Αρχική » » ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΤΡΟΠΗ

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΤΡΟΠΗ



Πως μεθοδεύουν την παραμονή τους στην εξουσία, ως «μειοψηφία», ακόμη και μετά τον Οκτώβριο!!
Με την είσοδο της νέας χρονιάς ο «βαθύς μηχανισμός» του ΣΥΡΙΖΑ βάζει μπροστά τα σχέδια τον για να κρατηθεί στην εξουσία όσο μπορεί περισσότερο ακόμη και αν χρειαστεί να προχωρήσει σε πολι­τική εκτροπή. Ακόμη και με «πόλεμο»!

Ο Τσίπρας -ο οποίος συνεχίζοντας την προσπάθεια να φτιάξει ένα «φιλολαϊκό» προφίλ σε προσω­πικό επίπεδο θυμήθηκε το χωριό του το Αθαμάνιο της Άρτας και πήγε ινκόγκνιτο για να περάσει τριήμερο από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς- μαζί με την αυλή του, δεν χάνει μάλιστα καθόλου χρόνο. Έθεσε ήδη σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό προα­ναγγέλλοντας μέσω του Τζανακόπουλου ότι λόγω των εξελίξεων στο θέμα των Σκοπίων μπορεί να οδηγηθούμε «σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής». Πίσω από αυτή την προαναγγελία που δείχνει κάπως «αθώα» από τυπικής πλευράς κρύ­βεται περισσότερο απ΄ όλα το εξής: Το γεγονός ότι ο Τσίπρας -εκμεταλλευόμε­νος τη γενικότερη κατάσταση αλλά και τα μεγάλα χάλια της αντιπολίτευσης- είναι αποφασισμένος να επιχειρήσει να παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου ως πρωθυ­πουργός ακόμη και αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία στην Βουλή...

Βρώμικες μέθοδοι

Το ψευδοεπιχείρημα που έχουν αρχίσει να λανσάρουν είναι ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία υπάρχουν κυβερνήσεις με «ψήφο ανοχής», που δεν διαθέτουν δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής.

Μόνο που οι συνθήκες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικές και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Στην Ισπανία για παράδειγμα η κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, που ήταν στην αντιπολίτευση, υπάρχει γιατί έχασε την πλειοψηφία, μετά τα σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει, το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόϊ που ήταν η συμπολίτευση και καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν θέτει θέμα προσφυ­γής σε εκλογές. Δεν τις θέλει κανείς τους και έτσι «βολεύο­νται», με κοινή συμφωνία, σε αυτή τη μορφή άσκησης της εξουσίας. Τα δεδομένα στην Ελλάδα είναι εντελώς διαφορετι­κά. Πρώτα απ΄ όλα, κυβέρνηση μειοψηφίας δεν έχει υπάρξει ποτέ από το 1974 μέχρι σήμερα. Οποτεδήποτε μια κυβέρνηση, η οποιαδήποτε, κινδύνευε να πέσει ακόμη και στον οριακό αριθμό των 151 εδρών χάνοντας τη δεδηλωμένη, προσέφευγε υποχρεωτικά σε εκλογές.

Ας θυμηθούμε μία από τις πιο χαρα­κτηριστικές περιπτώσεις: Ήταν το 1993 όταν ο Αντ. Σαμαράς άρχισε να «πριονίζει» την πλειοψηφία του Κων. Μητσοτάκη, εκείνος χωρίς να περιμένει να γίνει κυβέρνηση μειοψηφίας και να προσπαθήσει να παρατείνει τον κυβερνητικό βίο, πήγε αμέ­σως σε εκλογές. Σε αντίθεση με την Ισπανία, ο Τσίπρας μεθοδεύει τη λύση της «κυβέρνησης μειοψηφίας» γιατί είναι ο μόνος που δεν θέλει να γίνουν εκλογές. Η ανεπάρκεια των αντιπάλων του βέβαια έγκειται, από την άλλη πλευρά, στο γεγονός ότι είναι ανίκανοι να τις επιβάλουν και να τον διώ­ξουν από την εξουσία.

Τι σημαίνει και πώς θα εφαρμοστεί το σχέδιο για «κυβέρνηση μειοψηφίας» ή κυβέρνηση «με ψήφο ανοχής»;

Το σχέδιο θα δρομολογηθεί μόλις φέρουν στην Βουλή για κύρωση την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, θεωρείται πια δεδομένο ότι ο Π. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν θα την ψηφίσουν και θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα -ανάλογα και με τις πιθανές διαρροές βέβαια από τους ΑΝΕΛ- η κοινοβουλευτική πλειο­ψηφία θα πέσει στους 146 βουλευτές, δηλαδή στους συριζαίους και την Κ. Παπακώστα.

Προσέξτε τώρα:

Ακόμη και αν για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών βρεθούν τα 151 «ναι», -κυρίως λόγω της στάσης του Στ. Θεοδωράκη και του Ποταμιού που όπως έχουμε αποκαλύψει πρώτοι θα στηρίξουν με την ψήφο τους την προδοσία- η κυβέρνηση Τσίπρα μένει χωρίς τη «δεδηλωμένη». Από τη στιγμή που θα φύγει ο κυβερνητικός εταί­ρος θα χρειαστεί ψήφο εμπιστοσύνης για να έχει τη νομιμοποίηση να συνεχίσει να κυβερνά! Κι εδώ είναι που αρχίζει η εκτροπή: Ο Τσίπρας δεν μαζεύει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- τις 151 θετικές ψήφους που χρειάζεται για να παραμείνει πρωθυπουργός. Πού ποντάρει; Στο γεγονός ότι ταυτόχρονα ο γλυκανάλατος Μητσοτάκης δεν μπορεί να μαζέψει ούτε αυτός τους 151 που χρειάζεται για να τον ρίξει...

Άρθρο 53 του Συντάγματος ΠΟΛΕΜΟΣ!

Σε αυτή τη φάση -και με το παιχνίδι των παρασκηνιακών συναλλαγών και εξαγορών να συνεχίζεται- το μέτρημα των κουκιών υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με το ζόρι φτάνει τους 148, αν προσθέσουμε στους 146 τον Παπαχριστόπουλο από τους ΑΝΕΛ και τον Δανέλλη από το Ποτάμι. Με αυτούς τους 148 -και όχι τους 151 της «απόλυτης πλειοψηφίας» κατά το Σύνταγμα- η παρέα του Τσίπρα θα επιχειρήσει να μείνει γαντζωμένη στις καρέ­κλες. Το τυπικό παραθυράκι που αναζητούν βρίσκεται στο ότι κατά τη σχετική ψηφοφορία τα «ναι» μπορεί να είναι περισσότερα από τα «όχι» καθώς θα υπάρχουν και οι «αποχές»... Αυτό το σχέδιο της εκτροπής δείχνει και κάτι άλλο: Την πρόθεση του Τσίπρα να το «τραβήξει» όσο μπορεί ακόμη και μετά τον Μάιο. Δηλαδή να προσπαθήσει να παραμείνει ως «κυβέρνηση μειοψηφίας» στην εξουσία ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές, όσο μεγάλη κι αν είναι η ήττα του. Από τη στιγμή που κάνει σχέδια παραμονής χωρίς να έχει την πλειοψηφία μέσα στην Βουλή, στα υπόλοιπα θα κωλώσει; Και για να καταλάβετε πόσο αδίστακτοι είναι, σας αποκαλύπτουμε ότι -μαζί με την κυβέρνηση «ανοχής»- στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πάνε και πέρα από τον Οκτώβριο έχουν μπει και σε άλλους πειρασμούς «μελετώντας» το άρθρο 53 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «σε περίπτωση πολέμου η βουλευτική περίοδος παρατείνεται σε όλη τη διάρκειά του. Αν η Βουλή έχει διαλυθεί, η διενέργεια των εκλογών αναστέλλεται εωσότου τελειώσει ο πόλεμος, ανακαλείται δε αυτοδικαίως η Βουλή που έχει διαλυθεί έως το τέλος του». Για όλα είναι ικανοί...

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-03/1/2019)

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger