Αρχική » » ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019















ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκης συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ John J. Sullivan. Ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πριν την συνάντηση του με τον Έλληνα ΥΕΘΑ, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι «επικίνδυνες και αντιεπαγγελματικές ενέργειες δεν θα μας αποτρέψουν από την διεξαγωγή των επιχειρήσεων μας».

ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΟ Α/ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, κα­τόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΈΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθη­κε άσκηση ελέγχου αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή αριθμού αεροσκαφών των σταθμών αεροπορικού ελέγχου των κέντρων  επιχειρήσεων και του συνόλου αντιαεροπορικών συστημάτων οπλών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Σκοπός της άσκησης ήταν η εξέταση του χρόνου ετοιμότητας και αντίδρασης των συστημάτων αεράμυνας σε όλη την επικράτεια, καθώς και του επιπέδου Εκτέλεσης των σχετικών διαδικασιών και σχεδίων.

Ο Α/ΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΚΑΦΩΝ!

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώρ­γιος Καμπάς παρέστη στην τελετή παραλαβής τεσσάρων σκαφών τύπου Zodiac,, δωρεά της εταιρίας ΗΑΡΒΟR ΑΝD ΤΡΑDING SΑ, στη νήσο Χίο. Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑ­ΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΟΥΝΤΑ», παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών και πολιτικών αρχών του νησιού, καθώς και αντιπροσωπεία στε­λεχών του Στρατού Ξηράς.

Ο ΓΕΠΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

Το χρονικό διάστημα από 4 έως 6 Ιουνίου 2019, ο Γενι­κός Επιθεωρητής Στράτου (ΓΕΠΣ) Αντιστράτηγος Αντώνι­ος Νομικός πραγματοποίησε επίσκεψη στις νήσους Λήμνο και Σαμοθράκη της Περιοχής Ευθύνης της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ). Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού επισκέφθηκε Μονάδες, εγκαταστάσεις και Επιτηρητικά Φυλάκια της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ») και της Τακτικής Διοίκησης του 41 Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41 ΣΠ).

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!

Στις 5 Ιουνίου άρματα μάχης LEOPARD 2HEL της 22 ΕΜΑ της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας μεταφέρθηκαν με αρματοφορείς του Συγκροτήματος Στρατηγικών Μεταφορών στο Πεδίο Βολής Nobοsale της Βουλγαρίας για την πολυεθνική άσκηση STRIKE BACK 2019 που άρχισε στις 06 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου. Στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις από την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τα Σκόπια θα ολοκληρωθεί με άσκηση συγκροτήματος τάγματος με πραγματικά πυρά.

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-11/06/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger