Αρχική » » Ξεμπλοκάρουν τα στεγαστικά έργα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ξεμπλοκάρουν τα στεγαστικά έργα στις Ένοπλες Δυνάμεις


  • Εντολή για υπογραφή πιστώσεων από τον υπουργό Άμυνας
Tο «πράσινο φως» για την αποπεράτωση δεκάδων έργων υποδο­μής και διαβίωσης του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων «άναψε» ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, δίνοντας εντολή χθες στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) να υπογραφούν όλες οι ...
σχετικές πιστώσεις. Πρόκειται για έργο όπως η κατασκευή κατοικιών και η βελτίωση άλλων εγκαταστάσεων που αφορούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Στρατεύματος, τα οποία, ενώ η υλοποίηση τους έχει προχωρήσει, κατά μέσο όρο, σε ποσοστό 80%, από την αρχή του έτους κανείς δεν υπέγραφε τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν και εν συνεχεία να αποδοθούν στους δικαιούχους τους. Πρόκειται για μία απόφαση εξαιρετικά σημαντική, αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη του Πενταγώνου και με συμβολικό χαρακτήρα δεδομένου του ότι είναι η πρώτη φορά-τα τελευταία δυο τουλάχιστον χρόνια που υπάρχει η οικονομική κρίση -που αποδεσμεύεται ένα σημαντικό ποσό για την κάλυψη άμεσων αναγκών όχι μόνο του στελεχικού δυναμικού, αλλά και του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Να σημειώσουμε ότι τα έργα εί­χαν «παγώσει», έπειτα οπό το «κόψι­μο» από το υπουργείο Οικονομικών κονδυλίων ύψους αρκετών εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια του τελευ­ταίου να εμφανίσει μειωμένες τις αμυντικές δαπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες προς αυτήν την κα­τεύθυνση σημαντικό ρόλο είχε διαδραματίσει και η ΓΔΟΣΥ, ο επικεφαλής της οποίας, παρά το γεγονός ότι έως και τα τέλη του 2011 ενέκρινε συνεχώς το κονδύλιο για την υλο­ποίηση των σχετικών έργων, με την έλευση του νέου έτους «φρέναρε» κάθε σχετική δραστηριότητα. Ως αποτέλεσμα αυτό είχε αφενός να προκληθεί σημαντική αναστάτωση στις τάξεις των στελεχών του Στρατεύματος, αφετέρου να έχουμε μια αντίστοιχη αύξηση ακόμη και στο... εξωτερικό μας χρέος, αφού η μη υλοποίηση των συγκεκριμένων έρ­γων δημιουργεί αντίστοιχη ληξιπρόθεσμη οφειλή του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Να σημειώσουμε ότι κύκλοι του Πεντάγωνου, εξηγώντας τη στάση της ΓΔΟΣΥ, ασκούσαν έντονη κριτική στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, κάνοντας λόγο για υπέρβαση αρμοδιοτήτων -αφού αρμόδιο να κρίνουν εαν ένα έργο είναι επιχει­ρησιακό ή όχι γιο τις Ε.Δ είναι μόνο τα Γενικά Επιτελεία-, προκείμενου να προσφέρει «καλές υπηρεσίες» στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όλο το τελευταίο χρονικό διά­στημα ασκούσε ασφυκτικές πιέσεις για περαιτέρω περικοπές και μεί­ωση κονδυλίων που διατίθενται όχι μόνο για την Άμυνα της χώρας, αλ­λά και για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του προσωπικού του Στρατεύματος. 

Γιώργος Διονυσόπουλος 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-16/6/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger