Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 07 ΜΑΙ 2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 07 ΜΑΙ 2019













ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Το χρονικό διάστημα από 14 έως 20 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση μεταξύ προσωπικού Ειδικών Δυνάμεων της 1ης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ ''Σμύρνη'') και αντίστοιχου τμήματος του Μαυροβουνίου. Η δραστηριότητα είχε ως στόχο την βελτίωση της συνεργασίας και του επιπέδου συναντίληψης μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ η αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Επιχειρησιακή Εκπαίδευση τμημάτων της Ι ΜΠ.

Ο ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, διεξήχθη συ­νεκπαίδευση της φρεγάτας «Κουντουριώτης» μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S70 Aegean Hawk) με το βοηθητικό πλοίο FGS BONN του Γερμανικού Ναυτικού. στη θαλάσσια πε­ριοχή του Κεντρικού Αιγαίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΗΝ 133 Σ.Μ

Τη Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (I) Θεμιστο­κλής Μπουρολιάς επισκέφθηκε την 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ), στο Καστέλλι του Νομού Ηρακλείου Κρή­της, καθώς και την 11η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Όπως προκύπτει από ανάρτηση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Jean-Pierre Lacroix ελληνική στρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από 150 στελέχη (εκ των οποίων το 18,7% γυναίκες) εντάχθηκε στην ειρηνευ­τική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.

ΑΓΟΡΑ DRONES

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας, από ελληνικής πλευράς εξετάζεται η προσθήκη εξοπλισμένων UAV τύπου Μϋ 9 Reaper στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με κάποιες πήγες εξετάζεται η εκμίσθωση των δυο αμερικανικών MΕA του τύπου που επιχειρούν από την 110 Π.Μ για 1000 ώρες, ενώ σύμφωνα με άλλες πήγες η ελληνική πρόθεση αφορά την αγορά τριών MQ 9 Reaper έναντι ποσού 50 εκ. δολαρίων.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-07/05/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger