Αρχική » » Η ΝΙΚΗ ΒΕΛΟΠOΥΛΟΥ

Η ΝΙΚΗ ΒΕΛΟΠOΥΛΟΥ















Έπεισε και πέτυχε εκεί που πολλοί δεν τα κατάφεραν.

Από τον Δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Πολλές εκπλήξεις είχαμε με τα αποτελέσματα των προχθεσινών τριπλών εκλογών. Στις ευρωεκλογές, όπου είναι και πιο διακριτά τα αποτελέσματα, η Ν.Δ. κέρδισε συντριπτικά τον ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 9 μονάδες διαφορά, το ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν τρίτο κόμμα μεν, αλλά με μικρότερο ποσοστό από την ΕΛΙΑ (και τα δύο ουσιαστικά είναι το ΠΑΣΟΚ) του 2014, η Χρυσή Αυγή έπαθε πανωλεθρία και έχα­σε τη μισή δύναμή της, ενώ πολλοί περίμεναν να ωφεληθεί από την οργή πολλών για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ο μαρξιστής οικο­νομολόγος Βαρουφάκης με το ΜέΡΑ25, αψηφώ­ντας κάθε δημοσκόπηση που δεν τον εμφάνιζε πουθενά, κατάφερε και ξεπέρασε το 3%, προφα­νώς εκμεταλλευόμενος διαρροές από τη νεολαία κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποτάμιου.

Τα τρία κοινοβουλευτικά μικρά κόμματα, ΑΝ£Λ., Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, καταπο­ντίστηκαν, εισπράττοντας την οργή του κόσμου τόσο για τους εσφαλμένους χειρισμούς στο θέμα του Σκοπιανού όσο και για την εμφανή, ρητή ή έμ­μεση στήριξη που έδωσαν στον Τσίπρα.

Τα εξωκοινοβουλευτικά πατριωτικά κόμμα­τα βυθίστηκαν στη λήθη και στα μικρά ποσοστά. ΛΑΟΣ μαζί με ΠΑΤΡΙΕ και Νέα Δεξιά απέτυ­χαν να φέρουν αποτελέσματα που θα τους έδι­ναν ελπίδες για βουλευτική παρουσία σε εθνικές εκλογές. Μαζί με το γεγονός της προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Τσί­πρα σε λίγες εβδομάδες, καθίσταται αδύνατο για τα κόμματα αυτά να αναστρέψουν τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τους.

Όμως, ένα από τα εξωκοινοβουλευτικά συ­ντηρητικά κόμματα δεν απέτυχε. Η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου έκανε την τεράστια έκ­πληξη και κατάφερε να έχει πάνω από 4 μονά­δες στις ευρωεκλογές, με τον ηγέτη της να μπαί­νει στην Ευρωβουλή.

Λειτουργώντας μεθοδικά τους τελευταίους μήνες, κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας, με έντονη τηλεοπτική παρουσία από τον ιδιαίτερα έμπειρο μπροστά σε κάμερες επικεφαλής του κόμ­ματος και με αρκετά απλή, ευκολονόητη και ξε­κάθαρη πολιτική ατζέντα, με έμφαση στα εθνικά και τα πατριωτικά ζητήματα, ο Κυριάκος Βελόπουλος έπεισε το κοινό των ψηφοφόρων και πέ­τυχε εκεί όπου πολλοί άλλοι δεν τα κατάφεραν.

Πολλοί του επιτίθενται λόγω του παρελθόντος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, επειδή στήριξε το Μνημόνιο, ή της παρουσίας του σε τηλεπωλήσεις, όταν προωθούσε προϊόντα σχετικά με την Ορθοδοξία μας.

Εγώ, όμως, στέκομαι στη νίκη του. Δεν μπορεί κανείς να αψηφήσει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή κατάφερε κάτι ουσια­στικό και αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στον πατριωτικό και συντηρητικό χώρο.

Προσωπικά, θα παρακολουθήσω με μεγαλύ­τερο ενδιαφέρον την πορεία του προς τις εθνικές εκλογές.

Καλή επιτυχία, κ. Βελόπουλε.

* Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)
 (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/05/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger