Αρχική » » "ΠΕΝΤΕ -ΕΞΗ ΚΩΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ"

"ΠΕΝΤΕ -ΕΞΗ ΚΩΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ"


ΑΘΑΝΑΤΗ ΜΑΛΒΙΝΑ, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ! 

Τελικά τι είναι ο Συνασπι­σμός: πέντε - έξι κώλοι που ψάχνουν για καρέκλα"!... Ο αφορισμός του κόμματος από το οποίο προήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει στη μακαρίτισσα Μαλβίνα Κάραλη και διατυπώθηκε στο πλαίσιο της τηλεοπτικής της εκπομπής, που '"τσάκιζε κόκαλα", τη δεκαετία του ’90, όταν μεταδι­δόταν από το MEGA... Προσέβαλε είναι η αλήθεια, με την ωμότητά του τα... αμόλυντα έως τότε στελέχη της Ανανεωτικής Α­ριστεράς, αλλά να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δικαιωθεί... Η "καρέκλα” είναι το φετίχ (και) των ανθρώπων της "πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνησης και προκειμένου να κρατηθούν σε αυτή, όχι α­πλώς υπέγραψαν μνημόνιο των 7.000 σελί­δων, αλλά ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και τη Μακεδονία. 

Τη συνέπεια πολλοί εμίσησαν (εξαιρούνται οι Λαφαζανικοί, που δεν ήταν οι, κατά Μαλ­βίνα, πεντ’ έξι κώλοι), την καρέκλα ουδείς!... Κι αυτό δεν αφορά μόνο την Αρι­στερά, αλλά και νεοδημοκράτες και πασόκους βουλευτές. Με μια διαφορά ωστό­σο... Όταν οι νεοδημοκράτες και οι πασόκοι βουλευτές ψήφιζαν μνημόνια, υπήρχε ένα ποσοστό που το έκανε γιατί πίστευε ό­τι έτσι θα σωθεί η οικονομία της χώρας, έ­να ποσοστό που το έκανε για να μην χάσει την καρέκλα κι ένας ικανός αριθμός βου­λευτών που θυσίασε τη βουλευτική καρέ­κλα για να μην ψηφίσει κάτι που δεν επιθυ­μούσε να ψηφίσει... 

Στη σημερινή κοινο­βουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πό­σοι πιστεύουν ότι είναι αναγκαίο το μνημό­νιο και το υπερασπίζονται; Κανείς! Πόσοι θυσιάζουν την καρέκλα για να μην ξεπου­λήσουν το όνομα της Μακεδονίας; Κα­νείς!... Ακόμη και η παραίτηση Καμμένου από το Υπουργείο Αμύνης είναι κωμικο­τραγική. 

Το δυστύχημα είναι ότι πολιτικοί που έ­χουν εκλεγεί από δεξιούς ψηφοφόρους, εμφανίζονται έτοιμοι να προδώσουν τους "εντολείς" τους - δηλαδή τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν - με αντάλλαγμα υπουργικές καρέκλες και άλλες "διευκολύν­σεις". Οψόμεθα... 

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΑΛΒΙΝΑ. Το φαινόμενο Μαλβίνα Κάραλη, που το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία -Ελένη Σακκά, γεννήθηκε στις 3 Φεβρουάριου 1952. Μεγάλωσε στον Πειραιά με καταγω­γή από τα Ψαρά της Χίου και τη Θράκη. Απόφοιτη του Αρσάκειου, σπούδασε κυ­βερνητική στο Παρίσι. Εργάστηκε επί χρό­νια σαν δημοσιογράφος σε εφημερίδες, ό­πως η Απογευματινή και η Ελευθεροτυπία και σαν αρθρογράφος στα περιοδικά Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλίκ, 01, με στή­λες που άφησαν εποχή όπως το Επ’ Αυτοφώρω (Γυναίκα) και "Σαββατογεννημένη" (στο περιοδικό Symbol της εφημερίδας Ε­πενδυτής) . 

Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ και συνέχισε στους τηλεοπτικούς σταθ­μούς Seven X, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Mega Channel, Star Channel κ.α. 

Οι πιο δημοφιλείς εκπομπές της ήταν το Mea Culpa (Seven X), Malvina Live (ΣΚΑΙ), Malvina Hostess (Mega), Malvina Rixten (STAR). Ο χαρακτήρας αυτών των τηλεοπτι­κών σόου, που συνήθως προβάλλονταν πριν ή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ήταν επιθεωρησιακός. 

Χειμαρρώδης, ανατρεπτική, αντισυμβατική, "σατανική" στην έκφραση του χιούμορ της και απλά με μια λέξη ευφυής, πηγαίνει κόντρα στο κατεστημένο. Η κριτική και η διακωμώδηση της πολιτικής και των προ­σώπων της, τελικά την μετατρέπουν σε χρυσό αουτσάιντερ των τηλεοπτικών καναλιών: όλοι αγαπούν τις τηλεθεάσεις της, αλλά κανείς δεν έχει την (πολιτική) πολυτέ­λεια να την φιλοξενήσει στις συχνότητές του. Οι ατάκες της για τον Σημίτη "κατάρα στον λαδέμπορα" και "όξω π... από την παράγκα" γίνονται σλόγκαν. Στις εκπομπές της εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές, γιατί πιστεύει ότι δηλώνουν στη γυναίκα την υπόσχεση της οικιακής τάξης. Της α­ρέσει το μαύρο χρώμα στα μαλλιά γιατί δηλώνει ανδρισμό, ευθύτητα, δραστηριό­τητα. Την αποκαλούσαν "επαναστάτρια της τηλεόρασης" γιατί τα έλεγε και δεν μα­σούσε τα λόγια της. Ήταν ένα ηφαίστειο που ξεχείλιζε, το σύστημα την πολεμούσε κι εκείνη του έκλεινε το μάτι. Ενθουσια­σμός στην αρχή. Μετά πανικός. "Το στυλ μου είναι αυτό... σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε" είχε πει. Κάποια στιγμή η Μαλβίνα έμεινε οριστικά χωρίς τηλεοπτική στέγη. Το σύστημα δεν την άντεξε, γι αυτό προσπάθησε και εν πολλοίς πέτυχε να την απομονώσει... 

Γράφει η Μάχη Γραικού 
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-15/01/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger