Αρχική » » Ο πεντάλογος της δράσης

Ο πεντάλογος της δράσης



Κάθε ημέρα βλέπω και διαβάζω στα διάφορα blogs δεκάδες άρθρα και σχόλια με την ίδια πάνω κάτω θεματολογία. Άλλα κριτικά προς την κυβέρνηση, άλλα κριτικά προς όσους άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν την κυβέρνηση και άλλα «συμβουλευτικά» προς την αξιωματική αντιπολίτευση για το πως θα πρέπει να χειρίζεται κάθε φορά τίς πολιτικές καταστάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που κριτικά ή συμβουλευτικά ασχολούμαστε ακόμα και με τον πρώην πρωθυπουργό ενώ αρκετά  συχνά και αποκαλυπτικά είναι τα θέματα γύρω από τα υπαρκτά ή και κατασκευασμένα σκάνδαλα του παρελθόντος  και ενίοτε από άλλα εκκολαπτόμενα.
Όλα τα παραπάνω τα υποστηρίζουμε με πληροφορίες και υλικό από διάφορες πηγές, με αναπαραγωγές από τον ξένο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και μέσα από ...
μια ακατάσχετη αρθρογραφία από την ησυχία του σπιτιού μας, ή στα κλεφτά από το γραφείο μας, προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον, ή τους τρίτους επισκέπτες των εκάστοτε ιστοχώρων για την ανάγκη απαλλαγής από την χειρότερη κυβέρνηση και πρωθυπουργό που γνώρισε ποτέ η χώρα καθώς και από τα δεσμά του Mνημονίου και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του για εμάς και τα παιδιά μας.
Κάπως έτσι περνάνε οι ημέρες, τα πράγματα θα συνεχίζουν να χειροτερεύουν κι εμείς θα γκρινιάζουμε και θα  μεμψιμοιρούμε περισσότερο και βράζοντας στο ζουμί μας θα γράφουμε νέα περισσότερα άρθρα και πολιτικές αναλύσεις για το τι θα έπρεπε να γίνει και δεν έγινε, ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο και όλη αυτή η ιστορία στην οποία μπήκαμε δεν έχει ούτε θα έχει τέλος αν συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε με το ίδιο μέχρι τώρα τρόπο.
Αφού εξαντλήθηκα ψυχικά με όλο αυτό που βλέπω και βιώνω ένα ολόκληρο χρόνο, κατάλαβα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει  κάτι σύντομα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς την στάση μας απέναντι στα πράγματα! Και επειδή οι αγώνες δεν κερδίζονται με λόγια, ούτε από τον καναπέ του σπιτιού μας σχολιάζοντας και κρίνοντας τους πάντες και τα πάντα, πήρα την πρωτοβουλία να ρισκάρω μερικές σκέψεις για δράση και άμεση εφαρμογή. Και αφού δεν πρόκειται να σηκωθούμε να βγούμε στους δρόμους πριν βρεθούμε χωρίς δουλειά, τουλάχιστον ας αρχίσουμε έγκαιρα το είδος του «πολέμου» που φαίνεται ότι μπορούμε να κάνουμε καλά.
Ο πεντάλογος των δράσεων που παραθέτω μπορεί να γίνει δεκάλογος αν κάποιοι «συμπολεμιστές» συμβάλλουν με ανάλογες ιδέες. Καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Είμαι πεπεισμένος ότι η φωνή μας θα διαχυθεί σε όλη την κοινωνία, θα αφυπνίσει συνειδήσεις και «κοιμισμένα» αντανακλαστικά και η «άνοιξη» θα έλθει πολύ πιο σύντομα απ’ ότι περιμένουμε. Τρείς εβδομάδες έμειναν μέχρι τις εκλογές. Ας μην αφήσουμε πια να πάει ούτε μία ημέρα χαμένη!
1. Για οτιδήποτε αποκαλυπτικό στοιχείο που πέφτει σε γνώση μας και αφορά πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης με τις οποίες επιβαρύνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας ή διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία της, θα πρέπει όχι μόνο να τα ανταλλάσουμε μεταξύ μας αλλά να τα προωθούμε ΠΑΝΤΟΥ.  Οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε νομίζουμε ότι θα πιάσει τόπο. Σε φίλους, σε πολιτικούς και προσωπικότητες ανεξαρτήτου επαγγέλματος και “απόχρωσης”, σε εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, blogs, μικρούς και μεγαλόσχημους δημοσιογράφους, δικαστικούς λειτουργούς, καλλιτέχνες, κλπ. Όσο περισσότεροι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει τώρα, τόσο καλύτερα θα αντιληφτούν τι θα συμβεί στο σύντομο μέλλον!
2.  Κάθε φορά που διαπιστώνουμε παραπληροφόρηση, προπαγάνδα ή αποσιώπηση γεγονότων ικανών να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη για την κυβέρνηση ή αποσιώπηση άλλων θεμάτων και γεγονότων ικανών να επηρεάσουν θετικά την κοινή γνώμη υπέρ της αντιπολίτευσης, εκφράζουμε έντονα την αγανάκτησή μας έγγραφα (με emails ή και τηλεφωνικά) στα κανάλια, στη διεύθυνση ειδήσεων, των πολιτικών εκπομπών ή ακόμα απ’ ευθείας στους ίδιους τους τηλεπαρουσιαστές και «αστέρες» της δημοσιογραφίας, Δεν εξαιρούμε από τις επαφές μας τα γραφεία των ιδιοκτητών της έγγραφης και τηλεοπτικής επικοινωνίας!
3.  Εφόσον o καθένας μας έχει τον τρόπο να μάθει τα προσωπικά τηλέφωνα (σταθερά και κινητά) όσων εκ των παραπάνω τηλεοπτικών δημοσιογραφικών αστέρων και σχολιαστών λειτουργούν προπαγανδιστικά και ως κομματικοί εκπρόσωποι, τότε φροντίζουμε να τους εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απ’ ευθείας στους ίδιους!
4.  Επικοινωνούμε προσωπικά ή τηλεφωνικά με όσους από τους βουλευτές της Ν.Δ. γνωρίζει ο καθένας από εμάς και τους εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την απουσία τους από τις πρώτες γραμμές του αγώνα, εξαφανισμένοι στα βουλευτικά γραφεία ή στα σπίτια τους, αφήνοντας τον αρχηγό της Ν.Δ. να τρέχει μόνος του με άλλους δέκα όλους κι όλους για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα της προηγούμενης διακυβέρνησής! Την ίδια στιγμή όμως είναι όλοι τους πρόθυμοι  να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να τρέξουν στην πρώτη κλήση που θα λάβουν για συνέντευξη στον κάθε «αμερόληπτο δημοσιογράφο» που θα εκμεταλλευτεί προπαγανδιστικά ακόμα και την παραμικρή λέξη που θα εκστομίσουν. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι βουλευτές της Ν.Δ. ότι σήμερα έχουμε «πόλεμο» ΚΑΙ με την 4η εξουσία που αποτελεί τον δούρειο ίππο της κυβέρνησης και του παγκόσμιου πολιτικοοικονομικού κατεστημένου. Η χαλαρότητα και ωχαδερφισμός με τα οποία μπολιάστηκαν από τον πρώην πρωθυπουργό, έχει παρέλθει  οριστικά και αμετάκλητα και δεν συγχωρείται νωχέλεια και ουδετερότητα αν θέλουν κάποιοι απ’ αυτούς να έχουν ελπίδες πολιτικής επιβίωσης στο μέλλον…
5.  Ζητάμε από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ να οργανώσουν άμεσα μια συνέντευξη τύπου στα πρότυπα της ΔΕΘ όπου το οικονομικό επιτελείο του κόμματος θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και ο ίδιος θα απαντήσει σε ερωτήματα ενός υψηλού επιπέδου εξειδικευμένου ακροατήριου που δεν θα υπερβαίνει τα 30 άτομα και που ενδεικτικά θα αποτελείται : από 4-5 σοβαρούς περί τα οικονομικά δημοσιογράφους, 4-5 εκπροσώπους της πανεπιστημιακής οικονομικής κοινότητας, 2-3 εκπροσώπους του συνδέσμου ελλήνων οικονομολόγων-φοροτεχνικών, 4-5 εκπροσώπους των μεγαλύτερων παραγωγικών και εργατικών φορέων της χώρας, 3-4 εκπροσώπους του τραπεζικού και χρηματιστηριακού κλάδου,  4-5 εκπροσώπους του επιχειρηματικού κλάδου καθώς και  εκπροσώπων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και τομεαρχών οικονομικών των άλλων κομμάτων (εφόσον αποδεχτούν την πρόσκληση). Μόνο έτσι θα φανεί η τεράστια διαφορά Σαμαρά και Παπανδρέου τόσο σε επίπεδο γνώσεων όσο και οικονομικής πολιτικής και θα καταρρεύσει κάθε κυβερνητική και μιντιακή προπαγάνδα απαξίωσης των  προτάσεων της Ν.Δ.



(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger