Αρχική » » ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟ 2014!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟ 2014!


Από την πίσω πόρτα κύκλοι της Ευρωπαϊ­κής Ένωσης επιδιώκουν να επαναφέρουν το θέμα της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), όπου Έλληνες πολίτες θα εργάζονται για λιγότερα χρήματα σε ειδικές περιοχές (κυρίως σε συνοριακές ζώνες) με μόνο κριτήριο την ανάγκη των εταιρειών για φθηνότερα εργατικά χέρια και φυσικά για να βρουν οι δοκιμαζόμενοι συμπατριώτες μας ευκολότερα αλλά με ελάχιστα χρήματα ερ­γασία. 

Ήδη το θέμα της θεσμοθέτησης των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών απασχολεί τον Ευρωπαίο ...Επίτροπο Απασχόλησης κ. Laslo Andor, ο οποίος δέχεται γερμανικές εισηγή­σεις, μια και η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διαβλέποντας άνοδο του εργατικού κόστους στην Κίνα επιθυμεί... κοντινότερες εναλλακτικές. 

Τι νέο όμως θα κομίσουν αυτές οι ζώνες; Ου­σιαστικά αναφερόμαστε σε ζώνες με ειδικά φορολογικά και διοικητικού χαρακτήρα κί­νητρα. Κύκλοι της ΕΕ θεωρούν πως οι ΕΟΖ θα δώσουν ώθηση στη βάση της πραγματικής οικονομίας αφενός σε σχέση με τις επενδύσεις διαμορφώνοντας ένα ειδικό καθεστώς προσέλκυσής τους, και αφετέρου σε σχέση με τις εξαγωγές. Πρέπει να επισημάνουμε πως η θεσμοθέτηση των ζωνών δεν προϋπο­θέτει πρόσθετους πόρους από την ΕΕ ή από τα κράτη-μέλη. «Αντιθέτως μπορεί να αποβεί επωφελής για όλες τις πλευρές και ειδικά για την Ελλάδα, εφόσον θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υψηλότατο ποσοστό ανεργίας», αναφέρει σχε­τικό non paper που εσχάτως διακινείται προς… συζήτηση στην ΕΕ. 

Βέβαια, το κακό είναι πως αυτές οι θέσεις εργασίας θα υπο-αμείβονται, δημιουργώντας προηγούμενο στην αγορά. Πρόκριμα, πάντως γι' αυτές τις ανατροπές που θα παρουσιαστούν, σύμφωνα με πηγές μας ως δέσμη ιδεών στις αρχές του 2014 αποτελεί το σχέδιο παρουσίασης για «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» σε δύο περιφέρειες της χώρας μέσα στο επόμενο έτος Αυτή η… περιφερειοποίηση των επιδομάτων θα προκρίνει και την περιφερειοποίηοη της αγοράς εργασίας ως επόμενο βήμα, ανοίγοντας Κερκόπορτα δομικών αλλα­γών στην αγορά εργασίας. 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-26-04/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger