Αρχική » » Αμερικανικό ράπισμα στη Τουρκία από έκθεση του ΥΠΕΞ.

Αμερικανικό ράπισμα στη Τουρκία από έκθεση του ΥΠΕΞ.


Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναφορά ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 2010 για την Τουρκία. Η αναφορά βγάζει δηλητήριο για την Τουρκία. Η 46 σελίδων αναφορά έχει τις πιο βαριές κατηγορίες στα θέματα της ανεξαρτησίας των δικαστηρίων και στο θέμα της ελευθερίας του τύπου. Να τα πιο ...εντυπωσιακά στοιχεία της αναφοράς.

Εξωδικαστικές εκτελέσεις. Πέρσι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τουρκία πραγματοποίησαν εξωδικαστικές εκτελέσεις, και τα περιστατικά αυτά δεν ερευνήθηκαν επαρκώς. Στο πανεπιστήμιο των Μούγλων στις 11 Μάιου ο αστυνομικός Γκιουλτεκίν Σαχίν πυροβόλησε και σκότωσε τον Σερζάν Κούρτ.

Βασανιστήρια. Τα περιστατικά βασανιστηρίων συνεχίστηκαν. Στις 5 Ιανουαρίου γονείς των 32 παιδιών που κρατούνται στις φυλακές των Αδάνων, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν, ανέφεραν πως οι δεσμοφύλακες δέρνουν τα παιδιά τους και στις πληγές τους ρίχνουν αλάτι.

Προβλήματα στις φυλακές. Οι συνθήκες στις φυλακές δεν βελτιώθηκαν επαρκώς..Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Οκτωβρίου ανακοίνωσε πως στις φυλακές πέθαναν 32 φυλακισμένοι και 5 προσωρινά κρατούμενοι.


Παραβιάσεις Δικαιωμάτων. Παρά το ότι αναφέρεται στον νόμο, οι ύποπτοι δεν συναντιούνται άμεσα με τους δικηγόρους τους. Κάποιοι παρατηρητές

βλέπουν την υπόθεση Βαριοπούλα όπως και την Εργκενέκον ως δύο πολιτικές δίκες, ενώ τις βλέπουν ως κάτι δίκαιο για αυτούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Δίκαιη δίκη: Κάποιες ανακοινώσεις μελών της κυβέρνησης και κάποιων αξιωματούχων επηρέασαν την δικαστική ανεξαρτησία.


Ελευθερία έκφρασης : Η κυβέρνηση στηριζόμενη στο σύνταγμα και σε κάποιους νόμους περιόρισε την ελευθερία έκφρασης.


Ελευθερία τύπου. Η ελευθερία τύπου οπισθοδρόμησε. Στις 26 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε πως θα πρέπει τα αφεντικά των ΜΜΕ να διώχνουν αυτούς που με τα γραπτά τους κάνουν κακό στην οικονομία. Στις 2 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Δικαστήριο, πάγωσε μεγάλο μέρος του προστίμου που είχε επιβληθεί στον εκδοτικό όμιλο Ντογάν


Βία κατά γυναικών: Οι δολοφονίες για λόγους τιμής και οι βιασμοί συνέχισαν να είναι μεγάλα προβλήματα. Στην γραμμή έκτακτης ανάγκης που ίδρυσε η κυβέρνηση στις 27 Οκτωβρίου κατέφυγαν 8.704 γυναίκες.


Ομοφοβία. Η υπουργός Αλιγιέ Καβάφ στις 7 Μαρτίου είχε πει πως η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια. Στις 16 Μαΐου 300 άτομα στο κέντρο της Άγκυρας διαδήλωσαν ενάντια στην ομοφοβία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger