Αρχική » » Θέλεις να γίνει «Έλληνας»;

Θέλεις να γίνει «Έλληνας»;


Ισραηλινοί στρατιώτες στη λωρίδα της Γάζας.
Αν μας ενδιαφέρει η διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού, το παράδειγμα του Ισραήλ είναι σχετικό. 

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Αν ένα επιχείρημα που θέλεις να υποστηρίξεις δεν είναι και τόσο δυνατό, ίσως συμφέρει να το παρουσιάσεις ως μια γενικώς αναγνωρισμένη αλήθεια ή ως δεδομένο και να επιχειρηματολογήσεις σαν αυτό που στην πραγματικότητα είναι το ζητούμενο να είναι η βάση από την οποία πρέπει να αρχίσει η κοινή συζήτηση. 

Έτσι, για παράδειγμα, ο κ. Μαυρίδης στο Liberal θα γράψει ότι «οι αριθμοί λένε την απόλυτη αλήθεια: η Τουρκία θα έχει το 2050 100.000.000 κατοίκους και η Ελλάδα λιγότερους από 10.000.000» συμπληρώνοντας: «θα πέσουμε ως ώριμο φρούτο, αν δεν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε γενναίες πολιτικές. Χρειαζόμαστε “νέο αίμα”». 

Βεβαίως και οι αριθμοί έχουν τη σημασία τους, αλλά αυτή η σημασία είναι σχετική. Για παράδειγμα, το Ισραήλ είναι μια χώρα που πλησιάζει σε πληθυσμό τα 9.000.000. Αυτή η χώρα των 9.000.000 είναι υπό τη συνεχή απειλή ενός αραβικού κόσμου με συνολικό πληθυσμό που ξεπερ­νά τα 420.000.000. Δηλαδή, σήμερα, οι Ισραηλινοί αντιμε­τωπίζουν μια πληθυσμιακή αναλογία που είναι περισσότε­ρο από τέσσερις φορές χειρότερη από αυτήν που θα έχου­με να αντιμετωπίσουμε εμείς το 2050. 

Μπορεί ο κ. Μαυρίδης να παραβλέπει το παράδειγμα του Ισραήλ και τη σημασία του, αλλά εδώ το θέμα είναι ότι οι παραβλέψεις του κ. Μαυρίδη πολλαπλασιάζονται. Παρα­βλέπει το γεγονός ότι τα ιστορικά παραδείγματα αφο­μοίωσης που αναφέρει έχουν να κάνουν με πολιτικές πολιτισμικής ένταξης, που σήμερα θα ήταν από παρά­νομες μέχρι πολιτικά μη ορθές. Παραβλέπει την τουρκοποίηση των μουσουλμάνων της Θράκης και το τι σημαίνει αυτό για τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους και για τις επιδιώξεις των γειτόνων μας. Παραβλέπει μια σειρά πολιτι­κών από την Ε.Ε., που σκοπό έχουν οι Ευρωπαίοι να αφομοιωθούν στην κουλτούρα και στις παραδόσεις αυτών οι οποίοι καθημερινά εισβάλλουν κατά χιλιάδες. Παραβλέπει την αποτυχία ενταξιακών πολιτικών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 

Αν το θέμα είναι ο γεωγραφικός χώ­ρος που λέγεται Ελ­λάδα να έχει κατοίκους, αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα. Η τοποθεσία είναι εξαιρετική και θα έχει πάντα κατοίκους. Αν το θέ­μα είναι να βρούμε μερικούς ακόμα λόγους, προσπαθώ­ντας να δικαιολογήσουμε την πολιτική ανοιχτών συνόρων, και αυτό περιττό φαίνεται. 

Αν πραγματικά όμως μας ενδιαφέρει η διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού και της ταυτότητας, τότε το παράδειγμα του Ισραήλ, και γενικότερα αυτό της εβρα­ϊκής φυλής, είναι το πλέον σχετικό. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα αντικρούει όλη την αριστερή μπαρουφολογία περί έθνους, θρησκείας, οικο­γένειας και οικονομίας. 

Και εδώ είναι το πρόβλημα για τον κ. Μαυρίδη: η λύ­ση στο ζήτημα διατήρησης της ελληνικής ταυτότητας ση­μαίνει επιστροφή στις παραδοσιακές και τις συντηρητι­κές αξίες και αρχές που δημιούργησαν το μοντέρνο ελ­ληνικό έθνος. Συμπέρασμα δύσκολο, αν έχεις υιοθε­τήσει ολοσχερώς την αριστερή μπαρουφολογία, όπως ο κ. Μαυρίδης. 

* Τραπεζικός στη Νέα Υόρκη 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/02/2018) 
__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger