Αρχική » » Εξαφάνισαν τα νησιά μας οι Τούρκοι

Εξαφάνισαν τα νησιά μας οι Τούρκοι















Η Εθνική μας υποδέ­χεται την Ιταλία απόψε στο ΟΑΚΑ για τα προ­κριματικά του EURO 2020, αλλά κανείς δεν μιλάει για την «μπαμπεσιά» των Τούρκων στο πρόσφατο φιλικό της Αττάλειας.

Στη σκιά μιας «μπαμπεσιάς» των Τούρκων να απαλείψουν από τον χάρτη της Ελλάδας τα νησιά Ρόδος, Χάλκη, Νίσυρος, Σύμη και φυσικά το Καστελόριζο, στο match program του μεταξύ τους φιλικού προπερασμένη Πέμπτη στην Αττάλεια (2-1), η εθνική μας ομάδα υποδέχεται απόψε την Ιταλία στο ΟΑΚΑ (21:45 Open TV) στο πλέον καθοριστικό ματς για την πορεία της στα προκριματικά του EURO 2020.

Το «Π» είχε στηλιτεύσει εκείνο το φιλικό με την Τουρκία και αναρωτήθηκε ποιος πραγματικά το «έκλεισε», όταν οι Τούρκοι απειλούν καθημερινά στο Αιγαίο, γελοιοποιούν τη Γενοκτονία Ποντίων και κάνουν γιορτές για την Άλωση της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453. Μία ημέρα μετά την 29η Μαΐου, μοίρασαν αυτό το φυλλάδιο-πρόκληση. Κι εκτός αυτού, τα νησιά μας είναι σε χρώμα ροζ και... ξεθωριασμένα. Η ΕΠΟ, φυσικά, δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έβγαλε κάποια ανακοί­νωση. Δεν έκλεισε αυτή το φιλικό με τους Τούρ­κους αλλά το υπουργείο Εξωτερικών, λένε οι πλη­ροφορίες. Σε ένδειξη «συμφιλίωσης» των λαών, προφανώς. Στο ΟΑΚΑ, που δυστυχώς δεν θα έχει πολύ κόσμο παρά τα φτηνά εισιτήρια (τα περισσό­τερα κοστίζουν 10 ευρώ), η Εθνική θέλει τουλάχι­στον να μη χάσει από τους Ιταλούς. Η Εθνική μας ξεκίνησε με δυο καλά αποτελέσματα, νίκησε 2-0 εκτός το Λίχνενσταϊν και πήρε ισοπαλία 2-2 (αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0) από τη Βοσνία στη Ζένιτσα.

Το κλίμα στην Εθνική είναι άριστο μεταξύ των παικτών, εγγυημένο από την παρουσία του ομοσπονδιακού μας τεχνικού Αγγέλου Αναστασιάδη, κυρίως όμως από την παρουσία των πολύπειρων Παπασταθόπουλου και Μανωλά, που συνθέ­τουν ένα από τα πιο αξιόπιστα αμυντικά δίδυμα πανευρωπαϊκά. Στην αποστολή συμμετέχουν οι εξής διεθνείς: Μάνταλος, Μπάρκας, Μπακασέτας, Πέλκας, Πασχαλάκης, Κουρμπέλης. Βαλεριάνος, Σιώπης, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μασούρας, Κουλούρης, Ντουρμισάι, Κώτσιρας, Μαυρίας, Κολοβός, Σταφυλίδης, Σάμαρης, Βλαχοδήμος, Σιόβας, Ζέκα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Δώνης. Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, σήμερα. Αρ­μενία - Λίχνενσταϊν, Φινλανδία - Βοσνία. Από τους 10 ομίλους των προκριματικών προκρίνονται οι δυο πρώτοι της βαθμολο­γίας. Οι τελικοί του EURO 2020 θα γίνουν σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις, γιατί η UEFA θέλει να δώσει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση. Οι πόλεις αυτές είναι: Λονδίνο (θα φιλοξενήσει τον τελικό), Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Γλασκώβη, Ρώμη, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Δουβλίνο. Προφανώς κι απουσιάζει η Αθήνα από τη γιορτή, για... προφανείς λόγους. Η UEFA δεν εμπιστεύεται τίποτα σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδι­κά την εποχή της «εξυγίανσης» που διάγουμε, και γι' αυτό έχει στείλει τους «επιτρόπους» της να «κυ­βερνούν» την αιρετή διοίκηση της ΕΠΟ.

Στην Εθνική Ιταλίας αγωνίζονται ακόμα οι δύο στόπερ της Γιουβέντους, Μπονούτσι και Κιελίνι, ενώ «ηοτ» ονόματα, είναι και ο Ινσίνιε της Νάπολι, ο Βεράτι της Παρί Σ.Ζ., ο Βραζιλιάνος Ζορζίνιο της Τσέλσι, ενώ έκαναν εξαιρετική χρονιά οι νεαροί Ζανιόλο της Ρόμα και ο Κεν της Γιουβέντους. Προ­φανώς δεν θυμίζουν άλλες μεγάλες εποχές τους, ενώ δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μουντιάλ της Ρωσίας την περασμένη χρονιά.

  Βαθμολογία (2 αγ.)

Ιταλία
6
Ελλάδα
4
Βοσνία
4
Φιλανδία
3
Αρμενία
0
Λιχτενσταϊν
0

 4η αγωνιστική (11 Ιουνίου)

Ελλάδα-Αρμενία
Ιταλία-Βοσνία

του Άλκη Φιτσόπουλου
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-08/06/2019)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger