ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ


Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης

Είμαστε προφανώς άρρωστοι οι Έλληνες, δεν εξηγείται αλλιώς η συμπεριφορά μας πάνω από την κάλπη. Ψηφίζουμε στα τυφλά με γνώμονα το πρόσκαιρο χαμόγελο και τις υποσχέσεις, χωρίς να σκεφτούμε αν αυτούς που βάζουμε στο κοινοβούλιο για να μας εκπροσωπήσουν είναι σοβαροί, μορφωμένοι, έντιμοι και προπάντων καθαροί. Μεγάλη ευθύνη εδώ έχουν και τα ΜΜΕ που πυροβολούν ή χαϊδεύουν όποιους θέλουν να εξοντώσουν ή να ανεβάσουν αντίστοιχα, αδιακρίτως συμπεριφορών, εντιμότητας, εργατικότητας και αξιών. 

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς λείπουν από την κεντρική πολιτική σκηνή άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, να ανεβάσουν το επίπεδο της βουλής αλλά και της κοινωνίας και να δώσουν μια διαφορετική αίγλη στην εξουσία αυτής της δύσμοιρης χώρας. Πολιτικοί που άγονται και φέρονται από τις ηγεσίες των κομμάτων τους, βουλευτές που σέρνονται κυριολεκτικά πίσω από τους αρχηγούς τους γλείφοντας και έρποντας για να έχουν την εύνοιά τους, άνθρωποι χωρίς λόγο, απόψεις, ιδέες και τόλμη αναρριχώνται μέσα από τα κομματικά γραφεία και όργανα και εντελώς ξαφνικά βρίσκονται στη βουλή, να παίξουν το ρόλο της μαριονέτας, για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 300 εθνοπατέρων.

Ο «μπούλης» συνέταιρος

Προχθές ακούσαμε τον έλληνα πρωθυπουργό να αποκαλεί το συνεταίρο του και υπουργό Άμυ­νας της χώρας Πάνο Καμμένο ''μπούλη'' και γενικά παρακολουθούμε στη σημερινή βουλή αλλά και στις τελευταίες κοινοβουλευτικές περιόδους, περιθω­ριακούς τύπους, κατσαπλιάδες να αποφασίζουν για την τύχη του πιο περήφανου λαού της γης. Τα πράγματα όσο και να θέλουμε να τα διακωμωδή­σουμε είναι πολύ σοβαρά και το καταλαβαίνει κάποιος από τη συμπεριφορά των ξένων στις εκάστοτε κυβερνή­σεις μας. Πριν δύο μέρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ομολόγησε, ότι ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε του εκμυστηρεύ­τηκε ότι αποφάσισε και έριξε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, όπως προφανώς το ίδιο συνέβη και με τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. Η εντύπωση που δί­νουν οι ξένοι ηγέτες και κυρίως οι δανειστές, είναι πως δεν υπολογίζουν κανέναν έλληνα πολιτι­κό και δεν αναγνωρίζουν καμιά εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση και σ' αυτό θα μου επιτρέψετε να πω, ότι το δικαίωμα αυτό τους το έχουν δώσει οι ίδιοι οι πολιτικοί μας και προπάντων οι εκάστοτε πρωθυπουργοί. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κά­ποιος ότι η Ελλάδα μπορεί ισότιμα να καθίσει σε οποιοδήποτε τραπέζι διαπραγματεύσεων και να λάβουν σοβα­ρά την άποψή της άλλα κράτη.

Βλαμμένοι και υποτακτικοί των ξένων δυνάμεων

Έχουν συνηθίσει και αυτό είναι το με­γάλο έγκλημα, να προσπαθούν όλοι οι πολιτικοί μας να ακούσουν ένα κα­λό λόγο από τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Ομπάμα, τον Πούτιν και άλλους ηγέτες και δεν καταλαβαίνουν ότι αυ­τό είναι ίδιο των βλαμμένων, των υποτακτικών και των μικρών παιδιών.

Ο ηγέτης έχει την άποψή του, αποφασίζει για το λαό του και μάχεται για τις ιδέες του αδιαφορώντας τι θα πει ο κάθε ξένος ο οποίος τα συμφέροντα της χώρας ή του οργανισμού ή της τράπεζάς του κοι­τάζει. Τι δε μπορεί να γίνει κατανοη­τό και βλέπουμε τη μια να αγκαλιάζει η κυβέρνηση το ΔNT και την άλλη να το κατηγορεί; Δε μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον Τσίπρα, από τον Καμμένο, από τον Μητσοτάκη και από τους υπόλοιπους ότι οι παγκό­σμιοι οικονομικοί τρομοκράτες κοιτούν πως να ληστέ­ψουν τον ελληνικό λαό βγάζοντας λεφτά για το ταμείο από το οποίο αμείβονται;

Επαγγελματίες οσφυοκάμπτες

Δε μπορεί κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει τόσο μεγάλη και απίστευτη χαζομάρα ή υποτακτικότητα από τους περήφανους έλληνες, εκτός κι αν πρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε οσφυοκάμτες, μπουμπούκηδες και μπούληδες.

Είναι όμως η ώρα να αφήσουμε πίσω αυτούς που επιβουλεύονται τη χώρα, να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να κοιτάξουμε το συμφέρον της πατρίδας μας και μόνο αυτό.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-15/12/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger