Αρχική » » Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τους σελέμπριτι

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τους σελέμπριτι







Η κατάκτηση έδρας στην Ευρωβουλή από τον Αλέξη Γεωργούλη είναι ένα από τα περιστατικά που αποδεικνύουν την υιοθέτηση από την κυβέρνηση συμπεριφορών που έως πρόσφατα λοιδορούσε.
Ο Κώστας Αρβανίτης, γνωστός από την ΕΡΤ, η Έλενα Κουντουρά που άφησε τους ΑΝΕΛ για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο «εραστής δυτικών προαστίων» Αλέξης Γεωργούλης ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για Βρυξέλλες.

Από τα βαριά πολιτικά ονόματα στους σελέμπριτι και στη μεταμεσονύχτια ζώνη του τηλεμάρκετινγκ, οι επιλογές των ψη­φοφόρων στις ευρωεκλογές αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ότι, εκτός από τους κομματικούς μηχανισμούς, η εκλογή περνάει από το γυαλί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που απείχε από το σταρ σίστεμ, η μεταμφίεση σε κόμμα εξουσίας αποτυπώθηκε στο ψηφοδέλτιο-τουρλού. Τουρλού σαν το φαγητό, που βάζεις την πατατούλα του, το κολοκυθάκι του, την ντοματούλα του, όλα τα κλασικά δηλαδή, ρίχνεις μετά κι όποιο ζαρζαβατικό σου ξέμεινε και αν πετύχει θα φας καλά. Είχε λοιπόν τους ευρωβουλευτές του, είχε τα ονόματα βαριά σαν ιστορία, έβαλε λίγο από κινήματα και ακτιβισμό, ψιλόκοψε λίγο παλιό ΠΑΣΟΚ και λίγη «Γέφυρα», πασπάλισε από πάνω ο Αλέξης Τσίπρας και μια εσάνς Δεξιά και γαρνίρισε με έναν «εραστή δυτικών προαστίων».

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΣΙΠΡΑ. Η έδρα στον Αλέξη Γεωργούλη είναι ένα από τα περιστατικά που αποδεικνύουν την υιοθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφορών των αστικών κομμάτων που παραδοσιακά λοιδορούσε, μαζί με τις βόλτες με τα κότερα και άλλες «παιδικές ασθένειες»» της εξουσίας. Ο Αλέξης Γεωργούλης όχι απλώς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά μπορείς να τον πεις και μια απολιτίκ υποψηφιότητα. Έχει ο ίδιος επιβεβαιώσει ότι είχε συζητήσει να είναι υποψή­φιος και με άλλα κόμματα, ακόμα και με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ως πολιτευτή έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι πολιτικός, αναπαράγοντας αυτή την κακοφορ­μισμένη μόδα της «πολιτικής χωρίς πολιτικούς» που η Αριστερά έχει σχολιάσει ουκ ολίγες φορές ως προβληματική (και ορθώς). Κι όμως, αυτή τη φορά αρκούσε να μπει η προσωπική σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα για να μην εκφράσει κανείς έστω και μια υπόνοια αμφισβήτησης της πολιτικής σοφίας της απόφασης αυτής. Η οποία δικαιώθηκε, καθώς ο Γεωργούλης θα χρειαστεί να αφήσει για λίγα χρόνια τη σόουμπιζ για να αφιερωθεί στο νέο του έργο ως ευρωβουλευτή. Στα έδρανα δίπλα του θα κάθονται οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης. Επίσης μια υποψηφιότητα που ευνοήθηκε από τη μεγάλη του αναγνωρισιμότητα, κυρίως από την τηλεοπτική εκπομπή του στην ΕΡΤ.

ΜΙΑ ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. Στις έδρες που καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε ένα μόνο γυναι­κείο όνομα. Αυτό όμως δεν είναι της Κωνσταντίνος Κούνεβα, η οποία απέτυχε να επανεκλεγεί, αλλά της τέως υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά. Από τη ΝΔ στους ΑΝΕΛ, η Κουντουρά έχει υπάρξει μια πασιονάρια της ελληνικής πατριωτικής Δεξιάς. Η μεταστροφή της σε ευρωβουλευτή αριστερού κόμματος, που ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι, πραγματικά, ένα case study που ξεπερνά τα όρια και τις δυνατότητες της συμβατικής πολιτικής ανάλυσης. Το ενδιαφέρον όμως, πια, δεν είναι τι έκανε η ίδια, όσο το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να βάλουν τον σταυρό τους πλάι στο δικό της όνομα αντί μερικών γνήσιων αγωνιστριών της Αριστεράς και μιας γυναίκας που πλήρωσε με βαρύ προσωπικό τίμημα την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου της.

ΨΗΦΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ. Στο Κίνημα Αλλαγής και στη ΝΔ οι ψηφοφόροι επέλεξαν να επανεξελέξουν γνωστούς ευρωβουλευτές και να σταυρώσουν τα στελέχη που γνωρίζουν από την τηλεόραση, συν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο που τον γνώρισαν σε αυτή την προεκλογική περίοδο και επιβράβευσαν τη στάση του στις επιθέσεις που δέχτηκε από την κυβέρνηση.

Ο ΤΉΛΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ. Η είδηση είναι η επαναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου στην πολιτική με έδρα στην Ευρωβουλή. Ο Βελόπουλος χτίζει μεθοδικά την εκλογική του βάση εδώ και χρόνια ενώ, στα χρόνια μετά την έξοδο από τον ΛΑΟΣ, είχε την πονηριά να απομακρυνθεί από τη mainstream πολιτική που θα «λείαινε» αναγκαστικά το προ­φίλ του. Αγοράζοντας μπόλικο τηλεοπτικό χρόνο σε περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα, ο Βελόπουλος συνδύαζε το ακροδεξιό πολιτικό κήρυγμά του με πωλήσεις μαντζουνιών, αλοιφών και διαφόρων θρησκευτικών ειδών, αμφισβητούμενης σοβαρότητας και γνησιότητας (για να το θέσουμε κομψά). Παράλληλα, πέτυχε να εμφανίζεται ως καλεσμένος, χωρίς ανt;iλογο μάλιστα, σε ενημερωτικές εκπομπές καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας, παρότι δεν είχε κανέναν πολιτικό ρόλο. Λειτουργώντας σαν φωνακλάς τηλευαγγελιστής και καβαλώντας το κύμα αντίδρασης για το Μακεδονικό, χάιδεψε ταπεινά ένστικτα και πέτυχε να αποσπάσει ψηφο­φόρους από τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή και να ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλλες. Περαστικά μας.

ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
(ΤΑ ΝΕΑ-28/05/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger