Επετέθησαν στο Εθνόσημο


ΠΡΙΝ από λίγα χρόνια η διοίκησις της Σχολής Ευελπίδων έδωσε στους φοιτούντες μία μάλλον ασυνήθιστη οδηγία. Σε μία κατηγορία συνέστησε να κυκλοφορεί με πολιτικά στην Αθήνα κατά την διάρκεια της εξόδου. Σε μίαν άλλη η οδηγία ήταν αυστηρότερη: να κυκλοφορούν οπωσδήποτε εν στολή. Για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας.

Η πρώτη εδόθη στους Έλληνες Ευέλπιδες. Τον λόγο, ακόμη και αν τότε μπορεί να εθεωρείτο από κάποιους υπερβολικός, τον βιώσαμε το βράδυ της Κυριακής (23/10/2017) στο κέντρο των Αθηνών. Οι Ευέλπιδες εδέχθησαν επίθεση και εξυλοκοπήθησαν από εκείνα τα εγκληματικά στοιχεία πού χαρακτηρίζονται ως αναρχικοί, αντεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες κ.λπ. Από εκείνους πού δεν έχει επιτραπεί στην Αστυνομία να τούς ελέγξει και να τούς καταστείλει.

Η δεύτερη κατηγορία ήταν οι αλλοδαποί, κατά πλειονότητα έγχρωμοι Αφρικανοί Ευέλπιδες. Αυτοί εκινδύνευαν από τούς «ακροδεξιούς». Και οι ακροδεξιοί, όπως και οι υποστηρικτές πάσης δεξιάς πολιτικής αποχρώσεως σέβονται την στολή. Σέβονται το εθνόσημο πού φέρει ο Εύελπις οιασδήποτε φυλής και οποιουδήποτε χρώματος.

Αλλά ουδέποτε αλλοδαπός Εύελπις είτε εν στολή είτε άνευ αυτής εδέχθη επίθεση στον δρόμο. Η Ελληνική κοινωνία -όσο καίω αν κάποιοι την συκοφαντούν- είναι κοινωνία ανεκτική. Και ουδόλως ρατσιστική.

Απεναντίας, οι αναρχικοί είναι απλώς εγκληματίες οι οποίοι ούτε αναστολές έχουν ούτε συναίσθηση αρχών και αξιών. Απεναντίας, η εμφάνισις κάθε εθνικού συμβόλου προκαλεί τα αντικοινωνικά αντανακλαστικά τους. Έτσι δεν ήσαν μόνον οι τρεις Ευέλπιδες πού προεκάλεσαν την μήνιν τους. Μαζί τους και ένας Έλληνας στρατιώτης. Φορούσε και αυτός το εθνόσημο... Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν την υποστάθμη αυτών των ανθρώπων πού θέλουν να καταστρέφουν τα πάντα επικαλούμενοι κάτι πού ονομάζουν «ελευθερία». Έτσι αποκαλούν την επιβολή τού μηδενισμού τους. Πού είναι το μόνο πού καταλαβαίνουν. Ως «μηδενικά» της ζωής και της κοινωνίας μόνον το απαξιωτικό μηδέν τους είναι κατανοητό.

Περιττεύει λοιπόν να θελήσει κανείς να τούς εξηγήσει ή να τούς νουθετήσει. Περιττεύει να τούς ομιλήσει κανείς για Έθνος και Ιδανικά. Περιττεύει να τούς εξηγήσει ότι οι Ευέλπιδες είναι παιδιά ελληνικών οικογενειών, τα όποια αρίστευσαν και έχουν επιλέξει μία σταδιοδρομία προσφοράς προς το σύνολο και ίσως και θυσίας. Όλα αυτά είναι ακατανόητα για τις υποδεέστερες τού στοιχειώδους εγκεφαλικές λειτουργίες των εγκληματιών αυτών. Θα μάς πουν ότι ο Στρατός είναι μηχανισμός «καταστολής». Και αυτό τούς είναι αρκετό για να δικαιολογήσουν την επίθεση στον Έλληνα στρατιώτη, ο όποιος έκανε απλώς την θητεία του. Θα έπρεπε κατά την γνώμη τους να έχει γίνει λιποτάκτης όπως οι ίδιοι. Τόσο καταλαβαίνουν.

Το να περιμένουμε, βέβαια, να εντοπισθούν και να συλληφθούν οι δράστες είναι μάλλον εξωπραγματικό. Όχι διότι η Αστυνομία δεν μπορεί. Αλλά διότι η Κυβέρνησις δεν θέλει. Οι ίδιοι είναι οι κατ' επανάληψιν πρόξενοι επεισοδίων. Είναι οι δράστες βανδαλισμών. Είναι οι «διώκτες» βιοπαλαιστών οι οποίοι εργάζονται ως ελεγκτές στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι όμοιοί τους είναι οι δράστες τού φρικιαστικού εγκλήματος στην Marfin της οδού Σταδίου. Μένουν συστηματικώς ατιμώρητοι. Και την ίδια στιγμή, κάποιοι αφελείς ομιλούν για στροφή τού ΣΥΡΙΖΑ στην λογική και την πραγματικότητα. Αν αυτή η στροφή ήταν πραγματικότης, τα προαναφερθέντα εγκλήματα δεν θα είχαν μείνει ατιμώρητα. Οπότε και οι προχθεσινές επιθέσεις δεν θα είχαν διαπραχθεί.

Του Ευθ. Π. Πέτρου
(ΕΣΤΙΑ-24/10/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger