Αρχική » » Σπιθαμιαίοι

Σπιθαμιαίοι


«Μπούχτισα. Όταν ακούω έναν ιεροκήρυκα να κηρύχνει την καλοσύνη και την αγάπη, μου έρχεται εμετός όταν ακούω έναν πολιτικό να μιλάει για πα­τρίδα και τιμή και δικαιοσύνη, μου ’ρχεται εμετός έχουν εξευτελίσει τα πάντα, και το ξέρουν κι εκείνοι που μιλούν κι εκείνοι που ακούνε κι όμως δεν σηκώνεται κανένας να τους φτύ­σει».

Ν. Καζαντζάκης

Μετά απ’ αυτόν τον μεγάλο λόγο του μεγάλου μας συγγραφέα, που σε λίγες αράδες τα είπε όλα, τι παραπάνω μπορώ να πω εγώ ο τελευταίος; Το μόνο που μπορώ να κά­νω είναι να προσθέσω μια άλλη φράση -για να προσγειωθούμε ολότελα- , αυ­τήν του Σεφέρη: «αυτόν τον θίασο έχουμε, με αυτόν θα παίξουμε»...

Ας παίξουμε, λοιπόν, ως τελευταίοι κομπάρσοι του θιάσου, το παιγνίδι της πλατείας μπας και πλατύνει ο πατριωτισμός μας. Και ας πιάσουμε όλοι μαζί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, τις μεζούρες του εθνικού μας εγωκεντρισμού και να μετρήσουμε τα φάρδη και τα μήκη της φιλοπατρίας του καθενός. Λες και έχει τόσο μεγάλη σημασία, περισσότερη από το γεγονός, εάν το Σύνταγ­μα την Κυριακή είχε λιγότερες ή περισσότερες σπιθαμές συγκεντρωμένων. Πόλεμος σπιθαμών από σπιθαμιαίους εγκεφάλους...

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπιών δεν έπρεπε να μας χωρίσει. Όλοι τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έριξαν το λαδάκι τους στη φωτιά. Η αντιπολίτευση, που έσπευσε να αδράξει την περίσταση και να αναβαθμίσει τις συγκεντρώσεις σε αντικυβερνητικό συλλαλητήριο. Η κυβέρνηση, που βιά­στηκε να τις υποβαθμίσει σε επίπεδο περιθωριακών και αλιτήριων ακροδεξιών.

Και στο περιθώριο έμεινε η ιδέα του Ελληνισμού, ο οποίος δεν κινδυνεύει σήμερα με το «Μακεδονικό», αλλά από τότε που οι Έλληνες ξεχασμένοι στη lifestyle ζωή τους δεν θυμήθηκαν να ανακινήσουν την Ιστορία τους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
(ΕΘΝΟΣ-09/02/2018)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger