► Συναγερμός στο Πεντάγωνο για την αναδιάρθρωση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας.
► Η ΜΙΤ θα είναι εξουσιοδοτημένη να προχωρά σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση που αυτή κρίνει απαραίτητη χωρίς έγκριση από τη Δικαιοσύνη.
► ΣΧΕΔΙΟ: Δράσεις πληροφοριακών (ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο τη Θράκη σχεδιάζει η νέα ΜΙΤ.
του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ανησυχία και προβληματισμός επικρατούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξαιτίας της προσπάθειας της κυβέρνησης Ερντογάν να «αναδιαρθρώσει» τη μυστική υπηρεσία ΜΙΤ. Η Real news έχει στη διάθεσή της απόρρητο έγγραφο με τις εκτιμήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για τον μεγάλο κίνδυνο που δημιουργεί η νέα ΜΙΤ του Ερντογάν στην Ελλάδα και ειδικά στη Θράκη.
Ανησυχία που φαίνεται στα συμπεράσματα των επιτελών:... «Η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις πληροφοριακών (ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο τη Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στη μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο Σχέδιο "Βαριά", αλλά και στα σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου».
Σύμφωνα με την ανάλυση των Ελλήνων στρατιωτικών, «η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχίσει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πολίτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προκαλώντας τη δημιουργία επιπλέον πολώσεων στην Τουρκία, όπως φάνηκε και από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ταραχών του πάρκου Γκεζί, λειτουργώντας εις βάρος της επικράτησης των νέο-οθωμανιστών στην Τουρκία».
Ποια είναι η νέα ΜΙΤ του Ερντογάν και γιατί αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα; Σύμφωνα με όσα γράφουν στην ανάλυση-εκτίμηση, «οι νέες αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) διευρύνονται με βάση το νέο σχέδιο νόμου σε τέτοιο σημείο ώστε να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για αρμοδιότητες οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της δημοκρατίας αλλά και καθιστούν τη ΜΙΤ κυρίαρχο φορέα όχι μόνο στον τομέα των πληροφοριών, αλλά και σε αυτόν της πραγματοποίησης επιχειρήσεων εντός αλλά και εκτός Τουρκίας».
Το νέο σχέδιο νομού στο οποίο αναφέρονται συντάχθηκε από κοινού από τη ΜΙΤ και το γραφείο του Ερντογάν. Πρωταγωνιστής στη σύνταξη του είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ Χ. Φιντάν, ο σύμβουλος του Ερντογάν Ε. Αλά και ο νομικός σύμβουλος της ΜΙΤ Ο. Κανικλί. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νομού:
► Η ΜΙΤ θα είναι εξουσιοδοτημένη να προχωρά σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση που αυτή κρίνει απαραίτητη, χωρίς καμία έγκριση από την τουρκική Δικαιοσύνη.
► Κανένας δικαστικός φορέας δεν θα είναι δυνατόν να ελέγξει τη ΜΙΤ. Τα στελέχη της ΜΙΤ θα ελέγχονται δικαστικά από το Ειδικό Δικαστήριο και όχι από τα κοινά δικαστήρια, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα.
► Δεν θα είναι δυνατόν τα στελέχη της ΜΙΤ να κατηγορηθούν για διάπραξη εγκλήματος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.
► Η ΜΙΤ θα είναι δυνατόν να «φακελώνει» κάθε Τούρκο πολίτη χωρίς έγκριση από τη δικαστική εξουσία. Κάθε κρατικός φορέας καθίσταται πλέον υποκείμενος της ΜΙΤ. Με τον νέο νόμο η ΜΙΤ δεν θα μπορεί μόνο να συλλέγει πληροφορίες αλλά και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του υπόψη νόμου, οι αντίστοιχες αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και της Στρατοχωροφυλακής (Σ/Χ) μεταβιβάζονται στη ΜΙΤ.
Ψυχολογικές επιχειρήσεις
Με το νέο σχέδιο νόμου η ΜΙΤ αποκτά το δικαίωμα πραγματοποίησης ψυχολογικών επιχειρήσεων. Πλέον οι αρμοδιότητες «φακελώματος» του διαδικτύου, προπαγάνδας και δημιουργίας παράνομων ιστοσελίδων μεταβιβάζονται στη ΜΙΤ. Όλες αυτές οι αρμοδιότητες στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί από το ΓΕΕΘΑ όταν αρχηγός ήταν ο στρατηγός Ιλκίρ Μπασμπούγ, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση «Φακελώματος του διαδικτύου». Ως γνωστόν, στόχος του ΓΕΕΘΑ τότε ήταν η εξουδετέρωση της Κοινότητας του Φ. Γκιουλέν και της Κ/Β Ερντογάν, υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενοι δεκάδες αξιωματικοί των ΤΕΔ.
Πλήρης ασυλία
Στο νέο σχέδιο νόμου προβλέφθηκαν σχετικές ρυθμίσεις ώστε να απαλλάσσονται τα στελέχη και οι πληροφοριοδότες της ΜΙΤ οι οποίοι θα διαπράττουν κακουργήματα. Τα θέματα αυτά προβλέπονται από το όρθρο 26 του σχετικού νόμου, συμφωνά με το οποίο «η σχετική άδεια για δικαστική ερευνά εις βάρος στελεχών της ΜΙΤ θα δίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας». Επιπλέον, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο ότι «δεν θα θεωρείται υπεύθυνο το προσωπικό της ΜΙΤ ή το προσωπικό στο οποίο ανατέθηκε αποστολή από τη ΜΙΤ για παράπτωμα στο οποίο φαίνεται ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια της αποστολής του».
Εξοπλισμός και στελέχωση για ανεξάρτητες επιχειρήσεις
Οι Έλληνες επιτελείς δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους στην ανάλυση τους. Κι αυτό γιατί από τα στοιχειά που διαθέτουν προκύπτει ότι η ΜΙΤ «έχει εισέλθει σε μια νέα περίοδο ανασυγκρότησης από αναλήψεως της αρχηγίας από τον Χ. Φιντάν, ο οποίος θεωρείται ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν». Επιπλέον, υπάρχει και μια σειρά άλλων πληροφοριών, συμφωνά με τις οποίες:
► Από τον Οκτώβριο του 2012 είχε γίνει γνωστό ότι η ΜΙΤ θα προμηθεύεται με βαριά όπλα αλλά και ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένα οχήματα), για να είναι δυνατή η εκτέλεση επιχειρήσεων από την ίδια.
► Στο τέλη του 2012 η ΜΙΤ είχε προκηρύξει διαγωνισμό πρόσληψης εν ενεργεία στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του Τ/ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli), προκαλώντας έκπληξη και προβληματισμό για τον λόγο για τον οποίο θα ήταν αναγκαίο τέτοιο προσωπικό στη ΜΙΤ.
Σημειώνεται για τους Bordo Bereli ότι:
► Θεωρούνται η «αφρόκρεμα» των στελεχών των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΤΕΔ και είναι εκπαιδευμένοι να αναλαμβάνουν ειδικές επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος, ψυχολογικές επιχειρήσεις αλλά και επιχειρήσεις προπαρασκευής πληθυσμού στη χώρα-στόχο.
► Είχαν παραλάβει τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν, από τις Αρχές της Κένυας στο Ναϊρόμπι, κατά την επιχείρηση σύλληψής του το 1999.
(REAL NEWS-14/07/2013)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.