Αρχική » , , , , » Θα αποκτήσει 100 F-35 η Τουρκία

Θα αποκτήσει 100 F-35 η Τουρκία


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ F-35 ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ 
lsblav@gmail.com

Ορισμένες χρήσιμες διευ­κρινίσεις αναφορικώς με το πρόγραμμα των μαχητικών τεχνολογίας Stealth F-35 της Τουρκίας, καθώς και το κόστος αυτού του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς και το εκδηλωθέν ενδιαφέρον από τη χώρα μας δόθηκαν κατά την ετήσια ενη­μερωτική συνάντηση της εταιρείας Lockheed Martin με τους στρατιω­τικούς συντάκτες, που παραδοσιακώς πραγματοποιείται λίγες ημέ­ρες πριν από τα Χριστούγεννα. 

Πρώτον, διευκρινίστηκε πλήρως ότι η Τουρκία δεν παρήγγειλε «24 επιπλέον» F-35, όπως εντέχνως ή από άγνοια είχε δημοσιευτεί στον ελληνικό Τύπο από κακές «μετα­φράσεις» από την Τουρκία, αλλά η Άγκυρα έχει «δεσμευτεί» για την απόκτηση 100 μαχητικών, από τα οποία έχει πληρώσει για τα 30 έως τώρα. Τα δύο πρώτα αναμένεται να τα παραλάβει το 2018, τα 4 επόμενα το 2019 και τα 24 που «έκλεισε» πρόσφατα θα τα παραλαμβάνει κατά 8 ετησίως από το 2020 έως το 2022, με βάση τα σημερινώς ισχύοντα.

Άρα, αν δεν συμβεί κάτι σημαντι­κό, μετά από έξι χρόνια η Τουρκία θα έχει έτοιμη μία πλήρη, «ενισχυμένη» Μοίρα με F-35 ή - κατ’ άλ­λους - μιάμιση Μοίρα. Το πότε θα παραγγείλει η Άγκυρα και τα υπόλοιπά 70 που έχει «δεσμευτεί» να αγοράσει είναι καθαρά ζήτημα των Τούρκων πότε θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμά τους. Πάντως, από τη στιγμή της παραγγελίας μέχρι και την παράδοση ενός αεροσκάφους απαιτείται διάστημα τριών ετών.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ _ SECRET-17/12/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger