Αρχική » » Υπουργικό κοστούμι έχει ράψει ο Αποστολάκης

Υπουργικό κοστούμι έχει ράψει ο Αποστολάκης


Προερχόμενος από το κραταιό ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέλεξε σχετικά νωρίς να ανέβει στη... ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ και με τα δύο πόδια! 
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Α/ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ. 

Υπουργικό κοστούμι έχει ήδη ράψει ο ναύαρχος Αποστολάκης, ο οποίος είναι έτοιμος να διαδεχθεί τον Πάνο Καμμένο στη θέση του υπουργού Εθνι­κής Άμυνας μόλις εκείνος πα­ραιτηθεί. Και η επιλογή Αποστολάκη δεν είναι καθόλου τυχαία, όπως εξηγούν εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα. 

Προερχόμενος από το κραταιό ΠΑΣΟΚ, ο Ευ­άγγελος Αποστολάκης επέλεξε σχετικά νωρίς να ανέβει στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και με τα δυο πόδια. Μάλιστα, λέγεται πως προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με την οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις. Δεν αποτελεί μυστικό επιπλέον πως διατηρεί εξαιρετικές σχέ­σεις και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, με την οποία τον συνδέει κοι­νή καταγωγή. 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ένα άκρως πολιτικό πρόσωπο, εξηγούν εκείνοι που τον γνωρίζουν προσωπικά. «Είναι μια σοβαρή περίπτωση που μπορεί να κά­νει τη δουλειά όπως πρέπει και χωρίς υ­περβολές, ενώ μπορεί να μιλήσει με τους στρατιωτικούς την ίδια γλώσσα και να θέ­σει όρια», σχολιάζει στην «Α» γνώστης των δρώμενων πίσω από την πύλη του Πενταγώνου. 

«0 Αποστολάκης θα μας λύσει τα χέρια. Είναι πολιτικό μυαλό, είναι σοβαρό άτομο, διαβασμένο και έμπειρο. Και αν ξανα-σχηματίσουμε κυβέρνηση, θα πρέπει να είναι η μόνη σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας», συμπλη­ρώνει κορυφαίο κυβερνητικό πρόσω­πο που γνωρίζει καλά τα όσα διαδρα­ματίζονται στον ευαίσθητο αυτό χώρο. 

Για ένα διάστημα ο ναύαρχος είχε πιστωθεί στον Πάνο Καμμένο, με κά­ποιους να υποστηρίζουν πως είναι άνθρωπός του. «Η αλήθεια είναι πολύ μακριά από αυτό. Είχαν εξαιρετικές σχέσεις στα πλαίσια μιας καλής συνεργασίας», ε­ξηγεί ο συνομιλητής μας. Οι σχέσεις τους παρ’ όλα αυτά διαταράχθηκαν, ό­ταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απευθυ­νόταν απευθείας στον Α/ΓΕΕΘΑ για κά­θε κρίσιμο ζήτημα, παραμερίζοντας τον υπουργό του. Αυτό φυσικά ενόχλησε ι­διαιτέρως τον Πάνο Καμμένο, αλλά τα περιθώρια αντίδρασής του ήταν περιο­ρισμένα. Οι σχέσεις τους αποκαταστά­θηκαν εν μέρει μετά την περιπέτεια υ­γείας που αντιμετώπισε ο ναύαρχος το φετινό καλοκαίρι. Πλέον ο απερχόμε­νος υπουργός και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. φέρεται να τοποθετείται υπέρ της επιλογής Αποστολάκη. Κυρίως γιατί πρόκειται για στρατιωτικό. 

Κάποιοι τοποθετούν τον Α/ΓΕΕΘΑ στο φιλοαμερικανικό μπλοκ της πολι­τικής σκηνής. «Εξ ανάγκης. Αυτό πρέπει να κάνει τώρα, αυτό κάνει. 0 Αποστολάκης είναι πολιτικό ον και ξέρει να μετράει καλά τα δεδομένα για να έχει τα καλύτερα δυνα­τόν αποτελέσματα. Δεν είναι φιλοαμερικανός εκ πεποιθήσεων. Είναι Έλληνας», το­νίζει ο συνομιλητής της «Α». 

Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβε με απόφαση ΚΥΣΕΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 και παραμένει έκτοτε στη θέση του. Η επάρκειά του δεν αμ­φισβητήθηκε λεπτό ούτε κατά τη διάρ­κεια της περιπέτειας υγείας του, η οποία τον κράτησε μακριά από τα καθήκοντά του για αρκετό διάστημα. Άλλωστε, λί­γους μήνες νωρίτερα, τον Γενάρη του 2018, είχε αποδείξει πως στα 60 του χρόνια παραμένει μάχιμος. Είχε πραγ­ματοποιήσει άλμα με αλεξίπτωτο από Σινούκ στη Νέα Πέραμο. Ο Αρχηγός ε­ξάλλου είναι και στέλεχος των ειδικών δυνάμεων, αφού έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Κατα­στροφών (ΔΥΚ), από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλ­γιο) και Amphibious War Tare School (ΗΠΑ) και επιπλέον έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. Με το άλμα του με τους αλεξιπτωτιστές πήγε κόντρα στα συνηθισμένα, σύμφω­να με τα οποία τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρίστανται ως απλοί παρατηρητές στις ασκήσεις. Ο ναύαρχος Αποστολάκης πήρε μέρος σε αυτές και μάλιστα δεν έδειξε να τον απασχολεί ο βαθμός δυσκολίας τους. 

Ποιος είναι 

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με τον βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ. Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλ­γιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ). Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρο­μίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονά­δες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των ο­ποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α), καθώς και πλοία της Διοίκη­σης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Α­ξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και 'Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής. 

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙ­ΝΟ από το 2003 έως το 2004.Έχει υπη­ρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυ­τική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στον Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτε­λάρχης και Υπαρχηγός. 

Σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Ε­πιτελείου Ναυτικού. Σε εκτέλεση απόφα­σης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στον βαθμό του Ναυάρ­χου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχη­γού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. 

Του Κώστα Παπαϊωάννου 
(ΑΠΟΨΗ-12/01/2019) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger