Αρχική » » «Έρημος, βαρύς και μόνος»

«Έρημος, βαρύς και μόνος»















ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ βρίσκεται ο πρόεδρος Τσί­πρας, πληροφορούμαι εξ εγκύρου, όπως πάντα, πηγής (ο άνθρωπός μου στο Μέγαρο Μαξίμου με ενημέρωσε χθες το μεση­μέρι με χίλιες προφυλάξεις από ένα σταθερό τηλέφωνο, εικά­ζω περιπτέρου - υπάρχουν ακόμη;! Φοβάται πολύ τελευταία...). Κατά την πηγή μου, το αδιέξοδο του προέδρου είναι τόσο διά­χυτο και εμφανές, ώστε να παραμένει την επομένη της συντρι­πτικής ήττας των εκλογών, Δευτέρα, επί ώρες κλεισμένος στο γραφείο του, αρνούμενος να δεχθεί συνεργάτες, αλλά και να συνομιλήσει στο τηλέφωνο.

Η επίσημη δικαιολογία του ιδιαίτερου γραφείου του - πάντα κατά τον άνθρωπό μου - αναφορικά με την επιλογή του κ. Τσίπρα να παραμείνει κλεισμένος στο γραφείο και στις σκέψεις του, ήταν ότι «προετοιμαζόταν για την απογευματινή ομιλία στα στελέχη» (πρόκειται για την ομιλία που εκφώνησε την πε­ρασμένη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο σε υπουργούς, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της λε­γόμενης Προοδευτικής Συμμαχίας).

Ωστόσο πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αρνήθηκε κάθε συ­νεργασία και ειδικά από τους δυο θεωρούμενους ως κύριους υπεύθυνους για την ήττα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο και τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη - ο τελευταίος δέχεται τα πυρά του συνόλου σχεδόν των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγορούν ότι με τις λανθασμένες εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα, την επιθετικότη­τα που επέδειξε κατά της Κεντροαριστεράς («το ΚΙΝΑΛ κινδυ­νεύει να μην εισέλθει στη Βουλή») και τις επικοινωνιακού χα­ρακτήρα ακρότητες που έκανε με βάση τα δήθεν έγκυρα «απο­τελέσματα» μετρήσεων που διέθετε, αποκοίμισε τον Πρωθυ­πουργό και την κυβέρνηση!

Ο μόνος που φέρεται να συνομίλησε με τον «έρημο, βαρύ και μόνο» Πρωθυπουργό τη «μαύρη Δευτέρα» της 27ης Μαΐου είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει μία σχέση ανάλογη εκείνης πατέρα με γιο. Ο κ. Φλαμπουράρης λέγεται ότι συνέστησε στον Πρωθυ­πουργό «να ηρεμήσει», να αξιοποιήσει το ταξίδι στις Βρυξέλλες «για να σκεφθεί ψύχραιμα», και επιστρέφοντας να πάρει απο­φάσεις με «κρύο αίμα».

Υποστηρίζεται εγκύρως ότι παρά τις ενέσεις ηθικού από τον κ. Φλαμπουράρη, ο κ. Τσίπρας είναι σε ιδιαίτερα άσχημη ψυ­χολογική κατάσταση η οποία επιτείνεται από τους φόβους ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου θα είναι ακόμη χειρό­τερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πηγές, οι φόβοι του κ. Τσίπρα έχουν να κάνουν με την πιθανότητα να κατηγορηθεί μελ­λοντικά ότι κατέστρεψε με τις επιλογές του την πρώτη σοβαρή και ουσιαστική δυνατότητα που δόθηκε στην Αριστερά να κυ­βερνήσει τη χώρα.

Κατά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με το οποίο συνομίλη­σα χθες, λίγο πριν από την έναρξη της ταραχώδους συνεδρία­σης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αισθά­νεται «να πέφτει στους ώμους του βαρύ ιστορικό φορτίο ανα­φορικά με την τύχη όχι τη δική του, αλλά της Αριστεράς στην Ελλάδα». Και υποστήριξε ότι «σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που κυβερνήσαμε τη χώρα, γνωρίζω ότι άλλη μία φορά αισθάνθη­κε ανάλογα. Ήταν όταν αποχώρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την Αριστερή Πρωτοβουλία. Ένιωσε βαθιά υπεύθυ­νος έναντι της ιστορίας για τη διάσπαση του κόμματος, και είχε τότε, τον Αύγουστο του 2015, στενοχωρηθεί αφάντα­στα. Μήνες έκανε να το ξεπεράσει, αν το ξεπέρασε ποτέ».

Οι αναφορές αυτές συμπίπτουν απολύτως με πληροφο­ρίες από άλλες πηγές ότι το βράδυ της Κυριακής η ψυχο­λογική κατάσταση του κ. Τσίπρα ήταν τόσο άσχημη, που κατά την αποχώρησή του από την Κουμουνδούρου δια­τυπώθηκαν ώς και ερωτηματικά για το αν θα μπορούσε να αντέξει ψυχολογικά το βάρος της συντριπτικής ήτ­τας του στις εκλογές...

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
(ΤΑ ΝΕΑ-30/05/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger