Αρχική » » ΤΟ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ

ΤΟ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ


Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τα αιλουροειδή. Είναι μία κατηγορία ζώων, 14 διαφορετικών ειδών, μεταξύ των οποίων η γάτα, η λεοπάρδαλη, το πούμα, το τζάγκουαρ, το τσιτάχ και άλλα. Το γρηγορότερο αιλουροειδές είναι το τσιτάχ, ένα ζώο το οποίο κινείται νύχτα-μέρα με χαρακτηριστικές κινήσεις σαρκοφάγου, που όταν αποφασίσει να χτυπήσει το θήραμά του είναι πολύ δύσκολο σ’ αυτό ν’ αντισταθεί και να τη γλυτώσει. 

Στη πολιτική έχουμε ζώα και ζώα. Ήμερα κατοικίδια αλλά και της ζούγκλας, τα οποία δεν διστάζουν μπροστά στο συμφέρον τους να κυνηγήσουν και να ξεσκίσουν οποιονδήποτε πολιτικό αντίπαλο ή φίλο προσπαθήσει να βάλει σε κίνδυνο την ηρεμία και τη βόλεψή τους. 

Ένα τέτοιο άγριο και σαρκοβόρο αιλουροειδές, που μάλιστα ανήκει στην κατηγορία των τσιτάχ, είναι και ο μικρός παμπόνηρος Αλέξης Τσίπρας. Οι κινήσεις του, ο πολιτικός του λόγος αλλά και η συμπεριφορά του στον κόσμο, δείχνουν θηλαστικό το οποίο έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται ανάμεσα στο ηθικό και το ανήθικο, το ψέμα και την αλήθεια, την αγάπη και το μίσος, τη φιλία και την εχθρότητα, μέρα-νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να καταφέρνει να επιβιώνει. 

Βγήκε νικητής το 2015, με πολιτικές απάτες και ψέματα που για οποιονδήποτε άλλον θα ήταν αδύνατον ακόμα και να επιβιώσει, σε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, σε διάστημα 9 μηνών η μία από την άλλη και αφού είχε τραυματίσει τη χώρα θανάσιμα οικονομικά, της είχε κλείσει τις τράπεζες, της είχε φέρει τρίτο μνημόνιο και είχε κάνει ένα δημοψήφισμα παρωδία, που το ΟΧΙ του λαού το μετέτρεψε σε ΝΑΙ, με απίστευτο αιλουροειδή τρόπο. 

Το σαρκοφάγο τσιτάχ 

Αυτό το σαρκοφάγο τσάκισε τα κόκκαλα και ξέσκισε τις σάρκες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τέτοια ευκολία, που τα θανάσιμα χτυπήματά του ούτε να τα δουν δεν πρόλαβαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Αφού κατέλαβε την εξουσία, αυτό το τσιτάχ, κάλεσε κοντά του ένα κατοικίδιο γατάκι, για να τον ειδοποιεί κάθε φορά που κινδυνεύει, και αυτός ήταν ο πρόεδρος ενός μικρού βασιλείου, των ΑΝΕΛ (τώρα το είδος έχει εξαφανιστεί), που ονομαζόταν Πάνος Καμμένος. 

Τρεισήμισι χρόνια μετά, δηλαδή σήμερα, που ήρθε η ώρα των νέων εκλογών, το τσιτάχ, προκειμένου να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2015 ετοίμασε το σχέδιό του. Οι κινήσεις του απίστευτα γρήγορες και μελετημένες. Αφού έστησε το σόου με τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στην Ιθάκη, ετοιμάζει το νέο στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου και συγχρόνως άνοιξε και την προεκλογική του εκστρατεία, για να έχει έτοιμο τον στρατό του για τις εκλογές. 

Για να πάει όμως σε πρόωρες εκλογές, όπως είναι σίγουρο, θα πρέπει να αποδεσμευτεί από το γατάκι του τον Πάνο, ο οποίος τώρα πλέον του είναι άχρηστος και το μόνο που μπορεί να του προξενήσει είναι η ταύτιση του με τη Δεξιά, την οποία θέλει να πολεμήσει για να κερδίσει τις εκλογές. 

Το «γατάκι» κι ο «λαγός» 

Έτσι, λοιπόν, έδωσε εντολή στον λαγό του, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Ξυδάκη, να στείλει για δεύτερη φορά, μετά τον Ζουράρι, το μήνυμα στο γατάκι ότι πρέπει οι δρόμοι τους να χωρίσουν. 

«Δεν συντρέχουν πλέον οι συνθήκες συμμαχίας με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο», το δεύτερο κατά σειρά μέσα σε μια βδομάδα μήνυμα προς τον υπουργό Άμυνας, από τον Ξυδάκη αυτή τη φορά, μιλώντας εχθές σε ραδιοφωνικό σταθμό. Προφανώς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος-λαγός τού Τσίπρα ακολουθεί τη γραμμή του Μαξίμου, το οποίο σχεδιάζει και γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον την ημερομηνία των εκλογών. 

Έτοιμος για την ακραία πόλωση με τη Δεξιά και το κατεστημένο, όπως συνηθίζει να ονομάζει ο Αλέξης Τσίπρας τη ΝΔ και κάθε τι πατριωτικό δεν είναι δυνατόν να δίνει χώρο στους πολιτικούς του αντιπάλους της συντηρητικής παράταξης να τον κατηγορούν ότι από τη μια φωνάζει εναντίον της Δεξιάς και από την άλλη συνεργάζεται στενά με την ακροδεξιά, όπως χαρακτηρίζουν τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Ένας άλλος λόγος που θέλει τάχιστα να ξεφορτωθεί τον «ακροδεξιό» πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι ότι η Κουμουνδούρου σχεδιάζει άνοιγμα προς τις δήθεν προοδευτικές δυνάμεις και μέσα σ' αυτές υπολογίζει και τα στελέχη και βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της Ένωσης Κεντρώων και μέρος του ΚΚΕ. 

Ο «βασιλιάς τής πολιτικής ζούγκλας» 

ο αιλουροειδές τσιτάχ, που ο αντίπαλός του στην πολιτική ζούγκλα της χώρας είναι τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, νιώθει την έντονη παρουσία του Καμμένου και θεωρεί πως για να επιτεθεί στη γαλάζια παράταξη και τον αρχηγό της, πρέπει άμεσα να φύγει από τα πόδια του ο δεξιός ή ακροδεξιός, όπως τον αποκαλούν από τη ΝΔ, Πάνος. Στον ανασχηματισμό, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να σχηματίσει την ομάδα μάχης, η οποία θα περιλαμβάνει πρόσωπα από τις ιδεολογικές δυνάμεις που υπολογίζει ότι μπορεί να αντλήσει ψήφους. Επο­μένως, το πιο λογικό είναι να αφήσει εκτός το βαρίδι που λέγεται Καμμένος, αλλά να κρατήσει ορισμένους από τους ΑΝΕΛ, όπως τη βολική και πετυχημένη στο υπουργείο της, Έλενα Κουντουρά, για να εμποδίσει τον αρχηγό των ΑΝΕΛ να απομακρύνει το κόμμα του από τη στήριξη στην κυβέρνηση, αλλά και να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον ίδιο τον Καμμένο, που αν επιχειρήσει να τη ρίξει, θα τον κατηγορήσει ότι το κάνει για την καρέκλα και μόνο. Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει εκλογές. Αυτό είναι ορατό και το πιθανότερο είναι να γίνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, για να αιφνιδιάσει σαν αιλουροειδές που είναι τον αντίπαλό του. Αφήνει να εννοηθεί άτι οι εκλογές θα γίνουν με το πέρας της τετραετίας, αλλά ο κίνδυνος να μεγαλώσει κι άλλο η ούτως ή άλλως μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Και στο βασίλειο της ζούγκλας υπάρχουν 14 είδη αιλουροειδών... 

Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης, παρουσιαστής του «Εκρηκτικού Δελτίου Ειδήσεων», Συνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού, χειριστής ελικοπτέρων.
(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-23/08/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger