Αρχική » » Ποια μέτρα μπορούμε να λάβουμε για την ανάδειξη των νησίδων και βραχονησίδων μας

Ποια μέτρα μπορούμε να λάβουμε για την ανάδειξη των νησίδων και βραχονησίδων μας


«ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΟΝΤΑΙ οι κυβερνώντες και ορισμένοι δημοσιογράφοι, ανα­φορικά με τις σημαίες που στήνονται στις βραχονησίδες, γεγονός που εξάπτει την τουρκική προκλητικότητα. Απλώς οι πολίτες προσπαθούν να αναπληρώσουν το κενό στην έλλειψη ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την Ελληνική επικράτεια. Η Τουρκία, εκμεταλλευθείσα το κενό, έφερε το θέμα των βραχονησίδων με βάση το Οθωμανικό καθεστώς. Οι Έλληνες -και ασφαλώς και οι ξένοι- δεν γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πε­ρίπου 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Από το σύνολο αυτών των νησιών μόνον τα 117 κατοικούνται. Από αυτά, μόνον τα 79 έχουν πληθυσμό πάνω από 100 κατοίκους και μόλις 53 άνω από 1.000. Τα περισσότερα νησιά και βραχονησίδες βρίσκονται στο Αιγαίο.

Θα προτείνω μόνον ορισμένα μέτρα για την προβολή και ανάδειξη της ελληνικότητος των ακατοίκητων νησίδων και βραχονησίδων:

1. Να γίνει κατανομή τούτων ανά δήμο και να καταρτιστούν οδηγίες ανα­φορικά με το καθεστώς που θα ισχύει για να μην συμβαίνουν προβλήματα που συχνά προβάλλουν τις τουρκικές θέσεις.

2. Κάθε δήμος να οργανώνει επισκέψεις με πλοιάρια στις νησίδες και επιθεώρηση διά του περίπλου των βραχονησίδων αν έχουν επικαθήσει επάνω όργανα (κεραίες, κτίσματα κ,λπ.) ξένων δυνάμεων ή σύμβολα.

3. Τέτοιες εκδρομικές επισκέψεις να οργανωθούν και από τοπικά γραφεία θαλάσσιου τουρισμού με τουρίστες χωρών τής ΕΕ και όχι μόνον.

4. Σε όσες νησίδες διαθέτουν αμμώδεις ακτές να γίνονται θερινά ημερήσια λουτρά τα καλοκαίρια με πλοιάρια και θαλαμηγούς.

5. Τηλεοπτικά συνεργεία (ελληνικά και ξένα) να κάνουν βιντεοσκοπήσεις της παρθένας φύσης των βραχονησίδων του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, με υποχρέωση να βάζουν τα ελληνικά σύμβολα και την ελληνική σημαία.

6. Το κράτος να συνδράμει βοσκούς να πηγαίνουν τα ζώα τους για βοσκή και τους ψαράδες να κάνουν αλιεία.

7. Να εντάξει το νησιωτικό σύμπλεγμα των ακατοίκητων νησίδων και βράχων στα προγράμματα NATURA της ΕΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

8. Το Π.Ν. και η Ακτοφυλακή να ασκούν εποπτεία και φύλαξη ακόμη και διά πυρών σε όσους θέλουν να παραβιάσουν το εθνικό μας έδαφος, το κράτος και τα χωρικά μας ύδατα.

9. Το θέμα της προκλητικότητος και χρήσεως βίας της Τουρκίας στο Αιγαίο να διεθνοποιηθεί στα όργανα της ΕΕ και λοιπών διεθνών οργανισμών και να ζητηθεί η λήψη κυρώσεων για τις ζημίες που υφίσταται η Ελλάδα σε απώλεια ζωών και χρημάτων».

Αμφικτύων, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος 
υποστράτηγος ε.α



























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger