Ένα κλασικό φλιτζάνι εσπρέσο δεν ξεπερνά σε περιεκτικότητα τα 30 ml και περιέχει περίπου και 40 mg καφεΐνη. Αντίθετα, το φλιτζάνι που χρησιμοποιούμε για τον καφέ φίλτρου χωράει μέχρι και... 150 ml καφέ και 115 mg καφεΐνης. Αν σερβίραμε τον εσπρέσο σε μεγάλο φλιτζάνι, θα καταναλώναμε 200 mg καφεΐνη.
Επιπρόσθετα, το άρωμά του είναι πολύ πιο έντονο, γι' αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι είναι και πιο βαρύς καφές. Αυτό οφείλεται στο χρόνο και στη θερμοκρασία παρασκευής του, στο καβούρδισμα των κόκκων του και στο χαρμάνι.
Ένας καλός εσπρέσο φτιάχνεται ως εξής:
Ο πολύ ζεστός ατμός περνά μέσα από τους αλεσμένους κόκκους σε θερμοκρασία υψηλότερη από ό,τι σε μια καφετιέρα καφέ φίλτρου. Μ' αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται περισσότερες ουσίες, στις οποίες χρωστά και το χαρακτηριστικό του άρωμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.