Αρχική » » Τι τρέχει στη Θράκη

Τι τρέχει στη Θράκη














«ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ αποτελεί απόδειξη της τουρκικής ταυτότητας» δή­λωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu η επικεφαλής του μειονο­τικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ - DEB)Τσιγδέμ Ασάφογλου. Ας δούμε λοιπόν πόσες τουρκικές ταυτότητες επιδεί­χθηκαν κατά την ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές:

Στην Εκλογική Περιφέρεια Ροδόπης το ΚΙΕΦ έλαβε 38,01% ή 23.869 ψήφους.
Στην Εκλογική Περιφέρεια Ξάνθης 25,05% ή 14.890 ψήφους.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ δεν είναι «τρομακτικοί» και σίγουρα δεν περιγράφουν κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο, έστω κι αν το «τουρκικό» - όπως αυτοπροσδιορίζεται - κόμμα κατάφερε να βγει πρώτο στις εν λόγω πε­ριφέρειες.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ κάποιος το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή θα πρέ­πει να κοιτάξει πίσω από τους αριθμούς και κυρίως να θυμηθεί την Ιστορία. Εκεί, στην πρόσφατη Ιστορία, θα διαπιστώσει τα λάθη δε­καετιών των ελληνικών κυβερνήσεων, που απομόνωσαν και περιθω­ριοποίησαν το σύνολο του μουσουλμανικού πληθυσμού της περιο­χής και τον παρέδωσαν στις αγκάλες του τουρκικού προξενείου. Αν και έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια, το τουρκικό προξε­νείο αποτελεί κέντρο καθοδήγησης και η Άγκυρα πηγή έμπνευσης για μεγάλο κομμάτι των μουσουλμάνων της περιοχής.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ μπορεί να εμφανιστεί περισσότερο καθαρά από αυ­τήν καθ' εαυτήν την ξεκάθαρη επίδειξη της τουρκικής ταυτότητας που σημαίνει η απόφαση για μη διάχυση των μουσουλμανικών ψή­φων στους υπάρχοντες ελληνικούς κομματικούς/ιδεολογικούς μη­χανισμούς.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ αυτόν το τουρκικό προξενείο, που καθοδηγεί αυτού του είδους τις κινήσεις, «μετράει» τα κουκιά που διαθέτει, «προγρά­φει» ή σταμπάρει όσους από τους μουσουλμάνους διαφωνούν με αυτές τις τακτικές και - το κυριότερο - φωνάζει προς πάσα κατεύ­θυνση ότι εκεί υπάρχει τουρκική μειονότητα, έστω κι αν σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες η μειονότητα δεν είναι εθνική, αλλά θρη­σκευτική και εκτός από όσους μουσουλμάνους δηλώνουν Τούρκοι υπάρχουν κι άλλοι που δηλώνουν Πομάκοι ή Ρομά.

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ του προβλήματος, σε κάθε περίπτωση, έχει να κάνει με το επίπεδο και το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι ελληνοτουρ­κικές σχέσεις. ΓΓ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αυτήν την περίοδο που η Άγκυρα κλιμακώνει την πίεση κατά της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν πρέ­πει να περάσει απαρατήρητη αυτή η διάθεση επίδειξης της τουρ­κικής τους ταυτότητας, ούτε η δήλωση ενός γνωστού μειονοτικού δημοσιογράφου, ο οποίος, ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέ­λεσμα, σημείωσε μάλλον απειλητικά: «Η μειονότητά μας με ισχυρό τρόπο λέει προς την ελληνική κυβέρνηση: Άκου τη φωνή μας. Με το καλό»...

(ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ-30/05/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger