρημάζει, θα βιάζει, θα αποκεφαλίζει και θα εκτελεί, τότε όλοι θα λέμε βοήθα Παναγιά μου. Και η Παναγιά θα μας απαντά. Εγώ βοηθάω, εσύ κούνα και λίγο το χέρι σου.
Γράψει ο Αντώνης Μυλωνάκης, παρουσιαστής του «Εκρηκτικού Δελτίου Ειδήσεων», Συνταγματάρχης ε.α της Αεροπορίας Στρατού, χειριστής ελικοπτέρων
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-18/04/2018)