Αρχική » , , , , , » Πορτοκαλί συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πορτοκαλί συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις


Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των όπλων. Τα Άκρως Απόρρητα Ειδικού χειρισμού σχέδια επιχειρήσεων είναι πλέον στο τραπέζι και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τόπο που θα χρησιμοποιηθούν, είναι στην τελική τους φάση.

Για «θερμό επεισόδιο» προετοιμάζονται στο ΓΕΕΘΑ

Σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» έχουν τεθεί εδώ και τρεις ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, με τους επιτελείς να ελέγχουν και να προσαρμόζουν στις σημερινές συνθήκες οπλικά συστήματα και προσωπικό.

Οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν αλλά και η σύμφωνη γνώμη όλου του τουρκικού κοινοβουλίου για αλλαγή των δυτικών συνόρων της γείτονας χώρας, έχουν βάλει σε σοβαρή υποψία την ηγεσία των Ενόπλων μας Δυνάμεων η οποία αποφάσισε, πρότεινε και πήρε το πράσινο φως από τη πολιτική ηγεσία, για ετοιμότητα κάθε ενδεχόμενου στο Αιγαίο.

Προσπαθώντας να αποφύγουν αιφνιδιασμό τύπου «Ίμια 1996» και αφού συγκέντρωσαν και τις τελευταίες πληροφορίες για την τουρκική προκλητικότητα, ξεκίνησαν έναν μεθοδικό αγώνα δρόμου, όπως ακριβώς προβλέπεται στα δύο αρχικά σχέδια επιχειρήσεων να θέσουν κατ' αρχάς σε «πορτοκαλί συναγερμό» τα επιτελεία των όπλων (ΓΕΣ ,ΓΕΑ ,ΓΕΝ) και των μεγάλων σχηματισμών (1η Στρατιά, Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ΑΣΔΕΝ, Δ/νση Ειδικών δυνάμεων και Δ/νση Αεροπορίας Στρατού) σε πρώτο χρόνο και σε ετοιμότητα τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης των μονάδων.

Η εντολή για το σχέδια «ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ» σε πρώτο χρόνο και «ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ» σε δεύτερο, σημαίνει πως οι Αρχηγοί των επιτελείων και ο Α/ΓΕΕΘΑ έχουν ήδη προσανατολιστεί και πειστεί για θερμό επεισόδιο που είναι ικανή σε χρόνο «dt» να στήσει η Τουρκία σε κάποιο από τα μικρά νησιά μας ή βραχονησίδα του Ανατολικού Αιγαίου, για να δημιουργήσει μια ντέ φάκτο κατάσταση με νέες γκρίζες ζώνες.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-03/12/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger